Reviews

Asus ZenFone 5 Selfie si Zenfone 5 Selfie Pro: specificatii tehnice, pret, pareri, verdict

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Taiwanezii de la ASUS au lansat in acest an cateva telefoane interesante din gama Zenfone 5. Despre ASUS Zenfone 5 Lite, ASUS Zenfone 5Z si ASUS Zenfone 5 gasiti detalii pe blogul nostru, inca din momentul lansarii. De asemenea, recent v-am oferit un Top 10 motive pentru care toata lumea iubeste Asus Zenfone 5Z un telefon care are deja o mare priza la public.

Dar, compania care este aproape unanim recunoscuta pentru laptopurile pe care le creaza vine acum si cu alte doua propuneri interesante. ASUS a oficializat in Brazilia, doua noi telefoane din gama Zenfone, telefoane la care de altfel ne asteptam.

Asus Zenfone 5 Selfie si Asus Zenfone 5 Selfie Pro sunt cele doua noi nume intrate pe piata din partea producatorului taiwanez. Telefoane interesante, bune, cu aspect modern si atractiv si un pret care poate fi considerat pe undeva chiar prea putin rezonabil. E drept, se pretul propus de ASUS pare mai degraba interpretabil, sau macar diferenta dintre cele doua telefoane raportate la diferenta de configuratie. Dar, e inutil sa analizam acest detaliu, fara sa vedem ce propun noile terminale. Discutam si noi despre cele doua device-uri, in cadrul acestui articol.

Asus ZenFone 5 Selfie: telefon cu functii si tehnologii specifice capturilor de tip selfie

Noul Asus ZenFone 5 Selfie este un telefon pe care Asus il prezinta ca fiind un mid-range atractiv. Noi i-am spune mai degraba ca este un lower mid-range, care intr-adevar, aduce cateva specificatii interesante.

Asa cum va asteptati si asa cum Asus ne-a obisnuit in gama Zenfone, Asus ZenFone 5 Selfie este un telefon dedicat selfie-urilor, la fel ca si predecesorul sau.

Pasionatii acestui fenomen se vor bucura sa afle ca device-ul vine cu camere duale, atat pe spate, cat si pe fata. Daca pe spate a devenit ceva obisnuit, pe fata Asus propune un modul bazat pe doi senzori de imagine de 20 si 8 megapixeli plus LED Flash si functii special gandite pentru capturarea unor selfie-uri de o calitate foarte buna. Camera principala are de asemenea un modul dual la baza si se sprijina pe cei doi senzori de 16 si 8 megapixeli, cu apertura f/2.2, detectie pentru autofocus, LED Flash si capacitate de filmare la rezolutie Full HD.

Asus Zenfone 5 Selfie (1)

Ce altceva mai aduce Asus ZenFone 5 Selfie? In primul rand interfata ZEN Ui 5.0, al carui fan nu prea sunt, dar care este bine aplicata si optimizata peste Android 8.0 Oreo.

Pe Asus ZenFone 5 Selfie avem un display cu tehnologie IPS de 6 -inch, capabil de o rezolutie maxima 2160 x 1080 pixeli si cu aspect modern, 18:9. Densitatea pixelilor este de 402 pixeli per inch, iar raportul dintre corp si ecran ajunge la 75.9%. Ceea ce nu ne impresioneaza daca ne uitam la cateva telefoane bune din China lansate in acest an.

Sub capota, taiwanezii au mers pe ideea unui procesor rapid, dar eficient si care sa se poata incadra intr-un pret decent. Evident, puteau alege ceva de la MediaTek, dar pana la urma au mers pe versiunea Qualcomm, in buna traditie a companiei. Avem un model Snapdraogn 430 la bord, cuplat cu 4GB dedicati memoriei RAM si cu cei 64 GB pentru stocarea de date a telefonului. Asus ZenFone 5 Selfie primeste si posibilitatea extinderii memoriei native pana la 400GB prin intermediul slotului dedicat pentru carduri de tip microSD.

