Top list

5 motive pentru care update-ul la iOS 14 este un must have

Home  »  Top list

catmobile

acum 3 ani

Apple a lansat iOS 14 pentru toti utilizatorii de iPhone, iPad si iPod Touch din Romania, iar noua versiune a sistemului de operare al producatorului din Cupertino aduce cateva noutati foarte interesante. Avem modificari la nivel de ”cautare”, Siri, Traducere, App Clip-uri, Maps, Memoji, mesaje, bibiloteca de aplicatii si widgeturi complet noi, care pot fi plasate direct pe ecranul principal al telefonului dumneavoastra. Discutam, imediat, despre 5 motive pentru care noul iOS 14 este un must have.

5 motive pentru care update-ul la iOS 14 este un must have

După introducerea iOS 14 în World Wide Developer Congress din iunie, Apple a trimis actualizarea de bază către dispozitivele acceptate. Noua actualizare aduce o serie de funcții noi, cum ar fi interfața telefonului compact, îmbunătățirea confidențialității și a ecranului de pornire, precum și widget-uri și personalizări de fișiere noi. Iată 5 actualizări despre care credem că se disting cu adevărat.

1. Interfață compactă

Vă amintiți acea mică notificare de apel telefonic care apare pe dispozitivul dvs. Android când lucrați în altă aplicație? Apple a decis ca este cazul sa treceti si pe iOS la aceasta operatiunie si a facut-o posibila prin implementarea acestuia pe iPhone prin iOS 14. Desigur, există un nou nume pentru acesta, numit Apeluri telefonice compacte. Utilizatorii vor primi un banner mic în partea de sus a afișajelor lor, care arată numele apelantului sau un număr. Utilizatorii pot glisa în sus pentru a respinge bannerul și a accepta sau respinge apelurile.

2. Vizualizare imagine în imagine (sau Picture-in-Picture view)

Urmăriți un film grozav pe Netflix cu prietenul dvs. care va trimite mesaje text in acelasi timp și trebuie să răspundeți? Ar fi destul de enervant să oprești filmul pentru text, nu? Acesta este momentul in care noua functie Picture-in-Picture vine în ajutor. Vă permite să păstrați redarea videoclipului în timp ce faceți alte lucruri pe telefon, cum ar fi mesaje text, navigarea pe internet, luarea de note etc. Acest lucru funcționează și în timpul unui apel video cu cineva. Ceea ce este cu atat mai interesant si mai util.

Dar dacă nu beneficiati de o conexiune buna la internet, experiența poate fi mai puțin placuta. Dacă rețeaua dvs. nu poate gestiona două acțiuni care necesită lățime de bandă în același timp, calitatea videoclipului va scădea sau videoclipul s-ar putea bloca pentru a se potrivi celuilalt task.

3. Îmbunătățiri ale confidențialității și securității

O securitate mai bună a reprezentat un element important in vanzarile reuisite de Apple cu dispozitivele sale. Cu cea mai recentă actualizare iOS 14, Apple și-a îmbunătățit semnificativ caracteristicile de confidențialitate și securitate. De exemplu, aplicațiile vor trebui acum să primească permisiunea specifică pentru a vă urmări în alte aplicații și site-uri. În ceea ce privește locația dvs. de partajare cu aplicații, aveți opțiunea de a alege dacă doriți să partajați locația exactă sau nu. Debifarea „Locație precisă” servește pentru toate scopurile fără a spune aplicațiilor locația exactă.

Si asta nu e tot! Pentru ca telefonul dvs. vă poate alerta, de asemenea, dacă o parolă pe care o selectați este prea ușor de ghicit, utilizată în altă parte sau prezintă riscul încălcării datelor. De fapt, iOS 14 poate chiar descuraja urmărirea Wi-Fi oferindu-i telefonului o adresă MAC falsă de fiecare dată când se conectează la Wi-Fi.

În cele din urmă, noua actualizare la ios14 abordează și riscurile de detectare a microfonului și a camerei, anunțându-vă când o aplicație folosește una dintre ele. Un punct verde deasupra înseamnă că camera este utilizată, iar portocaliu înseamnă microfonul. Tragând în jos (sau în sus, în funcție de modelul dispozitivului), Centrul de control va afișa și ultima aplicație care a folosit camera sau microfonul.

4. Îmbunătățiri ale ecranului de pornire

Una dintre cele mai așteptate caracteristici ale actualizărilor iOS sunt widgeturile. Puteți adăuga widget-uri pentru aplicații acceptate pe ecranul de pornire sau le puteți accesa glisând de la stânga la dreapta pe ecranul de pornire. Designul arată proaspăt, mai puțin transparent și oferă o experiență de ecran mai bogată și mai frumoasă.

Nu doar atât, widgeturile pot fi acum personalizate cu până la trei dimensiuni; Mic, mediu și mare. Aceasta înseamnă că și cantitatea de informații afișate variază.

Dacă nu doriți ca mai multe widget-uri să ocupe întregul ecran, le puteți stiva unul peste altul. Asta înseamnă mai multe widget-uri pe ecranul de pornire. IPhone-ul dvs. vă va sugera acum și widget-uri pe baza utilizării dvs. Există, de asemenea, o galerie de widgeturi care poate fi accesată apăsând lung apăsând lung pe vizualizarea de azi a listei de widgeturi și atingând butonul „+” din colțul din stânga sus.

5. Biblioteca de aplicații

Apple a adăugat, de asemenea, biblioteca de aplicații care, așa cum sugerează și numele, vă permite să vedeți toate aplicațiile pe care le aveți într-un singur loc. Acest lucru poate fi accesat glisând de la dreapta la stânga prin ecranul de pornire până când ajungeți la final și vedeți dosare cu aplicații în ele. Veți găsi, de asemenea, un folder intuitiv, cu sugestii, bazat pe obiceiurile dvs. de utilizare a aplicației. Acest dosar va conține aplicațiile dvs. cele mai frecvent utilizate.

ios 14

În afară de aceasta, Apple a adăugat, de asemenea, căutarea bibliotecii de aplicații, care este o listă a tuturor aplicațiilor pe care le-ați instalat pe iPhone, în ordine alfabetică și puteți căuta o aplicație pe care doriți să o deschideți. Aceasta înseamnă că nu toate aplicațiile trebuie să aibă o pictogramă pe ecranul de pornire. Puteți șterge pictogramele pentru aplicațiile pe care nu le utilizați des pentru a menține pagina curată și, atunci când aveți nevoie de ele, le puteți accesa din bibliotecă.

Nu uita ca iti poti achizitiona si modelul Apple iPhone SE 2 care a ajuns deja in tara noastra. In Romania, am gasit cea mai buna oferta pentru tine la Apple iPhone SE la eMag. Aici poti achizitiona acum Telefon mobil Apple iPhone SE 2, 64GB, 4G, Black la pretul de 2.399 de lei. Poti cumpara device-ul si in rate, iar optiunea se poate demonstra avantajoasa. Vei plati aproximativ 130 de lei pe luna pentru a avea acest telefon, imediat, in buzunare. Ca noua oportunitate, eMag ti-l poate livra mai repede. Il comanzi astazi si il poti ridica chiar tu dintr-un centru easybox. Punctul de ridicare ti-l alegi chiar tu.