Reviews

REVIEW | Vivo V17 Pro pret, specificatii tehnice, pareri si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Dupa cateva sesiuni de teasing in India si Indonesia, cei de la Vivo Mobile au anuntat in sfarsit oficial modelul Vivo V17 Pro. Noul device are 9.8 milimetri grosime si o greutate de 202 grame. Firesc, daca tinem cont de bateria mare si ecranul de 6.44-inch in diagonala. Noul model va fi disponibil in doua variante de culori. Sa aruncam si noi o privire peste lista de specificatii tehnice pe care le ascunde noul Vivo V17 Pro.

Specificatii tehnice pentru Vivo V17 Pro

6.44-inch (2440 × 1080 pixels) Full HD+ Super AMOLED display
2GHz Octa-Core Snapdragon 675 11nm Mobile Platform with Adreno 612 GPU
8GB RAM, 128GB storage
Android 9.0 (Pie) with Funtouch OS 9
Dual SIM
48MP primary sensor with f/1.78 aperture + 8MP 120° ultrawide sensor with f/2.2 aperture+ 2MP depth sensor with f/2.4 aperture, 2MP for macro
32MP wide-angle front-facing camera with f/2.0 aperture, 2MP secondary camera
In-display fingerprint sensor
3.5 mm audio jack, FM Radio
Dual 4G VoLTE, WiFi 802.11 ac dual-band, Bluetooth 5, GPS/GLONASS, USB Type-C port
4100mAh (typical) battery with fast charging

Pareri despre Vivo V17 Pro

Elegant, modern si cu o configuratie puternica, modelul Vivo V17 Pro se anunta un device interesant pentru zona mid-range. Chinezii cu siguranta se vor arata placut impresionati de acest model, dar V17 Pro are sanse sa ajunga si dincolo de granitele Chinei, asa ca suntem curiosi sa vedem ce reactie vor avea europenii la vederea acestui device.

Pe scurt, modelul Vivo V17 Pro are multe argumente in favoarea sa. De la ecranul Full HD+, pana la memoria RAM si procesorul destul de puternic, experienta software de buna calitate si dotarile foto foarte bune pentru acest nivel. Toate, intr-un device care arata foarte bine si care, speram noi, va avea un pret cat mai realist de achizitie. Sa nu mai pierdem timpul si sa vedem ce ofera de fapt Vivo V17 Pro la nivel intern.

Ecran spectaculos, procesor bun si o memorie RAM incredibila pentru acest nivel

Inainte de toate, trebuie precizat ca modelul este un terminal dual SIM. El suporta conectivitate de tip 4G VoLTE si este echipat cu Wi-Fi 802.11 ac dual band, tehnologie bluetooth 5.0, GPS cu GLONASS si port USB de tip C. Optiuni moderne care incadreaza device-ul intr-un peisaj tehnologic foarte aproape de realitatea acestui an.

Vivo V17 Pro primeste un ecran Super AMOLED, cu o diagonala mare, de 6.44-inch. Acest ecran are o rezolutie Full HD+, adica 2440 x 1080 pixeli. Sub capota sa, producatorul a optat pentru un procesor eficient, dar si puternic de la Qualcomm. Este vorba despre chipsetul Snapdragon 675, un procesor fabricat pe un proces tehnologic de 11 nanometri. Platforma mobila este completata de placa video Adreno 612 GPU, cea care asigura o portie grafica excelenta device-ului. In principal, gamerii vor savura colaborarea dintre procesorul mid-range de la Qualcomm si acceleratorul grafic. Majoritatea jocurilor din Magazin Play vor putea fi rulate fara probleme si se vor bucura de o grafica de buna calitate.

Un mare avantaj al modelului Vivo V17 Pro este memoria RAM. Vivo Mobile a optat, in mod oarecum surprinzator, pentru o memorie RAM de 8GB, ceea ce pare mai putin obisnuit pentru un device din aceasta zona. Nu neaparat nemaintalnit, dar cu siguranta, neobisnuit. Alaturi de aceasta memorie RAM, producatorul a ales o capacitate nativa de stocare a datelor de 128GB. Nu exista informatii ca Vivo a optat si pentru un slot microSD la fabricarea acestui terminal. Se prea poate ca modelul Vivo V17 Pro sa nu includa un astfel de slot, ceea ce inseamna ca memoria de 128GB este una finala, neputand fii upgradata. Ceea ce desigur nu afecteaza foarte mult, pentru ca mi se pare o capacitate suficienta.

Experienta OS decenta si patru camere pe spate!

Fara prea multe aplicatii inutile pre-instalate, experienta software de pe acest handset pare una normala si de buna calitate. Avem interfata FunTouch OS 9 deasupra sistemului de operare Android 9.0 Pie. O varianta de compromis acceptabila in opinia mea, desi nu sunt un fan al interfatei FunTouch OS dezvoltata de Vivo. Nu pot sa spun insa nici ca este cea mai rea de pe piata.

Un capitol interesant si, oarecum aparte, la noul Vivo V17 Pro este cel foto. Evident, in prim plan se situeaza senzorul de 48 de megapixeli de la Sony, care primeste o apertura foarte buna f/1.78. Nu este insa singura veste buna de pe noul model, pentru ca device-ul are nu mai putin de 4 camere pe spatele sau. Al doilea senzor are 8 megapixeli si apertura f/2.2, in timp ce urmatoarele doua au cate 2 megapixeli. Primul este de adancime, al doilea este macro. Foarte interesanta alegere si foarte interesanta combinatie a ales Vivo. In ceea ce priveste camera frontala, amatorii de selfie-uri si sesiuni de videocalling se vor bucura sa afle ca si aici avem o camera foto interesanta. Este de fapt vorba despre o camera duala, cu doi senzori de imagine! Daca cel de-al doilea are doar doi megapixeli, senzorul principal are o rezolutie de 32 de megapixeli si o apertura excelenta: f/2.0.

Autonomia device-ului cade pe seama unei baterii de 4.100 de miliamperi, echipata cu tehnologie de incarcare rapida. Din pacate, producatorul nu precizeaza despre ce tehnologie este vorba si nici la ce numar de W ajunge. Avem insa incredere cunoscand antecedentele Vivo ca bateria noului model Vivo V17 Pro va avea o autonomie buna.

Cam atatea despre noul Vivo V17 Pro, cel mai nou device anuntat de producatorul chinez. Comentati în sectiunea de mai jos daca aveti mai multe întrebari despre telefoanele Vivo si ramâneti la curent cu toate informatiile din lumea smartphone-urilor prin CatMobile.

Etichete:

Vivo V17 Pro
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Vivo
Product Name
Vivo V17 Pro