Stiri

Detalii si specificatii tehnice Huawei Kirin 990. Procesorul va fi utilizat pe seria Mate 30

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Kirin 990 de la Huawei este procesorul de top pe care compania numarul 1 din China il pregateste pentru aceasta perioada a anului. Aproape toate detaliile importante legate de noul chipset sunt deja cunoscute. Este de asteptat (in lipsa unui anunt oficial) ca acest procesor sa se regaseasca la bordul superbului Huawei Mate 30!

Kirin 990, un procesor fabricat pe un proces tehnologic de 7 nanometri

Presedintele Huawei, Yanmin Wang a confirmat oficial ca acest nou procesor dedicat sectorului premium este unul fabricat pe un proces tehnologic de 7 nanometri. Nici nu ne asteptam la altceva, dar o confirmare este bine-venita.

Dincolo de Mate 30 si Mate 30 Pro, noul Kirin 990 ar putea fi si principalul argument al primului smartphone de tip foldable de la Huawei, telefon care se pare ca se va chema Huawei Mate X.

Conform ultimelor detalii de presa, Kirin 990 va asigura atat suport pentru filmare Ultra HD la 60 de cadre pe secunda, cat si suport pentru toate benzile 5G Mainstream.

In ceea ce priveste componenta sa, aflam ca noul procesor va incorpora nuclee Cortex A77 precum si o placa video din seria Mali-G77.

Dincolo de faptul ca telefoanele care vor incorpora acest chipset vor benefica nativ de suport pentru retelele 5G, presa de specialitate noteaza ca noul procesor va asigura un consum de energie redus comparativ cu modelul Kirin 980, cel care a fost implementat pe smartphone-urile high-end ale producatorului din ultima vreme.

Si la capitolul NPU a umblat producatorul numarul 1 din China. Acesta va fi unul imbunatatit si se va baza pe arhitectura Huawei Da Vinci.

La mai toate capitolele, noul Kirin 990 se vrea a fi un rival pe masura pentru noul chipset high-end de la Qualcomm, procesorul Snadpagon 855 Plus. Si, nu avem niciun motiv sa ne indoim ca asa va fi!

Etichete:

huawei Kirin 990
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Kirin 990