Reviews

REVIEW Samsung Galaxy S10 LITE. Merita cumparat? Ai o super reducere in aceasta perioada

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Review Samsung Galaxy S10 Lite » Samsung Galaxy S10 LITE este unul dintre cele mai interesante telefoane mobile de pe piata in acest moment. Performanta la nivel inalt, detalii de calitate aproape de nivel premium, si mai nou, un pret excelent.

Acest device este un flagship pe care si-l poate permite aproape oricine si nu te va dezamagi. Denumirea „Lite” din titlul oficial mi se pare un pic depasita. Modelul este mult mai mult decat ii spune denumirea, cu care suntem obisnuiti ca inseamna un fel de „varianta mai slaba” a flagship-ului oficial.

Pe Samsung Galaxy S10 LITE ai numeroase avantaje, iar asta m-a determinat sa avansez in scris o recenzie care zic eu, merita citita daca esti interesat sa-ti cumperi un telefon premium la un pret bun. Am pus mana pe un Samsung Galaxy S10 LITE de culoare albastru, iar bucuria a fost cu atat mai mare, cu cat device-ul chiar s-a prezentat peste asteptari. La ceva timp dupa lansarea sa oficiala, Samsung Galaxy S10 LITE este cu softul la zi, are cititor de amprente optic si un super procesor care te va da pe spate la nivel de performanta. Toate, acum, la un pret mult mai avantajos.

Pret in Romania Samsung Galaxy S10 LITE

Daca in momentul aparitiei sale pe piata, Samsung Galaxy S10 LITE avea un pret destul de mare (peste 3000 de lei), acesta intre timp a scazut, iar modelul pare acum si mai interesant daca te raportezi la ceea ce ofera el si la pretul actual de achizitie al dispozitivului.

Samsung Galaxy S10 LITE beneficiaza acum de o super reducere doar la eMag. Il poti cumpara cu numai 2.449 de lei, adica un pret cu 500 de lei mai mic fata de cel de acum cateva luni si chiar si mai mic fata de cel initial. Pe eMag ai telefon mobil Samsung Galaxy S10 LITE, Dual SIM, 128GB, 8GB RAM, 4G, White la acest pret, accesand link-ul anterior. Si crede-ma, culoarea alba de la acest device este de departe cea mai catchy pe care Samsung a reusit sa o implementeze pe dispozitivele sale. Arunca o privire.

Specificatii Galaxy S10 Lite

Ecran: 6.7-inch Full HD+, Super AMOLED Plus Infinity-O Display, 394ppi, HDR10+ Certified
Procesor: Octa-core processor (Max. 2.8 GHz + 2.4 GHz + 1.7 GHz) – Snapdragon 855
Memorie: 6 / 8 GB RAM
Stocare: 128GB + card
Camera: 48MP Super Steady OIS + Ultra Wide: 12MP F2.2 + Macro: 5MP F2.4
Selfie: 32MP F2.2
Dimensiuni: 162.5 x 75.6 x 8.1mm
Greutate: 186 g
Baterie: 4.500 mAh
OS: Android 10 / One UI 2
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, USB Type-C, NFC

REVIEW Samsung Galaxy S10 LITE

Inainte de a intra in forta in acest review Samsung Galaxy S10 LITE, iti voi spune din start ca device-ul este cu mult peste modelul Galaxy S10e despre care ai mai citit probabil pe blogul nostru. Fara doar si poate, acest flagship este un terminal premium, care se poate lupta de la egal la egal cu alte telefoane foarte bune de pe piata. Il ajuta mult procesorul, bateria cu autonomie foarte buna, dotarile foto, dar si alte elemente care il fac intr-adevar sa fie un terminal super atractiv.

Review Samsung Galaxy S10 LITE: design si display

Modelul Samsung Galaxy S10 LITE te duce cu gandul spre seria Note, ceea ce nu este neaparat un lucru rau. Telefonul are detalii care il diferentiaza de acea gama.

In partea din fata, device-ul beneficiaza de un ecran mare de 6,7 inci cu rezoluție Full HD +. În ciuda dimensiunilor, nu am avut probleme cu transportul telefonului, deoarece raportul de aspect 20: 9 ajuta cu siguranta la ergonomie. Folosirea telefonului este insa o alta poveste. Fiind unul dintre cele mai mari dispozitive din portofoliul Samsung, manevrarea lui cu o singură mana este extrem de dificila. Se poate face, e clar, dar nu e chiar o misiune usoara. Ecranul de pe Samsung Galaxy S10 Lite nu este la fel de bun ca cel de pe S10 deoarece acesta are o rezoluție Quad HD.

La fel ca Note 10, Galaxy S10 Lite are un punch-hole in partea de fata a ecranului. Nu sunt un mare fan al acestui tip de decupaj, dar sincer nu il veti observa. In interior se afla camera de 32 de megapixeli. Tastele de volum și butonul de alimentare sunt amplasate în partea dreaptă și sunt ușor accesibile. Partea din stânga are un slot dual pentru cartele nano-SIM și microSD. Un port USB-C și grila de difuzoare veti gasi in partea de jos. Nu, nu există jack pentru căști! Telefonul are senzor de amprentă pe ecran, pe care l-am găsit a fi precis, dar nu deosebit de rapid.

