Stiri

Mobile World Congress 2017: la ce sa ne asteptam

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Mobile World Congress 2017 va avea loc intre 27 februarie 2017 si 2 martie 2017, in Spania, la Barcelona. Evenimentul face parte din gala anuala Mobile World Congress, cea mai mare expozitie din lume pentru industria de telefoane mobile. La un astfel de eveniment participa de regula cei mai importanti oameni din industria smartphone si nu numai, dar si importanti furnizori si producatori de telefoane mobile de pe toate continentele.

Initial, evenimentul denumit in prezent Mobile World Congress a purtat denumirea de GSM World Congress, pentru ca mai tarziu sa fie rebranduit in 3GSM World Congress. Chiar si in prezent, analistii de specialitate se refera la aceasta gala folosind denumiri ca 3GSM sau 3GSM World. De regula, acest mare eveniment are loc in luna februarie a inceputului fiecarui an, iar ocazionat se intampla sa fie plasat undeva in prima saptamana a lunii martie. La GSMA Mobile World Congress din 2016 au participat spre exemplu peste 100 de mii de invitati, iar tema evenimentului a fost Mobile is Everything. Prima editie a acestui eveniment a avut loc in 2009, iar editia din acest an este a 9-a din istoria Galei.

Mobile World Congress 2017: la ce sa ne asteptam

Mobile World Congress 2017: la ce sa ne asteptam3

Mobile World Congress 2017: la ce sa ne asteptam

Evenimentul din acest an Mobile World Congress 2017 se va desfasura in Catalunya si de asemenea va avea peste 100 de mii de invitati. Gazda va fi Fira de Barcelona plasata in L’Hospitalet de Llobregat, un oras din comunitatea Catalunya, provincia Barcelona. Fara indoiala, va fi un eveniment grandios in care vom avea parte de numeroase prezentari de telefoane mobile si tablete, dar si o serie de aplicatii VR mai mult decat interesante. In functie de companiile mari care si-au anuntat prezenta la Mobile World Congress 2017, iata la ce ne-am putea astepta de la eveniment.

BlackBerry

Compania canadiana se va prezenta la eveniment cu propunerea sa BlackBerry Mercury, despre care ati putut citi si pe blogul nostru. Este de asteptat ca acest terminal sa aiba un mai mare succes decat BlackBerry Priv, un handset interesant, dar care nu a vandut unitati pe masura asteptarilor companiei. Pe scurt, modelul BlackBerry Mercury va fi echipat cu tastatura fizica model QWERTY si va fi diferit de modelul BlackBerry Priv. Conform site-ului digitaltrends, BlackBerry Mercury va beneficia de un sistem de operare nou: Android 7.0 Nougat.

Google

Compania si-a anuntat prezenta la eveniment si va lansa fara indoiala noile versiuni Google smartwatch OS, dar posibil si un terminal smartphone care pare bine tinut sub cheie pana in acest moment.

HTC

HTC si-a anuntat deja lansarea HTC U Ultra, in timp ce zvonurile continua cu privire la succesorul HTC 10. Este de vazut daca prezentarea acestui model va avea loc la MWC, chiar daca majoritatea specialistilor asta sustin. HTC U Ultra va fi din cate se pare flaghshipul anului 2017 pentru compania amintita, care va propune un smartphone mai aproape ca stil de Samsung, cu toate ca sectorul pe care va intra varful sau gama va fi unul greu de gestionat. Puteti citi mai multe detalii despre acest smartphone aici.

Huawei

Compania Huawei a anuntat deja o conferinta de presa pentru data de 26 februarie, insa nu vom avea parte de un eveniment in care Huawei sa lanseze un super smartphone. Desi exista numeroase zvonuri (lipsite de credibilitate daca ma intrebati pe mine) care vorbesc despre lansarea Huawei P10 si Huawei P10 Plus la Mobile World Congress, acest lucru este putin probabil. Anul trecut Huawei s-a focusat pe lansarea unui Matebook de 500 de dolari, un laptop Windows convertibil. Este de asteptat ca puternicul concern sa lanseze Mediapad T3 Tablet in acest an. Ramane de urmarit.

LeEco

Una dintre marile surprize ale anului trecut in materie de smartphone, LeEco va fi prezent la Mobile World Congress 2017 insa amintirea Le Pro 3 si Le S3 este inca proaspata, asa ca putin probabil sa vedem un eveniment major din partea companiei. PhoneArena sustine totusi ca LeEco ar putea prezenta un smartphone denumit LeEco X10.

LG

In timp ce Samsung va lansa varful de gama din 2017 undeva in aprilie, LG preia prim-planul galei de la Barcelona. Cel mai probabil, LG G6 va debuta pe 26 februarie in cadrul acestui eveniment cu o zi inainte de debutul evenimentului, iar conform ultimelor informatii, LG G6 (al carui pret sta inca sub semnul intrebarii) va ajunge in magazine in jurul datei de 10 martie. LG G6 propune utilizatorilor un ecran exceptional QHD de tip LCD, display care va avea conform specialistilor din Asia, un aspect ratio de 18:9.

Motorola

Divizia Lenovo, Moto, a anuntat o conferinta de presa pentru data de 26 februarie. Cel mai probabil, compania va lansa pe piata doua terminale asteptate: Motorola Moto G5 si Motorola Moto G5 Plus, smartphone-uri cu procesoare de tip Qualcomm Snapdragon si ecrane cu diagonale de 5 respectiv 5.5 inch plus o constructie unibody din metal.

Nokia

Nokia se intoarce si prezenta sa la Mobile World Congress 2017 nu poate trece neobservata. Compania are programata o conferinta de presa pentru data de 26 februarie si conform PhoneArena va prezenta noul Nokia P1 un smartphone cu procesor de ultima generatie Snapdragon 835 si un ecran cu diagonala de 5.3 inch. O surpriza ar putea fi si lansarea unei editii noi pentru legendarul Nokia 3310. De urmarit ce va face si ce va propune compania partenera a HMD Global

Samsung Electronics

Nu exista nici macar o urma de indoiala in acest moment ca Samsung Electronics nu-si va prezenta flagshipul Samsung Galaxy S8 la acest eveniment. Aruncati totusi o privire peste informatiile pe care le avem pana in acest moment despre smartphone-ul vedeta al Samsung Electronics din acest an. Conform speculatiilor, Samsung se va axa pe prezentarea de tablete la MWC 2017 si cel mai probabil va lansa Galaxy Tab S3 cu S Pen, sustine SamMobile.

Mobile World Congress 2017: la ce sa ne asteptam

Mobile World Congress 2017: la ce sa ne asteptam

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes