Dupa ce a lansat Vivo Y91 pe piata in primele zile din acest an, apoi au facut senzatie cu noul concept Vivo APEX, cei de la Vivo au introdus oficial acum, noul Vivo U1. Un telefon din zona entry level, integrat in gama U, cu valente mid-range, aspect placut si un pret bun de achizitie. Avem si noi detalii despre acest device, in cele ce urmeaza.
Specificatii tehnice Vivo U1: pareri si disponibilitate
Modelul U1 din gama U a companiei Vivo va fi disponibil pe culorile rosu, mov si negru si va costa, conform presei chineze, 117 dolari pentru versiunea sa cea mai accesibila. Asta inseamna ca pentru Vivo U1 cu 3GB RAM, ar trebui sa scoatem din buzunare cam 500 de lei, iar pentru versiunea mai puternica, de 4 GB RAM, aproximativ 750 de lei.
Terminalul a fost deja scos la vanzare in zona China si se remarca printr-un design foarte placut, o constructie de calitate buna si un aspect care merge spre zona mid-range.
Vivo U1 are un ecran acoperit de sticla curbata pe partea sa din fata, un ecran cu diagonala de 6.2-inch si aspect modern 19:9. Display-ul FullView vine cu o rezolutie de 1520 x 720 pixeli si are in partea sa de sus un decupaj de tip waterdrop. Partea de jos a ecranului sau „barbia device-ului” este putin mai groasa, dar nu atat de mult incat sa fie considerata deranjanta. Am spune chiar ca Vivo U1 are margini subtrie si rotunjite perfect, ceea ce contribuie la aspectul placut al telefonului. Notch-ul din partea de sus mareste ratia dintre ecranul terminalului si corpul telefonului.
Handset-ul are un procesor octa-core la bord. Vestea buna este ca Vivo a ales un procesor de la Qualcomm. Vestea proasta este ca Vivo U1 are un model Snapdragon 439 la bord. Sincer, ma asteptam la ceva mai mult, asta cu toate ca sustin cu tarie ca modelul de chipset incorporat de acest device nu este unul rau pentru zona in care e incadrat telefonul.
Avem o viteza maxima de 1.95 Ghz pe patru dintre nucleele Cortex A53 folosite de device si o colaborare buna cu placa video Adreno 505 GPU. Dispozitivul se va baza pe 3GB RAM sau 4GB RAM si pe 64 GB pentru stocarea nativa de date. Memoria nativa a telefonului va putea fi insa marita cu ajutorul slotului dedicat cardurilor microSD.
Nivelul de performanta al telefonului estimam ca va fi unul super decent. Vivo U1 nu va avea probleme in a rula aplicatiile din Magazin Play, precum si marea majoritate a jocurilor. Zona de multitasking nu va excela, dar as spune ca va fi de asemenea decenta. Browsing-ul, de asemenea, nu va reprezenta o problema. Din fabrica, Vivo U1 ruleaza Android 8.1 Oreo cu FunTouch OS 4.5 peste. Ma asteptam si aici la prezenta noului sistem de operare Android 9.0 Pie insa iata ca Vivo a considerat ca nu e cazul.
Vivo U1 este dual SIM si are o combinatie de senzori pe spate, meniti sa sublinieze caracterul dual al camerei. Avem 13 si 2 megapixeli in dreptul rezolutiilor plus LED Flash incorporat. Camera frontala are 8 megapixeli si va acoperi necesarul dorit de utilizatorii de selfie-uri, ori de videocalling.
Telefonul are o greutate de 163.5 grame si o grosime de 8.28 milimetri. Inaltimea sa ajunge la 155.1 milimetri, iar latimea la 75.09. Proportii bune si moderne care il fac pe Vivo U1 confortabil si, repet asta, atractiv.
Intre optiunile importante de care viitorii utilizatori de Vivo U1 vor mai beneficia enumeram tehnologiile bluetooth 5.0 si GPS, conectivitatea 4G VoLTE dar si Wi Fi 802.11 a/b/g/n. Vivo U1 are la bord o baterie de 4030 miliamperi, de tip built in. Una peste alta, avem un handset din zona entry level, destul de promitator, care merge spre mid-range in versiunea sa mai puternica si care probabil va avea un pret mai accesibil dupa primele luni de „activitate” pe piata. Ramane de vazut cum se descurca acest telefon cand vine vorba de viteza de executie. Restul detaliilor par destul de ok.