Reviews

Specificatii tehnice si pareri Poco X2. Noul device a fost lansat oficial

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Site-ul Flipkart va fi primul care va avea modelul de telefon Poco X2, device care a fost lansat recent pe piata de compania Poco. Asa cum stiti, acest brand a devenit independent de Xiaomi, iar noul model Poco X2 a fost unul extrem de asteptat de catre utilizatori.

Specificatii tehnice si pareri Poco X2

Poco X2 este oficial. Asteptat de multi dintre fanii brandului, noul device a fost anuntat de catre compania producatoare in cadrul unui eveniment din India. Smartphone-ul vine cu un pret destul de bun, daca tinem cont de ceea ce ofera.

In versiunea sa de 6GB RAM si 64 GB dedicati stocarii de date, noul model Poco X2 costa putin peste 950 de lei. Versiunea sa de 6GB RAM si 128 GB pentru stocarea de date costa putin peste 1000 de lei. Cea mai „scumpa” dintre versiunile lui Poco X2 este cea de 8GB RAM si 128GB stocare de date, al carui pret depaseste 1200 de lei. Toate aceste preturi par insa bune pentru ceea ce ofera noul smartphone. Dar, ce ofera de fapt el la nivel de configuratie? Aflam in cele ce urmeaza.

Poco X2 este echipat cu un ecran de 6.67-inch cu rezolutie Full HD+ adica 2400 x 1080 pixeli. Ecranul are o rata de refresh de 120 Hz si HDR 10 in structura sa, iar deasupra este acoperit de Corning Gorilla Glass 5.

Sub capota avem un procesor Snapdragon 730G de la Qualcomm, procesor care este „insotit” si de tehnologia LiquidCool, pentru un management al caldurii cat mai bun. Este vorba despre o versiune a lui Snapdragon 730 care este insa dedicata gamingului. Ofera beneficii similare cu Snapdragon 730, dar partea grafica este cu 15% superioara fata de partenerul sau de serie, si cu 25% mai buna in comparatie cu ultima generatie Snapdragon 710.

Optiunile pentru partea de gaming sunt mai multe, iar Qualcomm arata ca vrea sa ofere astfel suport si gamerilor pasionati care nu sunt dispusi sa ofere bani multi pentru un telefon care are la bord un procesor ca Snapdragon 855, evident unul mult mai scump. Snapdragon 730G poate reduce prin configuratia sa lag-ul si optimizeaza anumite jocuri pe care utilizatorul le are in telefonul sau. Beneficiaza de suport nativ HD pentru super slow motion la 960 cadre pe secunda si aduce cateva imbunatatiri semnificative la nivel de camera, prin functia Cinemagraph.

Alaturi de acest procesor nou nout de la Qualcomm, Poco X2 are pregatite versiuni de memorie RAM de 6 si 8GB, dar si stocare de date cuprinsa intre 64GB si 128 GB. Toate aceste versiuni pot fi extinse pana la 128GB. Smartphone-ul ruleaza din fabrica Android 10 cu MIUI 11 deasupra sa, semn ca despartirea de Xiaomi pare sa fie vizbila doar la nivel declarativ.

In ceea ce priveste compartimentul foto, noul smartphone Poco X2 este echipat cu o camera puternica pe spate, care include un senzor de 64 de megapixeli (Sony IMX686 cu apertura f/1.89), un al doilea senzor de 8 megapixeli (ultra wide), un al treilea senzor de 2 megapixlei (pentru adancime) si inca un senzor de 2 megapixeli (macro lens). La nivel frontal, Poco X2 are o camera selfie duala cu senzori de 20 de megapixeli, respectiv 2 megapixeli.

Smartphone-ul vine cu un scanner de amprente montat lateral si cu suport Hi-Res din punct de vedere audio. Bateria sa are o capacitate de 4.500 de miliamperi, si suporta tehnologie de incarcare rapida la 27W. Pe partea de conectivitate avem WiFi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS/GLONASS/Beidou, NFC, USB Type-C si functia dual-SIM. Acesta este noul Poco X2. Tie ce parere iti lasa?

Etichete:

Poco Poco X2
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Poco
Product Name
Poco X2