Comparatii

Elephone U Vs Elephone U PRO » care sunt diferentele?

Home  »  Comparatii

CatMobile.ro

acum 6 ani

Elephone U Vs Elephone U PRO » care sunt diferentele? » La inceputul anului va scriam despre lansarea a doua telefoane din China, Elephone U si Elephone U Pro. Device-urile sunt considerate in acest moment, cele mai puternice telefoane din portofoliul micutei companii chinezesti, insa ce le diferentiaza de fapt? Aflam in cadrul acestui articol.

Elephone U Vs Elephone U PRO – MediaTek P23 Vs Snapdragon 660

Elephone a inceput anul in mare stil. Producatorul din China a lansat oficial doua dispozitive din aceeasi gama, destul de puternice si oarecum similare ca aspect. Elephone U Vs Elephone U PRO este un duel intern de la distanta, intre doua dispozitive cu preturi diferite, dar destul de accesibile pentru orice piata. Haideti sa vedem care sunt diferentele dintre cele doua varfuri de gama de la ElePhone.

Elephone U Vs Elephone U PRO : design si aspect

Incepand de la design, cele doua telefoane seamana, in ciuda faptului ca sunt diferentiate de pretul final de achizitie. Fara indoiala insa, constructia modelelor U si U Pro este cea mai buna (reusita) de pana acum din istoria companiei. Layout-ul Samsung Infinity Display este destul de evident, dar chiar si-asa, cele doua telefoane sunt placute ochiului.

Elephone U Vs Elephone U PRO design

Privit frontal, Elephone U Vs Elephone U PRO este un razboi fara sens. Ambele device-ul seamana izbitor cu modelele Note 8 si Galaxy S8 de la Samsung. Dar, exista diferente evidente „cauzate” de lipsa de interes a companiei din a include detalii puternice, si mai ales scumpe. Probabil ca aici se face diferenta intre astfel de telefoane si foarte scumpele telefoane de tip flagship ale marilor producatori. Elephone U si U Pro nu se diferentiaza foarte mult la nivel de aspect. Ambele se bazeaza pe sticla, metal si plastic, in stilul Vernee MIX 2. Partea din fata este glossy, iar finisajele de pe spate sunt ieftine, dar spectaculoase.

Camerele duale de pe spate sunt aliniate verticale, in timp ce senzorul de amprente plasat in acelasi loc pe spate. Un design care duce spre Elephone S7 si care, repet, place.

Elephone U Vs Elephone U PRO: ecran si hardware

Ambele terminale se bazeaza pe ecrane AMOLED de 5.99 inch, cu rezolutie Full HD. Aspectul este 18:9 deci Elephone intra in trend, iar vestea buna este ca exista protectie Corning Gorilla Glass pe ambele.

Trecand la capitolul performanta, descoperim cu adevarat diferenta dintre cele doua dispozitive. Ei bine, Elephone U vine cu un procesor Mediatek 6763T, un octa core care atinge viteza maxima de 2.0 Ghz. Cu alte cuvinte, Helio P23 de la MediaTek ca sa intelegem exact despre ce chipset vorbim. Este un procesor care vizeaza eficienta, nu neaparat performanta. Mai ales ca vorbim de un ecran Full HD +, insa pe Elephone U vom avea cu siguranta o baterie ceva mai buna decat pe modelul U Pro.

Elephone U Vs Elephone U PRO ecran

Elephone u Pro duce insa nivelul de performanta al smartphone-urilor din portofoliul producatorului la un alt nivel. Si asta se datoreaza prezentei procesorului Snapdragon 660 de la Qualcomm. Este cel mai puternic chip mid-range de pe piata, iar abia la un an distanta MediaTek a reusit cumva sa se apropie prin Helio P60. Aici, Elephone U Pro se impune categoric si asa se explica diferenta de pret dintre cele doua dispozitive.

Ar mai trebuie adaugat si faptul ca versiunea PRO beneficiaza de incarcare de tip wireless, dar si de Face ID, adica de deblocare faciala. In rest, ambele terminale vin cu 4 sau 6 GB RAM (in functie de versiune) si cu 64 sau 128 GB ROM. In testele AnTuTu diferenta este clara. Pe versiunea de 6 GB a fiecarui telefon, duelul Elephone U Vs Elephone U PRO are un singur castigator: modelul PRO a obtinut 100.000 de puncte, iar modelul standard doar 65.000 puncte.

Singurul detaliu downside al modelului mai scump este cel legat de baterie si de nivelul de autonomie, insa wireless charging-ul este un plus categoric.

Elephone U Vs Elephone U PRO: dotari foto si conectivitate

Ambele telefoane vin cu camera foto duala pe spate plus tehnologie PDAF. Senzorii sunt marca SONY si de regula, telefoanele din China au destule probleme pe timp de noapte la capitolul foto. De aceasta data, Elephone si-a luat masuri de precautie, iar device-urile vin cu asa numitul Super Night Image Mode, care asigura datorita algoritmului ArcSoft, imagini de buna calitate chiar si in conditii de iluminat scazut. In plus, avem efect bokeh, ceea ce nu e putin lucru, iar frontal, ambele device-uri vin cu un senzor de 8 megapixeli.

Elephone U Vs Elephone U PRO

In ceea ce priveste conectivitatea, precizam ca ambele telefoane sunt Dual SIM (nano sim) si au porturi microSD. Nu lipsesc senzorii de gravitatie, de amprenta, de lumina, giroscopul, E- Compass, senzorul de proximitate si senzorul de lumina ambientala. Ambele device-uri ruleaza din fabrica Android 8.0 Oreo

Elephone U Vs Elephone U PRO : verdictul nostru

Ambele telefoane ofera cateva specificatii foarte atractive la preturi destul de bune. Din pacate design-ul nu difera foarte mult de Elephone S7, insa prezenta tehnologiei 18:9 pe ecranele full screen inseamna o veste buna. Este clar ca diferenta dintre cele doua dispozitive (in ceea ce priveste pretul) se leaga de diferentele de performanta dintre cele doua procesoare. Depinde insa si ce preferi, pentru ca Elephone U iti ofera mai multa autonomie, iar Elephone U Pro un nivel mult mai ridicat de performanta. Per total, Elephone U Vs Elephone U PRO este un duel in care se impune modelul mai scump (asa cum era de asteptat). Dar macar am lamurit intr-un final, de ce Elephone U Pro se impune.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 3 votes