Stiri

Cand apare serialul The Witcher? Raspunsul Netflix pentru Game of Thrones

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Cu Henry Cavill in rolul principal, noul serial The Witcher pe care il pregateste Netflix se anunta unul dintre cele mai interesante seriale pe care le vom vedea pe reteua de video streaming. Presa internationala vorbeste deja despre acest serial ca despre ”noul Game of Thrones” sau chiar despre „raspunsul celor de la Netflix pentru Game of Thrones”. Comparatiile cu genialul serial creat de HBO sunt destul de clare si au fundamente reale pe undeva. Netflix stie insa ca are un drum propriu de urmat in cazul The Witcher, o serie care va urma povestea unui vanator de monstri.

Cand apare serialul The Witcher, productia pe care specialistii o compara deja cu Game of Thrones

In aceasta saptamana, cei de la Netflix au lansat oficial un trailer al The Witcher. Reactiile nu au intarziat sa apara, iar daca fanii s-au declarat incatanti de ceea ce au vazut, specialistii au surprins. Wired l-a numit ”socant de bun” in timp ce pe social media Henry Cavill, actorul principal a fost ”ovationat”.

De cand Game of Thrones a devenit un fenomen global, la scurt timp după ce a avut premiera în 2011, fiecare rețea TV și servicii de streaming au căutat versiunea lor, capabila sa ofere replica seriei de fantezie HBO. Serialul Game of Thrones a devenit deschizator de drumuri si au ajutat platformele să pună genul acesta de serial în mainstream, prin combinarea lui cu violența, sexul și intriga politică. Aceste elemente, împreună cu câțiva dragoni foarte scumpi generați de computer (lol), au transformat Game of Thrones în cel mai mare serial TV din toate timpurile. Ma rog, cel putin asa il recunoaste statistica.

Netflix a realizat deja mai multe serii de acțiuni cu buget mare, inclusiv Marco Polo, Daredevil (și alte seriale Marvel) și, cel mai recent, seria de fantezie întunecată, bazată pe păpuși, The Dark Crystal: Age of Resistance. Dar niciunul dintre ele nu a reusit sa fure prim planul asa cum a facut-o Game of Thrones. Serviciul de streaming speră că The Witcher va fi cel cu rețeta potrivită. Urmareste mai jos un trailer al serialului, pentru a-ti face o prima impresie despre el:

Aparitia trailerului inseamna ca serialul The Witcher este pe cale sa fie lansat oficial de catre cei de la Netflix.

Ce este The Witcher?

Bazat pe nuvela fantastica a scriitorului polone Andrej Sapkowski, serialul The Witcher urmeaza povestea lui Geralt of Rivia (interpretat de Harry Cavill), un vanator de monstrii care traverseaza un contintent fara nume, in speranta ca va putea ucide toate creaturile care fac ravagii pe pamant. Saga lui Geralt creata de Sapkowski se intinde pe parcursul a cinci volume de carti, toate publicate intre 2008 si 2017.

Foarte multa lumea stie ce este The Witcher mai ales datorita jocurilor video. Saga lui Geralt a fost adaptata in astfel de jocuri si au sporit popularitatea lui Sapkowski in intreaga lumea. Spre exemplu, cea de-a treia serie The Witcher 3: Wild Hunt din 2015 a castigat zeci de premii este este considerata in linii mari cea mai buna serie de jocuri video creata vreodata. Nu este de mirare interesul Netflix pentru a crea aceasta serie. The Witcher are deja o baza de fani impresionanta pe care Game of Thrones nu o avea inainte de aparitia primului sezon al serialului. In plus, marea masa de pasionati de gaming si-au anuntat deja intentia de a urmari serialul pe retelele de socializare si nu numai. E drept, Netflix se autoexpune in acest caz.

Toata lumea asteapta ca The Witcher sa fie o lovitura la fel de mare, sau poate chiar si mai mare decat jocurile video cu acelasi subiect si, prin urmare, exista riscul mare ca aceasta masa sa nu fie multumita de ceea ce o sa vada ecranizat sub comanda Netflix.

Ce asteapta Netflix de la The Witcher

Da, Netfix asteapta ca The Witcher sa fie propriul sau Game of Thrones. Dar aceasta nu este singura teorie valabila care i-a determinat pe cei de la Netflix sa ecranizeze povestea lui Sapkowski.

Tinand cont ca utilizatorii si telespectatorii sunt inundati cu suficient de mult continut de la fiecare companie de pe Pamant, devine tot mai important ca retelele si serviciile de streaming sa faca filme si seriale care sa iasa in evidenta.

De anul viitor, Netflix are patru concurenti noi, majori. Este vorba despre Apple TV Plus, Disney Plus, HBO Max si NBC Universal Peacock. Acestea se adauga companiilor deja existente pe piata, adica unor retele precum HBO si Hulu, care cheltuiesc din ce in ce mai multi bani pentru a castiga tot mai multi abonati si a completa cat mai multe ore de continut de calitate pentru publicul lor.

Game of Thrones s-a oprit, astfel ca exista suficient de mult loc pentru o serie de productii similare, care sa intretina publicul pentru urmatorii ani. Aici intervine The Witcher, poate prima drama de calitate pe care Netflix o pune in scena de la Stranger Things din 2016 incoace. In noua serie vor putea fi urmariti actori interesanti sau promitatori precum Henry Cavill (asimilat pentru rolul din Superman), Freya Allan, Anya Chalotra, Adam Levy, MyAnna Buring sau Emma Appleton. Productia este creata de Lauren Schmidt iar producatorii executivi sunt Sean Daniel, Jason Brown, Tomasz Baginski, Lauren Schimdt si Jaroslav Sawko.

Filmarile pentru The Witcher au inceput in octombrie anul trecut in Ungaria, apoi productia s-a mutat in Spania, in Insulele Canare. Cavill s-a pregatit special pentru acest serial cu recunoscutul bodybuilder, Dave Rienzi, pentru ca la ora filmarilor sa fie in cea mai buna forma fizica posibila. The Witcher va rula pe Netflix in curand si se anunta o puternica lovitura ca retelei de video streaming.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 4 votes
Brand Name
Netflix
Product Name
The Witcher