Reviews, Top list

Top Smartphone 2016: top 5 Windows phones

Home  »  Reviews  »  Top list

catmobile

acum 8 ani

Top Smartphone 2016: top 5 Windows phones

Desi nu este un jucator majoritar in domeniul smartphone-urilor, Microsoft cu siguranta si-a construit un nucleu de fani pentru telefoanele sale si sistemul de operare pe care acestea il ruleaza, si anume Windows Mobile. In ciuda sanselor care mereu pareau a fi impotriva, telefoanele cu Windows au reusit sa aduca elemente inovatoare cu aproape fiecare lansare majora. Pentru a da o idee si a clarifica lucrurile pentru cei care vor sa treaca la Windows mobile am alcatuit un top cu cele mai bune telefoane cu acest sistem de operare: top 5 Windows phones .

5. Microsoft Lumia 550

»» Windows Mobile smartphone » Display 4.7″ Capacitive touchscreen, 5 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Microsoft Lumia 550 »» Windows Mobile smartphone » Display 4.7″ Capacitive touchscreen, 5 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Primul din top, dar pe ultima pozitie se numeste Lumia 550 si poarta sigla Microsoft pe carcasa. Gandit si vandut ca telefon budget, 550 uimeste prin ecranul sau 720p si camera bine echilibrata, care la doar 5 megapixeli reuseste sa se comporte ca o camera de rezolutie aproape dubla. Un alt punct forte al acestui device este sistemul de operare, Windows 10, cu care vine preinstalat, deci update-urile si aplicatiile cele mai noi pot fi rulate fara probleme. Daca ar fi fost integrat intr-un top budget, acest terminal ar fi fost pe primele locuri, insa aici ocupa ultima pozitie din cauza limitarilor sale, a carcasei cu aspect average si a unor bug-uri in soft.

4. Microsoft Lumia 650

»» Windows Mobile smartphone » Display 5″ Capacitive touchscreen, 8 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Microsoft Lumia 650 »» Windows Mobile smartphone » Display 5″ Capacitive touchscreen, 8 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Urmatorul pe lista noastra este Microsoft Lumia 650, telefon lansat anul acesta in februarie ce il succeda pe 640, reusind sa duca mai departe reputatia acestuia. Sasiul metalic si capacul spate realizat dintr-un plastic bun confera un aer premium, iar fucntia Glance a display-ului impreuna cu tehnologia OLED ofera o experienta aparte. Totusi, comparativ cu 640, acest device nu vine cu nimic nou pe partea de hardware, chipsetul Snapdragon 212 fiind destul de limitat. La rularea unor aplicatii mai pretentioase telefonul se impotmoleste, lag-ul fiind mare. Acest aspect il depuncteaza decisiv pe Lumia 650, punandu-l in pozitia a patra a topului nostru.

3. Acer Liquid Jade Primo

»» Windows Mobile smartphone » Display 5.5″ AMOLED capacitive touchscreen, 21 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Acer Liquid Jade Primo »» Windows Mobile smartphone » Display 5.5″ AMOLED capacitive touchscreen, 21 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Pozitia mediana revine unui telefon care nu are sigla Microsoft pe carcasa. Este vorba despe Acer Liquid Jade Primo, care a fost lansat la IFA in septembrie anul trecut. Conform specificatiilor, Jade Primo este pe aceeasi pozitie cu Lumia 950, facand parte din categoria high-end. Chipsetul Snapdragon 808 permite acestui terminal sa ruleze Continuum fara probleme, astfel telefonul luand locul PC-ului. Suportul de care Primo se bucura este exceptional, cumparatorii putand achizitiona accesorii specifice pentru a-l folosi ca PC. Vorbim aici de monitor, tastatura si mouse dedicate, care permit userului sa foloseasca telefonul ca desktop la birou, la sfarsitul lucrului acesta luandu-l si folosindu-l ca telefon. Totusi Jade Primo obtine locul 3 din cauza pretului destul de ridicat, a camerei sub asteptari si a faptului ca nu este disponibil in anumite piete.

2. Microsoft Lumia 950 XL

»» Windows Mobile smartphone » Display 5.7″ AMOLED capacitive touchscreen, 20 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Microsoft Lumia 950 XL »» Windows Mobile smartphone » Display 5.7″ AMOLED capacitive touchscreen, 20 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Microsoft Lumia 950 XL este un smartphone de 5.7 inci care face parte din categoria high-end, fiind de asemenea flagshipul companiei. Pentru cerintele actuale este singurul phablet oferit de Microsoft, camera de 20 de megapixeli sau ecranul AMOLED oferind o experienta placuta. Alimentat de un chipset Snapdragon 810, rulatul feature-urilor gen Continuum sau Universal Apps facandu-se fara probleme. Totusi are si acest smartphone dezavantajele sale, unul fiind designul care nu iese cu nimic din comun, doar o husa de protectie reusind sa imbunatateasza oarecum aspectul si bineinteles nelipsitele bug-uri ale Windows 10, care pot fi deranjante.

1. HP Elite x3

»» Windows Mobile smartphone » Display 5.96″ capacitive touchscreen, 16 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

HP Elite x3 »» Windows Mobile smartphone » Display 5.96″ capacitive touchscreen, 16 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Prima pozitie revine unui telefon care inca nu a fost lansat oficial, dar care conform specificatiilor este cel mai puternic Windows phone de pe piata. Este vorba de HP Elite X3, care a fost anuntat in februarie si urmeaza sa fie lansat luna aceasta. Pe acest device avem un ecran de 5.96 inci AMOLED, chipset Snapdragon 808, aspect premium si standardul IP 67 ce ii confera rezistenta la apa. Totusi el este un pic cam mare pentru utilizarea in majoritatea VR Seturilor existente, dar pentru cele compatibile experienta sigur va fi unica. Continuum este suportat de Elite X3, acesta avand accesoriile aferente disponibile. Nu ne ramane decat sa asteptam lansarea lui pentru a putea confirma feature-urile de top pe care acest telefon le va oferi.

Surse: Windowscentral.com | gsmarena.com | pcadvisor.co.uk | trustedreviews.com

Top Smartphone 2016: top 5 Windows phones

Top 5 Windows phones | blog.catmobile.ro

Summary
Top Smartphone 2016: top 5 Windows phones
Article Name
Top Smartphone 2016: top 5 Windows phones
Description
Desi nu este un jucator majoritar in domeniul smartphone-urilor, Microsoft cu siguranta si-a construit un nucleu de fani pentru telefoanele sale si sistemul de operare pe care acestea il ruleaza, si anume Windows Mobile.
Author
Publisher Name
catmobile.ro
Publisher Logo