Cubot Power review romana ➡ Producatorul chinez, Cubot, a anuntat oficial noul sau device Cubot Power, un smartphone care s-ar putea transforma lejer intr-un best buy, daca pretul final de achizitie va mai scadea in perioada urmatoarea. Ceea ce e foarte probabil.
Cu aspect placut, detalii premium si o configuratie surprinzator de puternica la interior, Cubot Power poate fi unul dintre cele mai atractive smartphone-uri din istoria acestei companii. Va lasam sa-l descoperiti, in cele ce urmeaza, amintindu-va si de alte doua terminale atractive dinspre aceeasi companie: Cubot X18 Plus si Cubot R11.
Cubot Power review: primele impresii
Noul Cubot Power se prea poate sa fie cel mai bun mid-range pe care compania producatoare l-a scos pana acum pe piata. Se remarca indiscutabil la cateva capitole importante, care pe piata chineza sunt de regula neglijate de producatorii mai mici.
Cubot, nu este un producator mare. Si nu are nici renume. Se descurca insa bine in China, iar pe sectorul mid-range, vanzarile sale se apropie mai nou de vanzarile unor brand-uri mult mai puternice, cum ar fi Meizu. Ei bine, probabil de acest model avea nevoia compania pentru a face spectaculosul site spre „ceva mai mult”.
Cubot Power este mai mult decat un telefon normal lansat de compania chineza. Iar argumentele sale, le vom analiza in cele ce urmeaza.
Specificatii cheie ⤵
- Mediatek Helio P23 (MT6763T 2.5GHz) CPU
- 6000mAh
- 6GB RAM
- 128GB storage
- 18:9 FHD+ display
- 20.0MP camera cu 6P lens
- Android 8.1 Oreo
Cubot Power review: baterie gigantica si Oreo direct din fabrica
Unul dintre punctele cele mai atractive din configuratia noului device este legat de faptul ca Power ruleaza, proaspat scos din cutie, direct Android 8.1 Oreo. Cea mai noua versiune a celui mai nou sistem de operare de la Google, pe terminalul unui producator micut, dar indraznet. Suna bine!
Ne asteptam parca din start, inca de cand i se vehicula numele, ca modelul Cubot Power sa aiba si o baterie puternica. O are! Pentru ca noul terminal din portofoliul Cubot are la dispozitie 6.000 de miliamperi pe bateria sa echipata totodata si cu fast charging.
Cubot Power review: procesor Helio P23 de 2.5 Ghz si 6 GB RAM
Producatorul nu s-a limitat insa la aceste capitole. Si-a echipat noul varf de lance cu un procesor eficient si performant in sectorul de mijloc, adaugandu-i totodata o memorie RAM de 6 GB (LPDDR4x). Ceea ce suna cu adevarat tentant, mai ales ca procesorul Helio P23 este tactat la frecventa de 2.5 Ghz si orientat nu doar catre performanta, ci si catre economie.
Platforma este asociata cu placa video ARM Mali G71 MP2, ceea ce ne garanteaza ca terminalul va putea rula aproape orice joc din Magazin Play, indiferent cat va fi el de solicitant. Pentru cei care sunt interesati de cat mai mult spatiu pentru stocarea datelor, si pentru ei avem o veste foarte buna. Noul Cubot Power are 128 GB in versiunea sa standard, insa memoria nativa poate fi extinsa intr-un final prin carduri externe de tip microSD.
Cubot Power review: ecran in format 18:9 Full HD +
Noul Cubot Power nu are o grosime tocmai potrivita. Desi designul sau este atractiv, iar rama metalica plus geamul curbat lasa impresia unui lux atipic pentru telefoane provenite de la micii producatori, device-ul are totusi 10.75 milimetri grosime.
Ecranul sau se bazeaza pe tehnologie IPS si este un LCD in format 18:9, cu diagonala de 5.99-inch si rezolutie 2160 x 1080 pixeli, adica Full HD+.
Avem o rata de contrast foarte buna (1300:1) si un nivel de luminozitate excelent pentru un display din gama mid-range (450 cd/m2). Conform producatorului, densitatea pixelilor atinge 403 ppi, inca o demonstratie a faptului ca Power de la Cubot merita luat in calcul si la nivel de display.
Cubot Power review: dotari foto de calitate, cu lentile 6P/4P pe fata si spate si rezolutii excelente
Pentru un producator precum Cubot, faptul ca poate aduce pe piata un device care sa aiba aceste dotari foto chiar este o realizare. Si credem noi ca device-ul nu va avea lacune mari in acest sector.
Senzorul principal este Samsung si are o rezolutie excelenta, de 20 de megapixeli. Apertura este de asemenea foarte buna (f/2.0) semn ca device-ul va filma/fotografia bine si pe timp de noapte sau la intensitate scazuta a luminii. Avem flash LED, autofocus si lentile 6P, plus posibilitatea de a filma la rezolutie Full HD.
Frontal, camera pentru selfie-uri si video calling beneficiaza de optiunea fixed focus si de lentile 4P, iar rezolutia sa atinge 13 megapixeli. Nu vor fi probleme pentru cei pasionati de selfie-uri. Desigur, camera nu va avea acelasi randament ca pe terminale high-end, chiar daca probabil se apropie de rezolutia unora, insa suntem convinsi ca nu va dezamagi.
Cubot Power review: iata ce optiune de conectivitate are modelul
Cubot Power beneficiaza de urmatoarele optiune de conectivitate:
- – este dual SIM
- – vine cu port USB Tip C (functia On-The-Go)
- – GPS / AGPS
- – bluetooth v4.2
- – Wi-Fi 802.11 a/b/g dual band
- – scanner de amprente
Telefonul nu are mufa pentru casti de 3.5 milimetri, ceea ce inseamna ca portul usb tip c va putea fi folosit nu doar pentru incarcarea bateriei sau transferul de date ci si pentru ascultare muzica.
🔖 Cubot Power review ➡ verdict
Noul Cubot Power pare sa fie un mid-range banal provenit de la un producator obscur. Desigur, cine gandeste asa, nu e chiar departe de adevar, pentru ca numele „Cubot” nu spune mare lucru prea multora dintre noi.
Analizand atent ceea ce ofera pentru cei 300 de euro solicitati de companie, credem ca device-ul isi face banii. E drept, asta o spunem in lipsa unei testari temeinice a dispozitivului.
Insa la ce preturi se practica azi pe piata, Cubot va mai renunta din pretentii dupa un timp. Iar cu un pret de 250-270 de euro, credem ca modelul Cubot Power are sanse mari de reusita pe piata. Foarte probabil va ajunge si in Romania si vom reveni cu detalii si mai amanuntite despre el. Pana atunci, momentan devine disponibil pe site-ul Gearbest 💰.