Review Samsung Galaxy S10 Lite: procesor, memorie, performanta

Modelul este sustinut de un procesor care cu siguranta te va impresiona. Este foarte rapid, ruleaza totul foarte usor, nu se incinge si ofera autonomie buna. Daca nu stiai, dupa Apple A12 Bionic si Kirin 980 de la Huawei, Snapdragon 855 a fost cel de-al treilea chipset construit pe o arhitectura de 7 nanometri in lume.

El „colaboreaza” cu performantul procesor grafic Adreno 640, dar si cu noua tehnologie Snapdragon Elite Gaming, al carei obiectiv este imbunatatirea experintei de gaming a utilizatorilor. Mai exact, un fel de raspuns pe care il ofera Qualcomm la tehnologia GPU Turbo de la Huawei despre care v-am scris si noi in trecut pe blogul nostru. Snapdragon 855 de la Qualcomm poate filma 4K cu 60 de cadre pe secunda, folosindu-si doar 20-25% din puterea folosita anterior, iar viteza sa merge pana la 2.8 Ghz. Vei putea juca toate jocurile tale preferate din Magazin Play, la cel mai inalt nivel. Galaxy S10 Lite ruleaza jocurile la nivel Ultra, inclusiv noul Area F2 sau Call of Duty Mobile si in plus, face asta fara sa se incinga.

 

Device-ul este livrat in versiuni de 6GB RAM si 8 GB RAM, in timp ce capacitatea de stocare date este de 128GB. Nu-ti face griji, vei putea adauga un card de memorie microSD si vei putea extinde aceasta memorie fara probleme.

Review Samsung Galaxy S10 Lite: dotari foto

Cei 48 de megapixeli de pe senzorul principal te vor ajuta in mod sigur sa obtii rezultatele pe care le doresti. Ai un senzor de 1/2.0″, lentila de 26 mm (Wide) si apertura f/2.0. Si stabilizare Super Steady OIS. Camera ultra wide are 12 megapixeli si mi se pare foarte buna. In plus, in configuratia camerei principale gasesti si un senzor de 5 megapixeli, folosit in special pentru adancimea de camp. Am fi preferat sa vedem aici un senzor 3D ToF, dar este in regula.

Pentru selfie-uri, ai la dispozitie o camera de 32 de megapixeli, care de asemenea se descurca excelent. Mai mult, ai si alte cateva moduri interesante, asta cum sunt modul Night (foarte util si foarte bine gandit de Samsung, iti ofera o expundere mai lunga), Super Slow Mo, Hyperlapse, Food şi Live Focus Video, dar chiar si Pro Video, inaugurat pe modelul S20 de la Samsung. Cum sa-ti zic? Ai cam tot ceea ce gasesti in plus pe un model S20, dar pe un telefon mult mai ieftin. In general, camera de pe S10 Lite se descurca bine cu obiectele in miscare si sursele de lumina, ceea ce mi se pare un detaliu remarcabil.

Review Samsung Galaxy S10 Lite: alte detalii si optiuni

Device-ul primeste cam tot ceea ce ai nevoie si inseamna modern, de la bluetooth 5.0, la Wi Fi si USB de Tip C pe partea de conectivitate. Acumulatorul sau are o capacitate de 4.500 de miliamperi si trece fara probleme testele de autonomie.

De precizat ca Galaxy S10 Lite are incarcare rapida la 45W. In testul video playback, device-ul depaseste 19 ore, ceea ce mie personal mi se pare mai mult decat ok. De incarcat, Galaxy S10 Lite are nevoie de o ora pentru incarcare completa, iar in cinci minute am reusit sa obtin un procent de 9%, ceea ce pentru mine a fost destul de ok. La 15 minute, procentul creste insa considerabil.

Daca ai o urgenta si e musai sa incarci acest device descarcat intre timp dupa o utilizare hardcore, ei bine intr-un sfert de ora, Galaxy S10 Lite ajunge la un procent de 30%, adica la acelasi nivel cu Galaxy S20. Iti mai spun ca S10 Lite are GPS, Glonass, Galileo şi BDS pentru localizare, dar şi NFC pentru plati daca ai nevoie de el. Un peisaj complet din punctul meu de vedere, care cu siguranta te va ajuta.

Review Samsung Galaxy S10 Lite: concluzie personala

Acest review Samsung Galaxy S10 Lite a ajuns la finalSamsung a asteptat ceva timp pana cand sa introduca un flagship accesibil ca pret, care sa poata concura cu ceea ce ofera producatorii din China. A reusit prin introducerea lui S10 Lite, un telefon care deja se vinde foarte bine pe piete importante precum cea din India. In opinia mea, Galaxy S10 Lite are o baterie excelenta, arata foarte bine, are un display de calitate si poate realiza fotografii excelente in special pe timpul zilei. Foloseste acelasi OS si UI ca Galaxy S20 si vine cu un cititor de amprente optic, care isi face foarte bine treaba. In plus, cred ca la nivel de performanta este peste S10. Din pacate nu are certificare IP si nici camera telephoto.

De asemenea, corpul sau este din plastic, ceea ce face ca S10 Lite sa fie usor expus. Iti recomand o husa Galaxy S10 Lite de pe site-ul nostru. Fara doar si poate, Galaxy S10 merita investita ta in acest moment, tinand cont de pretul mult mai bun si de reducerea eMag. Nu te lasa influentat de denumirea „Lite”. Telefonul nu isi merita numele, si isi depaseste cu mult conditia. In opinia mea, o investitie care merita facuta daca ai nevoie de un telefon aspectuos, performant, cu soft la zi si cu autonomie foarte buna.