Stiri

WhatsApp, Instagram si Facebook Messenger vor putea schimba mesaje intre ele. Cele 3 servicii ale Facebook vor fi unificate

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

New York Times scrie ca WhatsApp, Instagram si Facebook Messenger vor fi unificate de catre Facebook intr-un singur serviciu. Informatia vine chiar de la angajati ai Facebook care au dezvaluit acest detaliu sub protectia anonimatului, anunta sursa citata. Este confirmata si de alte surse importante, precum BBC sau The Independent.

WhatsApp, Instagram si Facebook Messenger unificate de Facebook

New York Times sustine ca Mark Zuckerberg a solicitat reconfigurarea tuturor serviciilor de mesagerie pe care Facebook le detine in acest moment. Scopul? Pentru Facebook este ideal ca WhatsApp, Instagram si Facebook Messenger sa poata comunica intre ele, permitand astfel utilizatorilor sa „discute” mult mai usor, indiferent daca au sau nu conturi deschide pe unul dintre celelalte servicii.

Vestea buna este ca fiecare dintre aceste trei aplicatii, WhatsApp, Instagram si Facebook Messenger, va ramane de sine statatoare. New York Times sustine ca ele vor fi totusi legate cumva printr-un nucleu comun. BBC sustine aceasta teorie si completeaza informatia NYT: „Este vorba despre un proiect urias al celor de la Facebook, iar libera circulatie a mesajelor intre cele trei servicii, WhatsApp, Instagram si Facebook Messenger va avantaja pe termen lung proiectul gandit de Mark Zuckerberg” scrie BBC.

Teoretic, fiecare aplicatie in parte va permite utilizatorilor sai sa trimita mesaje catre celelalte doua. Astfel, daca ai doar un cont pe WhatsApp, dar cel sau cea cu care vrei sa discuti are cont de Facebook sau de Instagram, o sau il vei putea contacta direct. Si nu e vorba doar despre simple mesaje text, ci chiar si de schimburi de fotografii sau clipuri video.

Citeste si:

 

O simplificare majora pe care Facebook si Mark Zuckerberg o planifica pentru toti utilizatorii sai. Asa cum stim deja, WhatsApp, Instagram si Facebook Messenger apartin proiectului Facebook si fondatorului sau, miliardarul Mark Zuckerberg. Toate cele trei servicii vor beneficia de noi criterii de criptare pentru a pastra confidentialitatea si caracterul privat al schimbului de mesaje.

Un nou risc de tipul „Cambridge Analytica”

Miscarea se anunta una de succes pentru Facebook, analiza datelor financiare aratand o proiectie impresionanta a companiei prin aceasta mutare. Totusi, Bloomberg scrie ca exista riscul ca unificand WhatsApp, Instagram si Facebook Messenger intr-un singur serviciu, Zuckerberg sa cada din nou in plasa „Cambridge Analytica”.

Cum? E destul de simplu. Noua initiativa poate da nastere unui nou climat periculos, in care datele private ale utilizatorilor sa fie mult mai usor furate, sau, mai rau, „stapanite”. Pe diverse grupuri din mediul online, mai multi utilizatori ai retelei Facebook si-au exprimat deja teama ca acest lucru s-ar putea intampla, odata ce WhatsApp, Instagram si Facebook Messenger vor permite utilizatorilor lor sa „dialogheze”.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 2 votes
Brand Name
Facebook
Product Name
WhatsApp, Instagram si Facebook Messenger