Stiri

SURPRIZĂ! Google inlocuieste Google Duo cu Google Meet

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Conform unei informatii din presa internationala, Google a decis sa inlocuiasca Google Duo cu o aplicatie mult mai populara in acest moment, Google Meet.

Google inlocuieste Google Duo cu Google Meet

Google intenționează sa inlocuiasca Google Duo, unul dintre serviciile sale populare de apeluri video, cu unul din celelalte servicii de apelare video, denumit Google Meet.

Cum s-ar fi ajuns la aceasta decizie? Motivul principal pentru a imbina Meet și Duo este evitarea ideii de a avea două aplicații pentru apeluri video in portofoliu. Decizia a fost luată de Javier Soltero, Head G Suite la Google.

Unele dintre rapoarte spun ca Javier Soltero le-a spus angajaților că coexistenta Duo și Meet nu are niciun sens. Acest lucru a lasat echipa Google Duo socata. Desi o mulțime de functii noi au fost adăugate la Duo dupa lansarea sa, aceasta nu va mai exista dupa această fuziune, iar echipa care lucreaza la ea se va ocupa de dezvoltarea Meet.

Conform unor informatii facute publica de Google, Meet creste într-un ritm incredibil, cu peste 3 milioane de utilizatori noi pe zi, comparativ cu 10 milioane pe saptamana pentru Duo. Raportul 9to5Google sugerează ca unele dintre caracteristicile cheie, cum ar fi criptarea end-to-end si efectele 3D vor fi transmise de la Duo to Meet. De asemenea, Google a distribuit mai multe detalii importante legate de functii care vor deveni functii ale Google Meet pentru a ajuta de sistemul de învățământ. Informatiile din presa internationala mai sustin ca dezvoltarea lui Duo a incetinit semnificativ.

Ce este Google Meet si care sunt principalele sale atuuri

Google Meet este un serviciu de comunicații video dezvoltat de Google. Este, de fapt, una dintre cele două aplicații care inlocuiesc Google Hangouts, cealaltă fiind Google Chat.

După ce a fost lansat sub forma de aplicatie, în exclusivitate pentru iOS, Google Meet a devenit oficial martie 2017. Serviciul a fost prezentat ca o aplicație de video-conferință pentru până la 30 de participanți, descrisă ca o versiune de Hangouts prietenoasă chiar si pentru grupuri business. La lansare, Google a prezentat o aplicație web atat pentru Android, cat și o aplicație iOS. Caracteristicile pentru utilizatorii G Suite includ:

  • Până la 100 de membri pe apel pentru utilizatorii G Suite Basic, până la 150 pentru utilizatorii G Suite Business și până la 250 pentru utilizatorii G Suite Enterprise
  • Posibilitatea utilizatorilor de a se conecta prin web, Android sau iOS
  • Posibilitatea de a apela cu un numar de apelare
  • Numere de apel protejate prin parolă pentru utilizatorii de ediție G Suite Enterprise
  • Integrare cu Google Calendar pentru apeluri de întâlnire, cu un singur click
  • Partajarea ecranului pentru prezentarea documentelor, foilor de calcul sau prezentărilor
  • Apeluri criptate între toți utilizatorii
  • Subtitrare in timp real bazată pe recunoașterea vorbirii
  • Ședințele sunt limitate la 60 de minute
  • Toți participanții trebuie să aibă un cont Google

Un telefon pe care am testat aplicatia Google Meet si pot spune ca functioneaza perfect este modelul P40 Lite de la Huawei. Pe eMag, acum ai Telefon mobil Huawei P40 Lite, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Crush Green la numai 1099 lei.