Reviews

Samsung Galaxy A51 specificatii tehnice, pret, pareri si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Samsung a confirmat lansarea modelului de telefon Samsung Galaxy A51, cel mai recent smartphone al companiei din seria A din India. Chiar dacă teaserul postat de companie anunta doar lansarea unui nou device, codul de pe site-ul micro confirmă faptul că telefonul este încorporat exact Samsung Galaxy A51. Am mai discutat despre acest model de telefon pe blogul nostru si am promis ca vom reveni cu detalii suplimentare in momentul in care ele vor fi deja cunoscute intr-o maniera cat mai completa.

Acest device a fost de fapt introdus luna trecută în Vietnam și ofera un display Infinity-O Super AMOLED de 6,5 inci cu un raport de aspect 20: 9, este alimentat de Exynos 9611 cu o memorie RAM de până la 8 GB, dispune de 48MP principal + 12MP de 123 grade ultra-lat + 5MP senzori macro și 5MP adâncime și cameră frontală de 32 megapixeli. Are Super Steady Video care elimină intermitentele ecranului atunci când utilizatorii înregistrează videoclipuri cu un obiect în mișcare sau în mișcare. Ingredientele unui device bun din zona mid-range, despre care credem ca va face o figura interesanta pe piata. Ai mai jos lista sa de specificatii tehnice complete:

6.5-inch (2400 x 1080 pixels) Full HD+ Infinity-O Super AMOLED screen
Octa-Core (Quad 2.3GHz + Quad 1.7GHz) Exynos 9611 10nm processor with Mali-G72 GPU
6GB / 8GB RAM with 128GB Storage, expandable up to 512GB via micro SD card
Android 10 with Samsung One UI 2.0
Dual SIM (nano + nano + microSD)
48MP rear camera with LED flash, f/2.0 aperture, 12MP 123-degree ultra-wide angle camera with f/2.2 aperture, 5MP depth sensor with f/2.2 aperture, 5MP macro camera with f/2.4 aperture
32MP front camera with f/2.2 aperture
In-display fingerprint sensor
3.5mm audio jack, Dolby Atmos
Dimensions: 158.5 x 73.6 x 7.9mm ; Weight: 172g
Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS, USB Type-C
4000mAh battery with 15W fast charging

Disponibilitate Samsung Galaxy A51

Noul model al companiei Samsung va fi disponibil pe culori precum alb, albastru, negru si roz, iar pretul sau de plecare este de 346 de dolari. La acesti bani primesti de fapt versiunea de 6GB RAM si 128GB pentru stocarea de date. Cel mai probabil, acest pret va fi cumva pastrat de producator si la intrarea pe piata din Europa.

Noul Samsung Galaxy A51 vine cu scanner de amprente, slotu SIM dual și microSD dedicate, este dotat un spate de tio „oglinda” și are un design de tip „diamond cut”, cu diferite tonuri, precum Multicolor în albastru, finisaj spumos în alb sau finisaj diamantat în negru. Galaxy A51 împachetează o baterie de 4.000 mAh cu o tehnologie de încărcare super rapidă de 15W, care promite 3 ore de convorbire, 3 ore de vizionare de filme și 10 ore de ascultare de muzică cu 10 minute de încărcare.

Sub capota sa troneaza procesorul octa core Exynos 9611, un chipset fabricat pe un proces tehnologic de 10 nanometri. Detine patru nuclee de 2.3 Ghz si alte patru nuclee de 1.7 Ghz si este asociat cu placa video Mali G72 GPU.

La nivelul memoriei, noul Samsung Galaxy A51 vine cu 4GB RAM sau 6GB RAM in functie de versiunea aleasa. Capacitatea nativa de stocare a datelor ajunge la 64 GB sau 128GB, dar aceasta memorie nativa poate fi extinsa pana la 512 GB via microSD. La prima vedere device-ul pare un mid-range atractiv. Procesorul sau este unul puternic si capabil sa ofere performante bune la utilizarea day-by-day. Avem o baterie buna, cu capacitate mare si autonomie mai mult decat decenta si o configuratie interesanta in sectorul foto.

Cei 48 de megapixeli de pe senzorul principal sunt foarte atractivi, iar apertura mi se pare foarte buna (f/2.0). Avem un al doilea senzor de 12 megapixeli cu apertura f/2.2 si un al treilea senzor de 5 megapixlei pentru adancime. Ba, mai mult, avem si un al patrulea senzor de 5 megapixeli cu apertura f/2.4. In ceea ce priveste selfie-urile, observam ca smartphone-ul Galaxy A51 are o camera foto frontala de 32 megapixeli, cu apertura f/2.2. Ok, poate ca instantaneele nu vor fi perfecte, dar Galaxy A51 promite la acest capitol o experienta de calitate. Ne place ecranul sau si tehnologia folosita de producatorul sud-coreean. Totodata, optiunile de conectivitate sunt moderne si mai mult decat oportune.

Una peste alta un device interesant din zona medie, care speram noi ca va ajunge rapid si in Europa. Cred ca la un pret bun de achizitie, acest telefon poate fi recomandabil daca nu vrei sa investesti sume exorbitante intr-un smartphone, dar cauti in acelasi timp un nivel optim de performanta si de calitate, raportat la ceea ce ofera piata smartphone-urilor in acest moment.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy A51