Stiri

Ce telefoane primesc update la MIUI 13

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 2 ani

Ce telefoane primesc update la MIUI 13 » MIUI 13 este cel mai nou update pe care Xiaomi îl implementează în smartphone-urile sale. Aflăm că programul de lansare a MIUI 13 a fost dezvăluit, iar presa internațională oferă informații despre ce telefoane primesc update la MIUI 13. Vă reamintim că MIUI 13 aduce funcții noi precum Liquid Storage sau Sidebar, însă mai multe detalii despre MIUI 13 găsiți pe blogul nostru.

Ce telefoane primesc update la MIUI 13

Fără să fie o marcă foarte cunoscută pentru actualizările sale de software, Xiaomi este fără doar și poate unul dintre cele mai importante branduri din lume, atunci când vine vorba despre vânzarea de smartphone-uri.

Se știe deja că Xiaomi este singurul brand care nu a lansat încă Android 12 pe niciunul dintre dispozitivele sale, însă iată că între timp, compania a anunțat care dintre smartphone-urile sale la nivel global va primi actualizarea MIUI 13.

Mai mult, Xiaomi a dezvăluit că va începe lansarea MIUI 13 în primul trimestru al acestui an (adică Q1 2022), dar nu a anunțat încă o dată exactă pentru lansare. Cu toate acestea, producătorul chinez a împărtășit lista de smartphone-uri care vor primi actualizarea în primul val. Iar aceste telefoane sunt:

Mi 11 Ultra
Mi 11
Mi 11i
Mi 11 Lite 5G
Mi 11 Lite
Xiaomi 11T Pro
Xiaomi 11T
Xiaomi 11 Lite 5G NE
Redmi Note 11 Pro 5G
Redmi Note 11 Pro
Redmi Note 11S
Redmi Note 11
Redmi Note 10 Pro
Redmi Note 10
Redmi Note 10 JE
Redmi Note 8 (2021)
Redmi 10
Xiaomi Pad 5

Mai mult, ar trebui să știți că versiunile MIUI ale Xiaomi nu se bazează neapărat pe versiunea de Android. Aceasta înseamnă că este posibil ca toate smartphone-urile menționate mai sus să nu primească Android 12, iar MIUI 13 poate fi bazat pe Android 11 pentru unele dintre dispozitive.

Caracteristici MIUI 13. Ce noutăți aduce

MIUI 13 introduce Liquid Storage, o nouă metodă la nivel de sistem de gestionare a modului în care fișierele sunt stocate pe dispozitive. Liquid Storage pe MIUI 13 reduce fragmentarea și gestionează în mod activ datele stocate, îmbunătățind eficiența defragmentării cu până la 60%.

Pentru a spori și mai mult performanța avem acum memoria atomizată a MIUI 13 (Atomized Memory), o metodă de gestionare a memoriei care aduce eficiența RAM la un nou nivel conform companiei. Această funcție analizează modul în care aplicațiile folosesc memoria și împarte procesele de utilizare a memoriei RAM ale unei singure aplicații în sarcini importante și neimportante.

MIUI 13 vine și cu algoritmi focalizați, care alocă dinamic resursele sistemului pe baza scenariilor de utilizare, făcând MIUI mai fluid și mai receptiv. MIUI 13 aduce, de asemenea, Smart Balance, care este conceput pentru a găsi automat echilibrul între performanță și consumul de energie. Se spune că crește durata de viață a bateriei cu până la 10%. Alte caracteristici noi includ widget-uri și bara laterală, despre care se spune că crește eficiența software-ului.

Etichete:

MIUI 13