Reviews

REVIEW Oppo A72: pret in Romania, detalii, specificatii. L-am testat din gluma!

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

Zilele trecute m-am jucat pret de cateva ore cu modelul Oppo A72 prin intermediul unui amic. Il foloseste ca telefon de serviciu, dar mi-a oferit cateva impresii pozitive despre el, asa ca mi-a starnit inevitabil curiozitatea.

Modelul Oppo A72 este disponibil si in Romania. Il poti achizitiona de pe mai multe site-uri, dar cea mai buna oferta am gasit-o pe site-ul eMag.ro, acolo unde acest Telefon mobil Oppo A72, Dual SIM, 128GB, 4G, Black costa doar 949 de lei. Initial, device-ul era evaluat la 1.399 de lei, asa ca merita sa faci o oprire de cateva minute si sa arunci o privire peste el.

Pareri despre Oppo A72: pret in Romania, pareri generale si alte detalii despre el

O sa-ti spun din start ca acest model de telefon nu este unul perfect. Are cateva lipsuri sesizabile, dar una peste alta, i-am inteles amicului meu parerea despre el.

Din punct de vedere estetic, telefonul arata bine. Nu are decupaj de tip „waterdrop”, care pentru multa lume a devenit cu adevarat iritant. Oppo A72 vine cu o gaura in ecran in partea din stanga sus, acolo unde se ascunde si camera selfie a telefonului. Pot spune ca doar barbia sa este putin mai groasa, dar deloc deranjanta din punct de vedere estetic. Marginile sunt destul de subtiri, iar telefonul mi se pare potrivit, atat pentru o femeie, cat si pentru un barbat.

A fost lansat pe piata in prima parte a anului trecut, cantareste 192 de grame si are o grosime de 8.9 milimetri. Prin urmare, nu este un telefon greu, si nicidecum greu de manevrat.

Ecranul sau are 6.5-inch, deci vorbim despre un ecran destul de mare. Ceea ce o sa-ti placa din start la el este ca raportul dintre corp si ecran ajunge undeva la 83% sau chiar 84%. Diagonala este unul dintre punctele atractive, dar nu trebuie sa neglijezi faptul ca Oppo A72 are un raport modern (20:9) si vine cu 2400 x 1080 pixeli la nivel de rezolutie. In plus, densitatea pixelilor ajunge la 405 ppi, ceea ce pentru un mid-range accesibil ca pret, imi suna bine. Mai mult, ecranul telefonului primeste protectie Corning Gorilla Glass 3.

Device-ul este motorizat de un procesor Snapdragon 665 de la Qualcomm, un octa core cu patru nuclee Kryo de 2 Ghz si alte patru nuclee Kryo Silver de 1.8 Ghz. Grafica este asigurata de placa video Adreno 610, iar la nivel de memorie ai mai multe variante. Eu am prins varianta de 4GB RAM cu 128GB dedicati stocarii de date. Din informatiile de pe site-ul Oppo, se pare ca poti achizitiona acest model de telefon si in varianta de 8GB cu 128GB stocare de date.

Camera are 48 de megapixeli cu apertura f/1.7. Langa ea, avem alti trei senzori de 8 megapixeli, 2 megapixeli (pentru adancimea de camp) si din nou 2 megapixeli. Selfie-urile si sesiunile de videocalling atat de folosite in ultima vreme cad pe seama unei camere single de 16 megapixeli care filmeaza la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda. Camera principala vede inclusiv video in 4K tot cu 30 de cadre pe secunda.

Probabil unul dintre marile argumente ale acestui model de telefon este bateria sa. Prietenul meu m-a asigurat ca telefonul are o autonomie care sare bine de o zi si ca uneori uita sa-l incarce, desi il foloseste des pentru ca il foloseste in interes de serviciu. Aici, vreau sa fac eu precizarea care se cuvine. Nu l-a folosit pentru internet, mailuri, gaming si asa mai departe. „Este strict pentru convorbiri telefonice si eventual cateva fotografii pentru documentatie si acte” m-a asigurat el. De aici si autonomia impresionanta de care dispune, dar in cele cateva ore in care l-am testat, ba chiar fortat la greu, procentul a scazut cu 20% la nivel de baterie, ceea ce nu mi s-a parut deloc, dar deloc rau. Vorbim despre un acumulator de 5000 de miliamperi Li Po, non-removable, cu tehnologie de incarcare rapida la 18W. As putea completa observatia cu faptul ca pana in doua ore, bateria telefonului se incarca din nou la 100%. Eu l-am lasat la incarcat cam 20 de minute si as putea spune ca si-a recuperat in acest timp procentele pierdute din cauza felului in care l-am folosit. Prin urmare, estimez ca la incarcare rapida, device-ul ajunge la un procent de 50% in ceva mai mult de jumatate de ora, ceea ce nu e deloc rau.

Ce nu mi-a placut aproape deloc? Partea software nu il recomanda. Are momente cand se misca greu, chiar usor confuz din cauza sistemului. Telefonul vine cu Android 10, peste care vei descoperi interfata ColorOS 7.1 a celor de la Oppo, despre care am mai vorbit si a carui fan nu ma pot declara. Am mai discutat despre subiectul acesta si poate ca e un detaliu la care sunt eu prea subiectiv. In rest, nu te astepta la poze spectaculoase, desi parca as zice ca si la acest capitol, Oppo A72 se descurca ceva mai bine decat ma asteptam eu. Are slot microSD dedicat asa ca ii poti mari capacitatea de stocare a datelor si vine cu senzor de amprente care merge destul de ok. Tehnologia bluetooth e de ultima generatie, dar in ceea ce priveste GPS am detectat unele nesincronizari ciudate. Se prea poate insa sa fi fost vorba si de semnalul din zona. Apropos de semnal, aici am descoperit un al doilea punct care nu mi-a placut la Oppo A72. As da vina tot pe zona, pentru ca in unele momente, pierdeam liniile de semnal complet. Odata ce am ajuns intr-o zona decenta, problema asta nu s-a repetat. Doar ca in aceeasi zona in care Oppo A72 a pierdut semnalul, doua terminale mult superioare ca performanta si pret, aveau totusi linutele active. In fine, nu as da prea mare importanta acestor detalii, mai ales ca ele pot fi, repet, subiective.

Una peste alta, la suma pentru care il poti achizitiona, cred ca este un mid-range bun. Pare un P30 de la Huawei mai ieftin. Telefonul arata bine, se misca bine si are o baterie interesanta si foarte ingaduitoare. Pretul sau este unul competitiv in acest moment si cred ca poate fi o achizitie interesanta. Iti repet: Oppo A72 este disponibil si in Romania. Il poti achizitiona de pe mai multe site-uri, dar cea mai buna oferta am gasit-o pe site-ul eMag.ro, acolo unde acest Telefon mobil Oppo A72, Dual SIM, 128GB, 4G, Black costa doar 949 de lei. Initial, device-ul era evaluat la 1.399 de lei, asa ca merita sa faci o oprire de cateva minute si sa arunci o privire peste el.

Etichete:

Oppo A72