Reviews, Stiri

Cubot X18 Plus specificatii tehnice, pret, pareri, disponibilitate

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Cubot X18 a fost primul telefon din portofoliul micutului producator din China care a beneficiat de un ecran in format 18:9. Si a fost chiar o reusita, pentru ca vanzarile Cubot X18 au depasit asteptarile chinezilor.

Cu un design ergonomic si atractiv plus cateva specificatii bune, modelul X18 a inspirat clientela companiei si adus incasari importante celor de la Cubot. Care acum, vin cu o surpriza pentru noi toti, oferindu-ne posibilitatea de a achizitiona un telefon similar, cu pret rezonabil, dar cu specificatii ceva mai puternice. Detalii despre noul Cubot X18 Plus avem in cele ce urmeaza.

Cubot X18 Plus specificatii tehnice complete, primele impresii si imagini

Cubot X18 Plus este fratele mai mare al telefonului pe care l-am descoperit in luna octombrie. Acest device se vrea o versiune de upgrade, dar in acelasi timp un phablet cu diagonala mai mare. Daca in cazul modelului original aveam un ecran in format 18:9 cu diagonala de 5.7 inch, de aceasta data, Cubot, ne rasfata cu un ecran in format 18:9 si o diagonala 5.99-inch.

Cubot X18 Plus

Cubot X18 Plus

Compania a ales un ecran cu tehnologie IPS LCD care detine o densitate a pixelilor de 403 pixeli per inch si are o rata de contrast de 1300:1. Conform specificatiilor oficiale de pe site-ul Cubot.net, panelul de 5.99-inch suporta o rezolutie Full HD + adica 2160 x 1080 pixeli.

Observam un upgrade si la nivel de procesor, pentru ca de aceasta data, Cubot desi a ales tot o platforma MediaTek, a renuntat la modelul de pe Cubot X18 si ne propune un octa-core MT6750T, tactat la frecventa de 1.5 Ghz si cuplat cu acceleratorul grafic, Mali T860 MP2.

Producatorul aloca 4Gb memoriei RAM a telefonului si 64 Gb memoriei native, pe care utilizatorul o va putea extinde pana la 128 Gb cu ajutorul unui card micro SD care poate fi introdus in slotul pentru carduri externe al telefonului.

Cubot X18 Plus (2)

Dotarile foto sunt realmente atractive pentru un phablet care nu va costa probabil mai mult de 200 de dolari. Camera principala a dispozitivului este duala si se bazeaza pe doi senzori de 20, respectiv 0,3 megapixeli. Aceasta camera este echipata cu lentile 5P, cu flash Dual LED si autofocus si are o apertura buna, F2.2. Camera frontala, pentru selfie-uri, este de asemenea echipata cu lentile 4P, iar senzorul sau are o rezolutie de 13 megapixeli.

Suntem convinsi ca modelul Cubot X18 Plus va avea o autonomie de calitate. La bordul sau, in partea din spate, veti descoperi o baterie de 4000 de miliamperi nedetasabila, care va poate ajuta sa depasiti o zi de utilizare normala. O veste excelenta ne propune Cubot, pentru ca pe acest model, X18 Plus, producatorul a mai facut un pas urias in fata. La cei aproximativ 200 de dolari cat va costa terminalului, Cubot X18 Plus va rula din fabrica, Android 8.0 Oreo, ceea ce surprinde, dar surprinde in mod placut. Predecesorul sau avea la bord Nougat.

Scannerul de amprente al handset-ului este pe partea din spate, una lucioasa si atractiva de altfel, cu impact deosebit de puternic pentru privirea curiosilor. Telefonul are o grosime de 8.5 milimetri si este inconjurat de rama metalica, dar si imbracat in sticla curbata 2.5D pe partea din fata. Nu avem port USB Type C, dar in schimb, acumulatorul telefonului se poate incarca prin portul micro USB 2.0. Pe de alta parte, X18 Plus include GPS cu A-GPS pentru o pozitionare mai exacta.

Cubot X18 Plus (3)

Cubot X18 Plus este dual SIM si poate suporta doua cartele SIM de tip Nano sau o cartela de acest tip si cardul de memorie externa de tip microSD. In acelasi timp, ne bucura faptul ca putem spune ca acest device este compatibil 4G LTE. Ca detaliu suplimentar, mentionam ca handset-ul poate fi achizitionat pe culori elegante, precum albastru si negru.

Puncte forte

  • design slim, atractiv, sticla curbata pe fata, spate lucios si rama metalica, ecran 18:9 cu margini subtiri

  • rezolutie Full HD + pe o diagonala mare si un ecran IPS LCD in format 18:9

  • camera foto duala si camera foto frontala buna pentru pretul de achizitie

  • 4 GB RAM

  • Android Oreo

  • pret mic: probabil in jurul sumei de 200 de dolari

Puncte slabe

  • este lipsit de port USB Type C

  • Procesorul este inferior unui model Helio P20

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Cubot
Product Name
Cubot X18 Plus