UMI Plus E nu este un telefon nou. Terminalul a fost lansat pe finalul anului trecut (noiembrie 2016 mai exact) si a devenit primul smartphone prezentat oficial care folosea procesorul MediaTek Helio P20. Un detaliu pe care UMI (sau Umidigi mai nou) s-a demonstrat a fi remarcabil, mai ales ca aceeasi companie oferise pietei primul smartphone care folosea procesorul Helio X27 deca-core, Umi Z a carui recenzie o puteti citi si pe blogul nostru. Ce ne propune UMI Plus E si care-i sunt argumentele, aflam in cele ce urmeaza.
UMI Plus E review
De la un smartphone care nu costa foarte mult, te-ai fi asteptat la mai putine. Insa, UMI Plus E ofera destule pentru banii pe care ar trebui sa-i investiti in el. Asa cum explicam si mai sus, smartphone-ul a fost primul care a propus pietei procesorul MediaTek Helio P20, un procesor care pe hartie echivaleaza cu Snapdragon 820. In realitate exista insa diferente, destul de mici insa estimeaza specialistii in materie. In afara unui procesor rapid si puternic, UMI Plus E se bazeaza pe un display cu diagonala de 5.5 inch cu rezolutie Full HD, ruleaza sistemul de operare Android 6.0 Marshmallow si asigura conectivitate de tip 4G. De precizat ca terminalul va primi in perioada care urmeaza update pentru actualul sau sistem de operare,urmand a face trecerea inevitabila spre Android 7.0 Nougat.
Pe langa procesorul octa-core, display-ul de tip Sharp cu rezolutie Full HD si update-ul pe care il va primi in curand la Nougat, UMI Plus E asigura utilizatorilor alte doua caracteristici foarte importante, am spune noi. Spatiul de stocare al acestui telefon este de 64 GB, in timp ce memoria de tip RAM pe care UMI Plus E o garanteaza este de 6 GB RAM. Surprinzator, dar excelent din punctul meu de vedere, raportandu-ma la pretul de vanzare al dispozitivului.
Nu in ultimul rand, aducem alte doua argumente in plus pentru acest device. Sau, in minus, fiecare le poate judeca dupa propriile-i criterii. Smartphone-ul asigura o autonomie foarte buna datorita impresionantei sale baterii de 4000 mAh. E drept, anumite surse contesta autonomia acumulatorului, in timp ce altele discuta la superlativ despre aceasta.
Apoi, sistemul de camere foto al terminalului este unul decent spre bun, dar care lasa cu siguranta loc de „si mai bine”. Camera foto principala beneficiaza de un senzor de imagine de 13 megapixeli, in timp ce camera frontala destinata selfie-urilor are un senzor de imagine de 5 megapixeli.
UMI Plus E pret si disponibilitate
Asa cum precizam inca din startul review-ului, UMI Plus E nu este neaparat un smartphone scump. Telefonul mobil Umi Plus E poate fi achizitionat spre exemplu de pe site-ul emag.ro la o reducere impresionanta de 29%. Practic pentru a-l cumpara, veti fi nevoiti sa scoateti din buzunar putin peste 1300 de lei. Si pe site-urile din strainatate, UMI Plus E are un pret special, iar sursa cea mai de incredere pare gearbest.com unde puteti cumpara phableta pentru 250 de dolari, adica un discount considerabil si pe acest site.