Asus ZenFone 5 Selfie suporta tehnologia 4G, este echipat cu Wi-Fi b/g/n, bluetooh 4.1, GPS cu A-GPS si GLONASS, dar si cu cititor clasic de amprente. Acumulatorul sau are o capacitate de 3.300 de miliamperi si vine cu tehnologie de incarcare rapida. Pretul de achizitie ajunge la 325 de euro.Trecem pe scurt in revista mai jos specificatiile cheie ale device-ului:

– Ecran IPS de 6-inch cu rezolutie 2160 x 1080 pixeli, aspect 18:9, 402 ppi
– Procesor Snapdragon 430 de la Qualcomm
– 4GB RAM si 64 GB ROM cu extindere la 400 GB
– Android 8.0 Oreo (cu interfata ZEN UI 5.0)
– Camera principala de 16 si 8 megapixeli, f/2/2, LED Flash
– Camera frontala de 20 si 8 megapixeli, LED Flash
– Baterie de 3.300 de miliamperi cu incarcare rapida

Asus ZenFone 5 Selfie Pro: un telefon mai bun si mai scump decat Asus ZenFone 5 Selfie

Asus ZenFone 5 Selfie Pro pare sa fie de fapt un Zenfone 5 Lite usor rebranduit. Look-ul este similar, iar diferentele dintre el si Asus ZenFone 5 Selfie nu sunt foarte mari, dar exista.

Este clar ca in linii mari Asus a pastrat aceleasi specificatii ca si la modelul Asus ZenFone 5 Selfie:

– Display-ul are tot 6 inch cu aceeasi rezolutie 2160 x 1080 pixeli si aspect 18:9
– Sistemul de operare este Android 8.0 Oreo cu interfata Zen UI 5.0 peste
– Dotarile foto sunt identice! Avem patru camere foto, doua pe spate si doua pe fata. 20 si 8 megapixeli pentru camera frontala, respectiv 16 si 8 megapixeli pentru camera principala.
– Bateria este de asemenea una de 3.300 de miliamperi cu tehnologie de incarcare rapida la bord.

De ce consideram totusi Asus ZenFone 5 Selfie Pro mai bun decat Asus ZenFone 5 Selfie? Pentru ca la bordul sau se afla un procesor dintr-o serie mai buna. Provine tot de la Qualcomm, dar are o viteza mai buna si este mai eficient inclusiv pe partea de gaming. Qualcomm Snapdragon 630 este cuplat cu 4GB memorie RAM, dar in plus are o capacitate nativa de stocare a datelor de 128 GB. Extinderea memoriei native este permisa de asemenea pana la 400 GB.

Asus Zenfone 5 Selfie Pro

Ei bine, pentru aceste ultime detalii din final, adica un procesor mai bun si o capacitate mai mare de stocare a datelor, ASUS solicita 385 de euro pentru acest telefon, adica in jur de 250-300 de lei in plus fata de modelul Asus ZenFone 5 Selfie. Judecati si dumneavoastra daca merita sa investiti mai mult in noul Asus ZenFone 5 Selfie Pro pentru acest plus la nivelul configuratiei interne.

Concluzia noastra

Noi consideram atat Asus ZenFone 5 Selfie cat si Asus ZenFone 5 Selfie Pro doua telefoane interesante pentru aceasta zona din punct de vedere al specificatiilor tehnice. Ambele preturi par insa usor nerealiste, iar Asus parca face tot posibilul sa iasa dintr-o anumita zona de confort.

Pare ca taiwanezii incearca sau fac tot posibilul sa piarda lupta cu producatorii din China si mi-este teama ca le-a iesit deja. La asemenea suma nu as recomanda achizitionarea unuia dintre aceste doua terminale. Poate doar daca puteti sa-l cumparati atunci cand va intra in Romania prin intermediul unui operator sub forma de abonament.

Desi, cred ca sunt sanse mici sa se intample asta. Parerea mea sincera este ca daca cineva nu e neaparat interesat de capturarea de fotografii (unde si-asa am dubii ca cele doua device-uri exceleaza), nu ai avea de ce sa cumperi Asus ZenFone 5 Selfie sau Asus ZenFone 5 Selfie Pro cand poti cumpara pentru 1000 de lei sa zicem, Xiaomi Mi A2.

sursa foto: tudoemtecnologia.com