Producatorul Asus este recunoscut pentru calitatea produselor sale, iar pe segmentul smartphone pentru aceeasi calitate, la un pret mai mult decat accesibil. In acest review vom discuta despre Zenfone Max, un model ce apartine mid-range-ului ca performante, la un pret accesibil.
Lansat in luna august a anului trecut, Max nu mai este de mult pe primele pagini, insa modul in care ruleaza si caracteristicile acestuia il tin in primele locuri. In primul rand designul este placut, cu nuante premium date de marginea metalica ce inconjoara device-ul si de imitatia de piele a capacului spate. Partea frontala este asemanatoare cu cea a lui Zenfone 2, avand aceleasi butoane touch neiluminate si bezel-ul de jos realizat din plastic texturat. Un dezavantaj il poate constitui dimensiunea de 5.5 inci, insa aceasta poate fi rezolvata cu ajutorul functiei one hand operation. De asemenea, greutatea sa este de 202 grame, un pic cam inconfortabil, insa bateria de 5000 mAh face acest inconvenient sa para minor.Display-ul de 5.5 inci este de tip IPS capacitiv cu rezolutia de 720×1280 pixeli fiind protejat de Corning Gorilla Glass 4. Lizibilitatea acestuia este acceptabila in lumina zilei, insa in conditii de soare puternic ecranul trebuie acoperit pentru a se putea distinge ceva.
…. vezi Huse Asus Zenfone_Max (5.5 inch) / Max 2016 (5.5 inch) ZC550KL
Asus Zenfone Max – performanta
La capitolul performante, cum mentionam anterior, Zenfone Max se incadreaza la mid-range, fiind animat de un procesor quad-core de 1.2 GHZ, memorie de 2 sau 3 GB RAM si 8 sau 16 GB memorie interna cu posibilitatea de extindere pana la 64 GB. Conectivitatea este 4G, telefonul fiind de tip dual-sim. Camerele sunt de 13 megapixeli, respectiv de 5 megapixeli, probabil fiind aceleasi de pe Zenfone 2.
Zenfone Max vine cu Android 5.0 preinstalat, acesta fiind upgradabil la Marshmallow. Telefonul ruleaza aplicatiile bine, lag-ul facandu-se simtit doar la aplicatii pretentioase. Din pacate, interfata ZenUi este sufocata de aplicatiile proprietare Asus, vezi si alte telefoane Asus, care ca si la Samsung sunt oferite ca alternativa la fiecare app de la Google dar totusi ele pot fi dezactivate.
La alimentare avem doua mari puncte. Primul este un plus, Zenfone Max oferind suport OTG, iar bateria sa de 5000 mAh fiind perfect capabila sa se descurce in acest mod. Al doilea punct este un mare minus, deoarece producatorii au omis incarcarea rapida din constructia device-ului. Astfel trebuie sa il lasam peste noapte la incarcat, deoarece un “plin” dureaza pana la 6 ore. Nici incarcatorul cu care acest telefon este oferit nu ajuta prea mult, capacitatea sa fiind de 1000 mAh.
Concluzia ar fi ca Zenfone Max este un telefon average, fiind tras in jos lipsa fast charging-ului. Putem spune ca acest device se potriveste userului cu program relativ constant si care poate sa se lipseasca de telefon cat acesta se incarca. Ca si alternativa la Zenfone Max, cu pretul undeva tot in jurul sumei de 800 lei avem Allview P8 Energy, cu baterie mai mare dar performante mai scazute.