Reviews

Specificatii tehnice Qualcomm Snapdragon 865 Plus 5G – cel mai puternic procesor pentru telefoanele Android

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Compania Qualcomm, cea mai mare companie care produce chipset-uri pentru telefoanele mobile, a anuntat noua platforma pentru telefoane mobile, Qualcomm Snapdragon 865 Plus 5G. Discutam si noi, pe scurt, despre aceasta noua platforma, in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice Qualcomm Snapdragon 865 Plus 5G – cel mai puternic procesor pentru telefoanele Android

Qualcomm a anuntat oficial cea mai noua platforma mobila, Snapdragon 865 Plus 5G. Este vorba despre o platforma mobila dedicata flagship-urilor, iar compania a anuntat si cand ar urma sa fie disponibile primele terminale cu aceasta platforma la bord: al treilea trimestru al anului.

Interesant (sau nu), Asus si Lenovo au anuntat deja telefoane care vor avea acest chipset la bord. Spre exemplu, cei de la Asus au anuntat modelul ROG Pgone 3, dedicat pasionatilor de gaming, care ar urma sa aiba la bord noul procesor Snapdragon 865 Plus 5G. De asemenea, Lenovo anunta ca un nou telefon dedicat gamerilor din gama Legion, va avea acest procesor in componenta sa.

Noul Qualcomm Snapdragon 865 Plus 5G pare sa fie un usor update al companiei fata de precedentul procesor mobil, Snapdragon 865.

Acesta are la bord modem-ul 5G Snapdragon X55, care asigura conectivitate de tip 5G. El este incarcat de un motor de a cincea generatie pentru camere foto, pentru performante audio de top si experiente gaming la cel mai inalt nivel.

Chipset-ul este dotat cu funcțiile premium Snapdragon Elite Gaming, despre care brandul pretinde că oferă experiență de joc de calitatea unui desktop (suna extrem de interesant, dar haideti sa vedem daca e intr-adevar asa). De asemenea, este dotat cu funcții de top pentru un telefon mobil, cum ar fi driverele GPU actualizabile și redare înainte (Forward Rendering) asa cum avem pe desktop-uri. Totodata, acest procesor permite o experienta exceptionala la nivel 5G ultra-neted la viteze de până la 144 fps, iar jocurile True HDR pe 10 biți oferă detalii cinematografice în peste un miliard de nuanțe de culoare.

Chipsetul Qualcomm Snapdragon 865 Plus este livrat cu nucleul CPU Qualcomm Kryo 585 cu o viteză de până la 3,1 GHz, ceea ce reprezintă o creștere de 10% față de generația anterioară. De asemenea, vine cu acceleratorul grafic GPU Adreno 650 care oferă o redare grafică cu 10% mai rapidă în comparație cu chipsetul Snapdragon 865. In plus, noul procesor este livrat cu Qualcomm FastConnect 6900 care oferă viteze WiFi de până la 3,6 Gbps