Reviews

Seria Vivo iQOO Pro lansata oficial. Detalii si specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Probabil cea mai interesanta serie lansata vreodata de IQOO, subsidiara Vivo, devine acum oficiala. Noile Vivo iQOO Pro si Vivo iQOO Pro 5G au fost anuntate oficial de producator, la capatul a saptamani, chiar luni de speculatii si zvonuri. Cele doua terminale centrate in jurul ideii de gaming au atat conectivitate 4G cat si 5G. Avem si noi detalii in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice Vivo iQOO Pro si Vivo iQOO Pro 5G

Varianta Vivo iQOO Pro 4G este deja disponibila la pre comanda in China si livrarile pentru acest model incep de saptamana viitoare. Modelul 5G va avea din pacate o raspandire limitata, dar se asteapta realizarea unui nou stoc, sustine presa din China.

La inceputul lunii viitoare Vivo iQOO Pro 5G va putea fi si el achizitionat la precomanda.

Vivo iQOO Pro

In ceea ce priveste specificatiile tehnice, atat Vivo iQOO Pro 4G cat si varianta 5G se vor baza pe un ecran de 6.41 inch in diagonala cu rezolutii 2340 x 1080 pixeli. Este vorba despre un display touchscreen Super AMOLED ale carui margini aproape ca nici nu le sesizezi.

Procesorul Snapdragon 855 Plus fabricat pe un proces de 7 nanometri se afla sub capota acestor doua device-ului, cuplat cu placa video Adreno 640 GPU. Poate ca iti suna ciudat acest Snapdragon 855Plus, dar trebuie sa stii ca,Qualcomm a lansat cel mai probabil aceasta varianta imbunatatita a clasicului SD855 pentru a nu pierde definitiv contactul cu Exynos 9825 de la Samsung sau cu Kirin 985 de la Huawei. Producatorul sustine ca telefoanele care vor avea acest procesor la bord vor primi un plus la nivel de gaming in special pentru aplicatiile AR si VR. De asemenea, Snapdragon 855 Plus foloseste nuclee Kryo 485 cu viteze de pana la 2.96 Ghz, adica usor superioara generatiei anterioare. Sporul de performanta de pe placa video Adreno 640 este de 15% conform producatorului, mai ales pentru ca GPU-ul ruleaza acum la 672 Mhz, nu la 585 Mhz.

Atat Vivo iQOO Pro cat si varianta Vivo iQOO Pro 5G ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, un sistem de operare peste care producatorul aplica interfata Funtouch OS.

In ceea ce priveste sistemul foto, Vivo este producatorul care aduce camera principala a celor doua terminale. Senzorul principal de pe cele doua device-uri are 48 de megapixeli si o apertura f/1.79, iar ceilalti doi senzori spate au rezolutii de 12 megapixeli (ultra-wide) si 2 megapixeli (senzor de adancime). Pentru selfie-uri si sesiuni de videocalling, cele doua terminale sunt pregatite cu o camera foto de 12 megapixeli si o apertura foarte buna f/2.0. Avem de asemenea posibilitatea de deblocare faciala, atat pe Vivo iQOO Pro cat si pe varianta 5G a telefonului. Senzorul de amprente este inclus in display, iar bateria celor doua modele de la IQOO este de 4.500 de miliamperi cu incarcare Ultra Fast Charging la 44 W.

Vivo iQOO Pro 4G va fi disponibil in versiuni de memorie de 8 GB RAM si 128 GB pentru stocarea de date, iar pretul de pornire este de 407 euro. Pe de alta parte, varianta Vivo iQOO Pro 5G va avea atat versiuni de 128GB stocare de date, cat si de 256 GB. In plus, Vivo iQOO Pro 5G va avea si o verisiune spectaculoasa de 12 GB RAM cu 128 GB dedicati stocarii de date. Nu exista un pret oficial pentru acest model, dar firesc, ne asteptam ca el sa coste mult mai mult.

Vivo iQOO Pro

Ambele variante de telefon vor fi disponibile pe culori precum albastru (Le Mans Blue) si negru (Racing Black). Varianta 4G are 215 grame,in timp ce varianta Vivo iQOO Pro 5G are o greutate putin mai mare (217 grame).

Momentan, nu exista informatii referitoare la disponibilitatea celor doua modele de telefon la nivel global. Vom reveni cu informatii si despre aceasta optiune in articolele noastre viitoare.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
IQOO
Product Name
Vivo iQOO Pro