Top list

TOP | Mituri despre bateriile telefoanelor: cat trebuie sa lasi telefonul la incarcat

Home  »  Top list

catmobile

acum 4 ani

Mituri despre bateriile telefoanelor » Acestea sunt câteva dintre miturile populare despre care, posesorii de telefoane mobile vorbesc cel mai des. Oamenii care folosesc un smartphone cred foarte mult in aceste mituri legate de bateriile telefoanelor, asa ca vom incerca sa le trecem in revista si sa le analizam. Asadar: mituri despre bateriile telefoanelor

TOP mituri despre bateriile telefoanelor


Smartphone-urile avansează în fiecare zi în orice aspect vă gândiți. Fie că este vorba despre afișajul lor, despre performanța, camerele și mai ales bateria acestora, progresul este considerabil. Durata de viață a bateriei unui telefon determină, printre altele, pentru cât timp puteți folosi tehnologia avansată și am văzut cum bateriile de pe un smartphone evolueaza de la o aparitie la alta. Toate smartphone-urile din zilele noastre sunt echipate cu o baterie litiu-ion deoarece, în comparație cu tehnologia tradițională a bateriilor, bateriile litiu-ion se încarcă mai repede, durează mai mult și au o densitate de putere mai mare pentru o durată mai mare de viață a bateriei într-un pachet mai ușor. Dar aceste baterii au caracteristici care îi fac pe oameni să creadă în mituri. Aceste mituri te fac să-ți faci prea multe griji, deși multe dintre ele nu sunt adevărate. Deci, pentru a le clarifica, am apelat la prietenii nostri de la Mobile Indian care ne explica mai multe despre toate aceste mituri despre bateriile telefoanelor mobile. Ramai alaturi de noi.

Mituri despre bateriile telefoanelor: conectarea telefonului peste noapte dăunează bateriei

Ei bine, nu în totalitate. Pentru a explica în mod corect mitul, aici este folosit termenul de „supraîncărcare”, ceea ce înseamnă practic că, chiar și după ce telefonul dvs. ajunge la 100%, curentul continuă să curgă în telefon, ceea ce degradează durata de viață a bateriei și provoacă prea multă căldură.

Sa clarificam! Nu, acest lucru nu se întâmplă, deoarece smartphone-urile moderne gestionează eficient energia. Ceea ce înseamnă că, odată ce încărcarea ajunge la 100%, curentul care curge în baterie se reduce și telefonul intră în modul „Trickle Charge”, care menține fluxul curent cât mai mic posibil.

Cu toate acestea, o tensiune ridicată de încărcare poate face ca bateria să îmbătrânească mai repede decât în mod normal. Procentul optim de încărcare între care trebuie să păstrați telefonul este de 30 până la 80%. Dacă veți ajunge la 100% de fiecare dată, veți pune mai multă presiune pe baterie, deci o veți degrada mai repede. Aici e diferenta pe care niciun mit nu o explica.

Mituri despre bateriile telefoanelor: Inchiderea aplicațiilor care rulează în fundal economisește foarte multă baterie

Nu, acest lucru nu este deloc adevărat. Sistemele de operare au devenit mult mai inteligente decât erau în 2009. Android și iOS pot gestiona foarte bine sarcinile de fundal acum.

Dacă tocmai ați inchis aplicatiile care rulează în fundal manual sau cu ajutorul altei aplicații, este posibil să fi agravat lucrurile pentru smartphone-ul dvs. Unele aplicații repornec din nou de îndată ce le inchideti fortat, deoarece sunt importante pentru buna funcționare a dispozitivului. Și tocmai ai risipit mai multă putere, pe măsură ce aplicația a revenit la viață.

De asemenea, ironia întregului lucru este că, dacă descărcați o aplicație pentru a gestiona aceste lucruri pentru dvs., cum ar fi o aplicație de economisire a bateriei, aplicația care vă ajută să economisiți energie utilizează mai multă energie prin uciderea aplicațiilor care ar fi salvate dacă n-ai făcut-o.

Mituri despre bateriile telefoanelor: utilizarea încărcătorului unei alte mărci sau a unui încărcător care nu a fost furnizat de marca telefonului dumneavoastra dăunează bateriei.

Acest mit implică practic marketingul. Veți găsi adesea în manualul telefonului dvs. unde sunteți instruiți să utilizați întotdeauna încărcătorul furnizat de companie. Desigur, companiile vă vor spune să faceți acest lucru având în vedere că vor să-și vândă accesoriile. Dar nu este întotdeauna important să folosiți încărcătorul mărcii, deoarece este posibil să nu fie întotdeauna disponibil pentru dvs. De exemplu, cu cea mai recentă serie iPhone 12, Apple oferă un cablu fulger în loc de tradiționalul USB A-fulger. Acum, dacă cumpărați smartphone-ul pentru prima dată, nu veți avea un încărcător care să aibă port fulger și astfel veți ajunge să îl cumpărați de la marcă.

Un încărcător al unui brand cunoscut și renumit va funcționa foarte bine. Bateriile și smartphone-urile moderne au metode de precauție care ajută telefonul să permită doar intrarea pe care o pot gestiona eficient. De exemplu, dacă utilizați un smartphone de la un brand chinzesc care acceptă încărcarea rapidă Qualcomm, în loc să folosiți încărcătorul furnizat de respectivul brand, îl puteți utiliza pe cel de la Qualcomm, care vă va oferi, de asemenea, aceeași viteză de încărcare. Vorbind despre viteze de încărcare, acesta este singurul lucru care ar putea diferi cu fiecare încărcător. Acest lucru se întâmplă deoarece nu toate încărcătoarele acceptă încărcarea rapidă și fiecare încărcător are o ieșire diferită.

Mituri despre bateriile telefoanelor: descărcați complet telefonul înainte de al încărca din nou

Acesta este din nou un mit popular, dar nu adevărat. Este adevărat în cazul bateriilor nichel-cadmiu, deoarece durata lor de viață scade dacă le încărcați foarte curând. Dar acest lucru nu este cazul bateriilor litiu-ion. Da, este adevărat că bateriile litiu-ion pierd o anumită capacitate de încărcare cu fiecare încărcare, dar acest fenomen nu este foarte mare și nu este foarte vizibil.

După cum s-a menționat mai devreme, 30-80% este cel mai bine pentru dispozitivul dvs. Este recomandat să descărcați complet bateria o dată sau de două ori în 3 luni pentru ca software-ul să o recalibreze corect și să vă ofere rezultate mai bune.

Concluzie mituri despre bateriile telefoanelor


Acestea au fost cele mai populare mituri despre bateriile telefoanelor care încă sunt crezute de mulți oameni atât pentru Android, cât și pentru comunitatea iOS. Sistemele de operare precum Android și iOS au devenit atât de mai inteligente în ultimii ani încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la durata de viață a bateriei telefonului. Este recomandat să schimbați bateria dacă doriți să prelungiti autonomia telefonului dumneavoastra. Dacă intenționați să cumpărați un telefon nou în fiecare an sau doi, atunci nu aveți de ce să vă faceți griji.

Pe Catmobile.ro ai o serie de incarcatoare moderne. Daca esti interesat spre exemplu sa-ti achizionezi unul dintre aceste incarcatoare wireless, profita de reducerile oferite de site-ul nostru in aceasta perioada si vei iesi in castig.