Cei de la Apple au tinut sa lanseze in acest an trei telefoane in septembrie. Primul dintre ele, iPhone Xr este considerat cel mai ieftin iPhone de pana acum, in timp ce al doilea, iPhone Xs Max este cel mai puternic si cel mai mare iPhone din istorie. Al treilea telefon anuntat miercuri este iPhone Xs, un fel de upgrade pe care compania l-a facut pentru iPhone X de anul trecut.
The iPhone XS and iPhone XS Max feature Apple’s most advanced chip yet – perfect for AR and gaming pic.twitter.com/zLcLh89I46
— Mashable (@mashable) September 12, 2018
Din pacate, evolutia nu este atat de mare pe cat ne-am fi dorit, dar, chiar si-asa, iPhone Xs are cateva elemente de atractie incontestabile. Ce e drept, pretul de achizitie este foarte mare, si probabil ca nu se „pupa” cu „evolutia” despre care vorbeste producatorul.
Avem detalii despre noul iPhone Xs in cele ce urmeaza.
iPhone Xs pret Romania
Update: In Romania, noul iPhone XS costa 5.499 de lei la evoMAG si 5.499 de lei la eMAG. Preturile sunt valabile pentru versiunile de 64 GB. Cea mai scumpa versiune de iPhone XS, cea de 512 GB costa 7.399 de lei la evoMAG, respectiv 7.166 de lei la eMAG.
Noul smartphone iPhone Xs de la Apple are un pret de plecare mare, chiar si pentru versiunea standard de 64 GB pentru stocarea de date. In Europa, acest telefon va „pleca” de la 1.149 de euro, o suma absolut ametitoare.
Teoretic, pastrand calculele hartiei, asta ar insemna ca in Romania telefonul va ajunge la un pret ce va depsi 5.500 de lei. Este o provocare uriasa pe care ne-o rezerva Apple, dar pretul chiar daca e extrem de mare nu ne surprinde prea mult. Haideti sa vedem ce aduce noul iPhone Xs pe lista specificatiilor si ce diferente sunt fata de iPhone X.
Specificatii tehnice iPhone Xs
Dimensiuni: 143.6mm x 70.9 x 7.7 mm
Greutate: 177g
Ecran Super Retina display de 5.8-inch OLED True Tone display cu rezolutie 2436 x 1125 la 458 PPI, 625cd/m2 luminozitate, si rata de contrast1,000,000:1
Procesor Apple A12 Bionic hexa-core pe o arhitectura de 64-bit
Memorie de 4GB RAM cu optiune de stocare a datelor de 64GB, 256GB si 512GB
Camera principala: (duala) dual-lens 12-megapixel wide-angle camera cu apertura f/1.8 aperture si 12-megapixel cu apertura f/2.4, optical zoom 2x, stabilizare de imagine optica
Camera frontala de 7-megapixel FaceTime cu apertura f/2.2
TrueDepth camera pentru Face ID 3D facial recognition
Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac Wi‑Fi with MIMO
Gigabit LTE
Bluetooth 5.0
iOS 12
Apple EarPods cu port Lightning
AirPods support
certificare IP68 care asigura protectie impotriva prafului si a apei
Dual-SIM support (nano-SIM and eSIM)
Baterie: 30 minute mai multa autonomie decat pe iPhone X – 20 ore (convorbiri), 12 ore (internet), 14 ore (video playback), pana la 60 ore (audio playback)
Fast-charging support – incarcare la 50% in aproximativ 30 minute
Qi wireless charging support
Culori: gold, space gray, silver
Here are 7 things you need to know about Apple’s newest models: the iPhone XS and XS Max https://t.co/ognNBmKYNu pic.twitter.com/2T2oag7HVz
— Newsweek (@Newsweek) September 12, 2018
Diferente iPhone Xs vs iPhone X
Fara doar si poate, evolutia lui iPhone Xs se traduce prin cateva detalii pe care Apple le considera ca fiind decisive in comparatia cu iPhone X, nava amiral din 2017.
Cea mai mare noutate se leaga de primul procesor pe 7 nanometri al Apple, cu patru nuclee de o viteza mai mica si alte doua nuclee cu viteza mare. Este vorba despre procesorul Apple A12 Bionic, un hexa core dezvoltat de producator si cuplat cu placa video Apple GPU de tip quad core. Ce sustine Apple? Ei bine producatorul ne asigura ca acest nou procesor aduce un mare plus fata de iPhone X.
Cel putin pe hartie, Apple A12 Bionic incorporat in noul model iPhone Xs aduce un plus de performanta la nivel grafic de 15% fata de predecesorul sau si o eficienta energetica de pana la 40% fata de acelasi iPhone X. Apple A11 Bionic a fost un chipset foarte bun, pe care multi l-au considerat chiar cel mai bun de pe piata in 2017. Apple vine acum si ne aduce un procesor si mai puternic, chipset care reprezinta in opinia noastra si marele plus fata de flagship-ul din 2017 al aceluiasi producator.
Placa video are si ea un plus de performanta major fata de ceea ce am vazut anul trecut. Apple sustine chiar ca Apple GPU dubleaza performanta CPU-ului de anulu trecut si aduce o latime de banda marita. Totodata, Apple propune si noul procesor AI de tip octa core care adauga aproape 7 miliarde de tranzistori terminalului.
Ecranul are aceeasi diagonala si aceeasi rezolutie dar primeste plusul Super Retina OLED, cu toate ca are aceeasi densitate a pixelilor. Inclusiv dimensiunile noului iPhone Xs sunt identice cu cele ale terminalului de anul trecut, cu precizarea ca noul terminal este putin mai greu. Evident, avem un nou sistem de operare (iOS 12), o versiune de 512 GB pentru stocarea de date si un plus la nivel de autonomie. Apple ne anunta ca plusul este de 30 de minute, ceea ce nu suna tocmai rau.
Tot un plus mic descoperim si la nivelul certificarii IP. Anul trecut, iPhone X beneficia de certificare IP67, anul acesta, iPhone Xs vine cu certificare IP 68. De remarcat ca cea mai scumpa versiune a lui iPhone Xs, cea de 512 GB pentru stocarea de date, costa 1.349 de dolari in Statele Unite.