Reviews

REVIEW | Doogee Y7 – Specificatii tehnice, detalii oficiale si pret de achizitie

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Pe finalul anului trecut v-am scris in premiera despre smartphone-ul Doogee Y7 Plus, genul de handset pur chinezesc cu cateva detalii de calitate, dar si cu anumite minusuri. Am considerat la acea vreme ca noul Doogee Y7 Plus arata ca si un producator mic precum Doogee poate evolua si poate propune calitate la un pret confortabil. Acum, compania a anuntat si modelul standard, denumit Doogee Y7, terminal despre care vom discuta si noi in cele ce urmeaza.

Noul smartphone Doogee Y7-specificatii tehnice, pret, pareri, detalii oficiale

Noul smartphone al micutului producator din China costa 130 de euro, adica aproximat 600 de lei, la data redactarii acestui articol.

Handset-ul a bifat un scor de peste 75000 de puncte in testele AnTuTu, semn ca noul procesor Spreadtrum SC9863A face o treaba destul de buna. Pentru a va face o idee ceva mai clara, chipset-ul Spreadtrum SC9863A este pe undeva echivalentul procesorului entry level de la Qualcomm, Snapdragon 450.

Doogee Y7

Doogee Y7

Prin urmare, ca sa fim si mai exacti, acest procesor are la bord patru nuclee de tip Cortex A55 cu viteza maxima de 1.6 Ghz si alte patru nuclee, model Cortex A55 de 1.2 Ghz.

Nu as spune ca este vorba despre un procesor impresionant pentru acest segment, dar cu siguranta isi face treaba. Nu vad Doogee Y7 drept un telefon mid-range, asa cum il anunta compania, ci mai degraba un terminal de buget, suficient de interesant, dar nu neaparat foarte bun.

Revenind la esential, e de salutat faptul ca acest device are la bord un procesor produs de o comapanie cu state vechi pe piata de telefoane mobile, dar care a disparut usor usor din prim plan. Platforma propune un chipset cu 8 nuclee (care de aceasta data nu sunt Cortex A53-excelent) si un accelerator grafic bun, asa cum este PowerVR IMG8322.

Din punctul meu de vedere, Doogee Y7 va putea rula cam orice joc din Magazin Play, cu mentiunea ca jocurile mai solicitante vor pune probleme device-ului, asa ca atentie mare pentru cei care sunt pasionati de gaming.

Ecranul lui Doogee Y7 are decupaj. Marginile display-ului sunt destul de subtiri, dar nu neaparat atat de moderne pe cat mi-ar fi placut. Deasupra, sticla curbata, in timp ce „barbia” are inscriptionat logo-ul „Doogee” (nu sunt un fan al acestei idei.

Una peste alta, device-ul arata bine, iar display-ul are 5.84 inch in diagonala, o rezolutie foarta buna (full Hd + 2280 x 1080 pixeli) si o foarte buna densitate a pixelilor (428 ppi). De precizat ca Doogee Y7 are aspect modern (19:9) si un raport ecran corp de 88%. La acest capitol, as spune ca smartphone-ul ma surprinde extrem de placut.

Doogee Y7 (1)

Memoria RAM a telefonului are 3GB, iar memoria nativa atinge 32 GB. Doogee pune la dispozitia utilizatorilor si un slot microSD prin care memoria nativa se poate extinde la 64 GB. Bateria nu are tehnologie de incarcare rapida, dar are o capacitate care mi se pare foarte buna: 3.360 miliamperi.

Device-ul beneficiaza de senzori de proximitate, de giroscop si accelerometri, dar si de senzor de lumina ambientala. Are deblocare faciala si slot dual SIM, fiind capabil de conectivitate 4G LTE.

Camera principala a telefonului este duala, iar combinatia de senzori ma surprinde placut. 16 megapixeli pe senzorul principal si 13 megapixeli pe cel secundar, cu apertura f/2.0 si capacitate de filmare video in format full hd. Camera pentru selfie-uri si videocalling surprinde de asemenea placut. Are 16 megapixeli, lentile wide la 80 de grade si diafragma f/2.0.

Doogee Y7 cantareste 180 de grame si are o grosime de 8.9 milimetri. Smartphone-ul beneficiaza de senzor clasic de amprente pe spate si ruleaza Android 8.1 Oreo. Apropos de spate, retine ca acest device se bazeaza pe o constructie din plastic, de buna calitate, cu finisaje bune.

Doogee Y7 (2)

Concluzie: Imi place noul Doogee Y7, dar parca l-as fi preferat cu un procesor ceva mai nou. Nu stiu ce mai pot face procesoarele Spreadtrum in acest moment, dar s-ar putea ca cel inclus de Y7 de la Doogee sa te surprinda placut. In rest, device-ul are un ecran excelent, optiuni foto remarcabile si o baterie buna. N-ar fi stricat un sistem de operare mai nou, dar cel existent pare destul de curat. Daca il prinzi la un pret mai mic, poate fi o solutie de buget buna, care iti va oferi calitate si iti va pastra banuti in buzunar.

Summary
product image
Aggregate Rating
3 based on 1 votes
Brand Name
Doogee
Product Name
Doogee Y7
Price
Euro 130