Stiri

Karbonn Mobiles, un important producator de telefoane din India, isi incheie activitatea?

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Dupa multi ani de activitate, producatorul indian Karbonn Mobiles se pare ca a ajuns la capat de drum. Presa indiana scrie ca brandul nu va mai exista, dar si ca informatia a fost confirmata oficial de Ministerul Afacerilor Interne din aceasta tara.

Karbonn Mobiles din India se dizolva? Reactie oficiala si documente

Piata de telefoane din India atrage toti marii producatori de telefonie mobila din lume. Gigantii Samsung Electronics si Apple Inc se bat pentru suprematie intr-o tara care s-a transformat in a treia piata din lume pentru telefoanele mobile inteligente. Huawei sta foarte aproape de ei, in timp ce majoritatea producatorilor de telefoane mobile din China si-au dublat valoarea pe piata din India crescand de la 27% la 51% in primul trimestru al anului trecut.

Producatorii indieni de telefoane o duc tot mai greu. Videocon ramane cel mai puternic dintre ei, dar compania este ajutata de faptul ca face parte din conglomeratul Videocon Industries. Micromax Mobile ar fi singura companie autonoma din aceasta tara care reuseste sa vanda bine si sa reziste deasupra liniei de plutire. Cu venituri de peste 3 miliarde de dolari in 2016, producatorul cu sediul in Haryana este singurul care duce telefoane bune si dincolo de granitele Indiei. Alti producatori precum Lava sau Intex traverseaza perioada mult mai dificile, in timp ce Karbonn Mobiles ar urma sa se retraga de pe piata in scurt timp.

Karbonn Mobiles (2)

E drept, problemele companiei nu sunt doar de natura financiara. In acest debut de an, Karbonn Mobiles a fost implicata intr-o situatie destul de controversata la nivel intern.

Cei de la TeleAnalysis confirma ca membrii Consiliului de Administratie al Karbonn Mobiles, printre care Sudhir Kumar, Potluri Rau si Pardeep Jain au actionat ca atare pentru dizolvarea societatii (foto sus).

Totusi, intr-o declaratie facuta pentru Mobile Indian, un apropiat al companiei a infirmat dizolvarea societatii cu efect imediat: „Inchiderea unei entitati este pur si simplu o miscare de conformitate corporativa, fara niciun efect asupra operatiunile desfasurate in prezent de Karbonn Mobiles. Compania opereaza cu succes de peste un deceniu la nivelul telefoanelor entry level din India si vom continua eforturile noastre de a aduce cele mai noi tehnologii pe piata” a anuntat acesta.

Anul trecut, Karbonn Mobiles a avut venituri de peste 400 de milioane de dolari, dar investitiile efectuate de compania cu sediul central in Bangalore au fost mult mai mari. Presedintele Pardeep Jain are in plus probleme cu legea, mai scrie presa de la Mumbai.