Stiri

Specificatii tehnice Vivo Z5. Noul mid-range de la Vivo e gata sa faca furori!

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Anul acesta, in mai, Vivo a anuntat oficial modelul Vivo Z5x, un device care a lasat o impresie pozitiva la nivel de procesor și memorie, la design, dar și la nivel foto. Pe finalul acestei luni, producatorul chinez anunta ca modelul Vivo Z5 devine si el oficial. Acesta va avea senzorul de amprente integrat in ecran si un sistem cu trei camere foto pe spate. Toate detaliile despre Vivo Z5 in cele ce urmeaza.

Specificatii Vivo Z5

6.38-inch (2340 × 1080 pixels) Full HD+ AMOLD screen
Octa Core Snapdragon 712 10nm Mobile Platform (Dual 2.3GHz Kryo 360 + Hexa 1.7GHz Kryo 360 CPUs) with Adreno 616 GPU
6GB LPPDDR4x RAM with 64GB storage / 8GB LPPDDR4x RAM with 128GB storage
Dual SIM
Funtouch OS 9 based on Android 9.0 (Pie)
48MP rear camera with LED flash, 8MP wide-angle camera, 2MP depth sensor camera
32MP front-facing camera with f/2.0 aperture
In-display fingerprint sensor
Dimensions: 159.53×75.23×8.13 mm; Weight: 189.6g
Dual 4G VoLTE, WiFi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS
4500mAh (typical) / 4420mAh (minimum) battery with fast charging

Disponibilitate Vivo Z5

Conform presei din China, noul device Vivo Z5, care urmeaza sa fie lansat pe finalul acestei luni va fi disponibil pe culori precum negru si albastru. Momentan, pretul terminalului nu este cunoscut.

Pareri despre Vivo Z5

Aspect
La fel ca si modelul Z5X si acest terminal lasa o impresie buna la nivelul aspectului. Dispozitivul este echipat cu un mic decupaj in partea sa de sus, marginile sale sunt foarte subtiri, iar barbia, desi vizibila, este una mica. Constructia pare sa fie una de calitate, iar finisajele lasa impresia de premium. Fara doar si poate, Vivo Z5 este un device cu un look atractiv si destul de trendy.

Ecran
6.38 -inch in diagonala. Asa se prezinta Vivo Z5, la care se adauga o rezolutie 2340 x 1080 pixeli. Vorbim asadar despre un panel AMOLED, peste care avem o rezolutie Full HD+ cum ii spun chinezii. Ingredientele unei experiente de calitate. Densitatea pixelilor se anunta una foarte buna.

Procesor
Noul model Vivo Z5 va avea la bord platforma Snapdragon 712 de la Qualcomm. Este vorba despre un procesor fabricat pe un proces tehnologic de 10 nanometri, care include doua nuclee Kryo 360 de 2.3 Ghz si alte sase nuclee Kryo 360 de 1.7 Ghz. Conform producatorului, placa video pe care o va incorpora modelul Z5 de la Vivo este Adreno 616 GPU. Viteza si eficienta in multitasking si gaming. Cel putin pe hartie. Asta ne promite Vivo cu noul sau model Vivo Z5.

Memorie
Acesta este un capitol la care Vivo Z5 sta bine. Conform fisei oficiale de pe site-urile de specialitate, noul terminal mid-range va avea doua versiuni de memorie RAM. Este vorba despre o prima varianta cu 6GB LPPDDR4X (cuplata cu 64 GB pentru stocarea de date) si o a doua versiune de 8GB LPPDDR4X (cuplata cu 128 GB pentru stocarea de date). Nu se face momentan nicio mentiune referitoare la extinderea capacitatii native a device-ului. Este posibil ca Vivo Z5 sa nu aiba slot microSD, dar sincer, capacitatea sa de stocare mi se pare una suficienta in variantele prezentate.

Dotari foto
Asa cum va scriam inca de la inceput, Vivo Z5 are sistem triple -camera pe spate. Este vorba despre un modul foto echipat cu senzori de 48 megapixeli, 8 megapixeli si 2 megapixeli. Primul senzor are si cea mai buna deschidere plus LED Flash. Al doilea senzor este wide -angle, iar al treilea pentru profunzime. Conform producatorului, selfie-urile vor putea fi realizate cu ajutorul unei camere foto de 32 de megapixeli. Aceasta va avea o apertura f/2.0.

Alte specificatii
Vivo Z5 este dual SIM si ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, peste care producatorul a aplicat interfata FunTouch OS 9. Nu sunt cel mai mare fan al interfetelor dezvoltate de Vivo, dar FunTouch OS 9 pare cea mai buna dintre ele de pana acum. Sub ecran are Vivo Z5 senzorul de amprente, o specificatie moderna, care confirma puterea pietei mid-range din China. Conform fisei de specialitate, Vivo Z5 cantareste 189.6 grame si are o grosime de 8.13 milimetri. Este un telefon 4G VoLTE, echipat cu WiFi 802.11 ac, bluetooth 5 si GPS cu GLONASS. Bateria terminalului are o capacitate de 4.500 de miliamperi si este echipata cu tehnologie de incarcare rapida. Cu alte informatii despre Vivo Z5 vom reveni odata ce device-ul va fi lansat oficial. La prima impresie mi se pare o varianta excelenta pentru zona mid-range si sunt convins ca pretul sau de plecare nu va fi unul prea piperat.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Vivo
Product Name
Vivo Z5