Reviews

Totul despre Allview Soul X8 Pro. Preț, păreri și specificații tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

Cei de la Allview au în oferta lor un nou smartphone din zona mid-range. Este vorba despre Allview Soul X8 Pro, un device care costă 1.600 de lei pe site-ul oficial al companiei.

Chiar dacă intră într-un segment destul de aglomerat pe piață în acest moment, Allview Soul X8 Pro are câteva argumente de partea sa. Dar, mai multe detalii despre versiunea noastră asupra acestui smartphone, în cele ce urmează.

Păreri despre Allview Soul X8 Pro

Modelul companiei din România dispune de un ecran de tip LCD. Este vorba despre un display cu tehnologie LPTS și diagonala de 6.67 inch. Avem protecție Corning Gorilla Glass 3, rezoluție Full HD+ (adica 2340 x 1080 pixeli) și funcție HDR 10. Un ecran care nu beneficiază de decupaj de tip ”waterdrop” ci de o gaură ”perforată” în partea sa centrală. Din acest punct de vedere, Allview a gândit bine, un telefon care iese puțin din tiparul obișnuit al acestor telefoane din zona midrange. În schimb, dacă ținem cont de prețul de achiziție al telefonului, am fi preferat să vedem AMOLED pe acest ecran. Ne bucură însă rata de refresh de 60Hz de pe acest display, dar și marginile slim ale telefonului. Practic, doar ”bărbia” ecranului este ceva mai generoasă.

Carcasa sa este una elegantă, iar scannerul de amprente montat în lateral. Allview Soul X8 Pro oferă o combinație atractivă la nivel de memorie, mai exact 6GB RAM (LPDDR4x) și 128GB pentru stocarea de date (UFS 2.1). Vorbim la acest capitol despre primul smartphone al companiei Allview care are stocare rapidă de tip UFS. Trecerea de la eMMC 5.1 la UFS ne bucură și na face să o salutăm în cadrul acestui scurt material.

Procesorul ales de Allview pe modelul Allview Soul X8 Pro este acelați pe care îl găsim în interiorul modelului Redmi Note 8 Pro de la Xiaomi. Adică un Helio G90T de la MediaTek, unul dintre chipset-urile mid-range suficient de performante în acest moment. O confirmare a faptului că Allview Soul X8 Pro se va descurca bine inclusiv pe partea de gaming, chiar și acolo unde jocurile de tip ”heavy” ar da bătăi de cap altor telefoane din acest segment de piață.

În ceea ce privește dotările foto, Allview Soul X8 Pro nu stă deloc rău. Chiar dacă la nivel de design, personal resping ideea de a plasa un dreptunghi care să includă toate camerele și senzorii pe partea din spate a device-ului, la nivel de performanță, lucrurile nu stau deloc rău.

Pe Allview Soul X8 Pro avem un senzor Sony IMX682 de 64 de megapixeli, care trece drept senzorul principal al telefonului. Urmează alți senzori de 8 megapixeli (wide f/1.8), 5 megapixeli (macro), 2 megapixeli (mono) și 2 megapixeli (bokeh). Funcțiile importante precum focalizare rapidă, zoom 5X (Digital), tehnologie AI, HDR, flash LED, mod macro, mono, wide, slow motion etc, toate se regăsesc în acest setup interesant și bine venit. Pentru zona selfie-urilor și a sesiunilor de videocalling, Allview Soul X8 Pro este pregătit cu o cameră foto de 32 de megapixeli, care este incorporată în display, sus, pe mijloc.

Conectivitatea este un punct forte pentru Allview Soul X8 Pro. Acesta beneficiază de NFC, de port USB de tip C 3.0, de bluetooth 5.0, de Wifi 802.11 și de mufă audio de 3.5 milimetri pentru căști. Avem o baterie generoasă, suficient de utilă țindând cont de dimensiunile telefonului și, în special, ale ecranului. Cei 4.000 de miliamperi plus încărcare rapidă la 18w, asigură o autonomie bună telefonului, dar și posibilitatea ca acesta să se reîncarce rapid.

Allview Soul X8 Pro rulează Android 11 cu interfața Visual UI 4.0 și asistent vocal în limba română. Cântărește 205 grame și are o grosime de 8.65 milimetri. În partea de jos are difuzor, iar în componența sa se regăsesc senzori importanți precum accelerometru, proximitate, lumină, giroscop sau compas. Noul Allview Soul X8 Pro costă, așa cum vă anunțat încă din start, 1600 de lei pe site-ul oficial al companiei.

Concluzie Allview Soul X8 Pro

Allview a intrat bine în zona midrange, iar acest model de telefon are caracteristici interesante și un design atractiv. Din păcate, credem că prețul afișat de producător este puțin cam piperat, în condițiile în care Allview are o concurență serioasă pe piața din România pe acest segment. Telefoane foarte bune și chiar mai accesibile ca preț găsim în același segment la Xiaomi, Poco sau chiar Motorola.