Reviews

Honor X10 5G pret in Romania, pareri, specificatii tehnice si imagini

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Singurul model din seria Honor X a fost anuntat oficial si are ca pret de plecare suma de 245 de euro in China, echivalentul a 1200 de lei in Romania. Asa cum puteti observa chiar din denumirea device-ului, Honor X10 5G este un telefon cu suport 5G, dar unul care se bucura de un pret decent. Se remarca si prin faptul ca are camera tripla cu senzor RYYB de 40 de megapixeli, aspect care il face cu atat mai interesant pentru segmentul mid-range. Iata-i, mai jos, lista de specificatii tehnice:

Specificații Honor X10 5G:

Display: 6.63 inch, IPS LCD, FHD+, 90Hz
Procesor: Kirin 820
Configurații: 6 GB RAM + 64/128 GB stocare, 8 GB RAM + 128 GB stocare, slot microSD
Cameră selfie: pop-up, 16 mpx
Cameră spate: 40 mpx (RYYB) + 8 mpx (ultra-wide) + 2 mpx (macro)
Baterie: 4300 mAh, încărcare la 22.5W
Conectivitate: 5G dual-mode SA/NSA, 4G LTE, Wi-Fi, USB-C, Bluetooth 5.1
Altele: scanner de amprente lateral
Dimensiuni: 163.7 x 76.5 x 8.8 mm / greutate 203 grame


Pareri despre Honor X10 5G

Design
Noul model Honor X10 5G este un telefon atractiv la acest capitol. Zona frontala nu are nici orificii, nici decupaje, astfel ca device-ul promoveaza ideea de ecran edge-to-edge. La baza sa avem o mica barbie, in timp ce camera selfie, de top pop-up, coboara si se ridica automat, semn ca Honor a renuntat la decupaje acceptand acest compromis. Carcasa sa din sticla si metal are protectie IP58 adica beneficiaza de durabilitate la contactul cu apa si praful. Una peste alta, felul in care compania a gandit acest design al telefonului ne place si credem noi ca Honor X10 5G este un telefon reusit la acest capitol.

Display
Modelul Honor X10 5G are un ecran de 6.63-inch in diagonala, cu rezolutie Full HD Plus la bord. Vorbim despre un IPS LCD cu rata de refresh de 90 Hz si raspuns tactic 180Hz. Densitatea pixelilor este de 397 pixeli per inch, iar raportul ecranului cu restul corpului este de 92%. Display-ul joaca un rol important evident la notiunea de „design full screen”. De mentionat ca acest display are un format 20:0, iar sticla de deasupra sa este 2.5D

Procesor si Memorie
Honor a optat pentru includerea puternicului procesor produs de Huawei, Kirin 820. Vorbim, asadar, de un chipset foarte puternic pentru zona mid-range, pe care producatorul il asociaza cu 6GB RAM sau 8GB RAM in functie de versiune. Stocarea de date este fie de 64/128GB in cazul versiunii de 6GB RAM, fie de 128 GB in cazul versiunii de 8GB. Da, telefonul beneficiaza si de slot microSD pentru extinderea memoriei native.

Dotari foto
Asa cum va spuneam de la inceput, Honor X10 5G are o camera de 40 de megapixeli (RYYB) pe spate. Senzorul principal al telefonului este sustinut de un alt senzor ultra wide de 8 megapixeli si de un al treilea senzor macro de 2 megapixeli. Camera frontala, de tip pop-up selfie, este de 16 megapixeli. De ce este important senzorul RYYB? Pentru ca in esenta, el va ajuta viitorul posesor al telefonului sa poata fotografia in conditii low-light, chiar si mai bine decat speram noi initial. La nivel foto, viitorul posesor al telefonului va beneficia si de cateva functii speciale, precum AIS Super Night, 3D Portrait Lighting sau filmare slow motion la 960 cadre pe secunda.

Alte optiuni
Honor X10 5G are o baterie de 4.300 de miliamperi, echipata cu reverse charging, dar si cu fast charging la 22.5W. Scannerul de amprente este plasat pe lateral, iar device-ul vine cu port USB de tip C, cu bluetooth 5.1, WiFi 802.11 ac si cu conectivitate 4G VoLTE. Se pare ca va fi disponibil pe culori precum orange, negru, gri si albastru. Are 203 grame in greutate si o grosime de 8.8 milimetri. Include doua microfoane, iar procesorul grafic folosit de Honor este remarcabil: Mali G57 MC6 plus tehnologie GPU Turbo despre care am mai vorbit si noi pe blogul nostru. De remarcat ca, desi Honor X10 5G ruleaza Android 10 cu interfata Magic UI 3.1.1, device-ul nu are aplicatii Google. Slotul microSD este de fapt slot Huawei NM, iar Honor X10 5G bifeaza de asemenea toti senzorii importanti (lumina, hall, giroscop, compass, gravitatie)

Nu uita: poti profita si tu de reducerea oferita de eMag la unul dintre telefoanele Huawei foarte interesante de pe piata, in ceea ce priveste raportul pret calitate. Acum ai Telefon mobil Huawei P40 Lite, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Crush Green la numai 1099 lei.

Etichete:

Honor X10 5G
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Honor
Product Name
Honor X10 5G