Stiri

Poziția Apple față de zona Crypto. Tim Cook: ”Prea riscant să faci asta”

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 2 ani

CEO-ul celor de la Apple, Tim Cook nu a fost prea darnic în declarații atunci când a fost vorba de zona Crypto. În timp ce alte personalități din domeniu și-au exprimat public poziția vis-a-vis de această zonă (inclusiv Elon Musk), Cook a luat pentru prima dată decizia de a vorbi despre acest subiect în public.

Bloomberg citează declarațiile făcute de Tim Cook cu ocazia New York Times DealBook, o conferință unde CEO-ul celor de la Apple a luat cuvântul.

El a mărturisit că nu are de gând să investească banii celor de la Apple în monede Crypto, dar crede că este rezonabil să deții criptomonede ca partea unui portofoliu diversificat.

”Cred că este rezonabil să faci asta, dar aș vrea să subliniez că eu nu dau sfaturi nimănui cu privire la astfel de investiții” a mărturisit Cook, într-un interviu acordat lui Andrew Ross Sorkin la Conferința Dealbook din New York Times. Cook a adăugat că a fost interesat să cerceteze acest domeniu, dar a refuzat să ofere detalii cu privire la criptomoneda în care a investit.

Tim Cook, CEO Apple – Fără planuri de a integra Crypto în serviciile companiei

Pe de altă parte, Tim Cook a menționat, de asemenea, că Apple încearcă să implementeze funcții legate de cripto, dar a evitat să ofere mai multe detalii.

În schimb, CEO-ul Apple a confirmat că producătorul nord american nu are de gând să adauge funcționalități cripto în Apple Pay, dar a confirmat că ”sunt și alte lucruri la care ne uităm cu siguranță”

”Nu m-aș duce să investesc soldul nostru de numerar. Nu m-aș duce să investesc asta în Crypto. Nu pentru că nu mi-aș investi proprii bani ci pentru că nu cred că oamenii cumpără acțiuni Apple pentru a obține expunere la Crypto. Și astfel, dacă vor să facă asta, pot investi direct prin alte mijloace” a spus Tim Cook.

Mai mult, Tim a vorbit și despre încărcarea laterală a aplicațiilor pe telefoane. El a spus că s-ar putea cumpăra un telefon Android dacă aplicațiile de încărcare laterală sunt ceea ce doresc. „Dacă doriți să descărcați, puteți cumpăra un telefon Android. Această alegere există atunci când intri în magazinul de aplicații. Dacă acest lucru este important pentru tine, atunci ai cumpăra un telefon Android. Este prea riscant să faci asta. Nu ar fi un iPhone dacă nu ar maximiza securitatea și confidențialitatea”, a mai spus Cook.

Etichete:

apple Tim Cook