Compania OnePlus a lansat pe piata modelul sau de top din acest an, OnePlus 8. Varianta standard, poate fi deja achizitionata in Romania prin intermediul eMag.ro. Vorbim despre un smartphone premium, cu numeroase avantaje, printre care un design modern si in trend, un ecran cat se poate de spectaculos, o autonomie impresionanta, un sistem de operare curat si complet si specificatii foarte bune pentru un pret mai mult decat decent. Totul despre OnePlus 8, disponibilitatea sa in Romania, pret de achizitie, avantaje si dezavantaje, in cele ce urmeaza.
OnePlus 8
PRO:
Ecran superb, cu rata de 90Hz
Autonomie mare si baterie cu fast charging
Experienta software de calitate, cu interfata Oxygen OS care se comporta foarte bine
Specificatii de top la un pret foarte bun
CONTRA:
Nu are certificare pentru rezistenta la contactul cu apa
Fara lentile telephoto
Fara mufa audio pentru casti
Specificatii tehnice oficiale
Screen: 6.55in 90Hz FHD+ AMOLED (402ppi)
Processor: Qualcomm Snapdragon 865
RAM: 8 or 12GB of RAM
Storage: 128 or 256GB (UFS 3.0)
Operating system: OxygenOS 10.5 based on Android 10
Camera: triple rear camera 48MP, 16MP ultra-wide angle, 2MP macro, 16MP front-facing camera
Connectivity: 5G, dual sim, wifi 6, NFC, Bluetooth 5.1 and GPS
Water resistance: no official rating
Dimensions: 160.2 x 72.9 x 8 mm
Weight: 180g
Pret si disponibilitate
Noul OnePlus 8 poate fi comandat in Romania prin intermediul eMag. Poti profita de o oferta excelenta si poti pune mana pe un smartphone de top, la un pret foarte bun. Acum, in Romania, ai telefon mobil OnePlus 8, Dual SIM, 128GB, 8GB RAM, 5G, Onyx Black la numai 3.399 lei. Ceea ce e deosebit la telefoanele realizate de acest brand e faptul ca ”ele folosesc de obicei sisteme de operare bazate pe Android, dar, care sunt realizate in asa fel incat sa functioneze mai rapid si sa consume mai putina energie si ofera caracteristici foarte bune la preturi mai accesibile” scrie eMag in descrierea produsului.
Pareri despre OnePlus 8
Este mai ușor să spunem pentru cine nu este OnePlus 8, decat pentru cine il recomandam. Da, nu este un telefon pentru cei care cred ca totul se invarte in jurul selfie-urilor si al camerei foto, atunc cand vine vorba despre un smartphone, fie el si de noua generatie. De asemenea, nu este pentru oricine caută o mulțime de trucuri și funcții noi cu care să experimenteze. Cu toate acestea, pentru toți ceilalți, aceasta este o ofertă excelentă, fără reclamații reale. Așa că mergeți mai departe și economisiți 1200-1500 de lei comparativ cu alte smartphone-uri de top de pe piata.
Design, aspect si sistem de operare
Cu o mică gaură partea din stânga sus a ecranului – adio cameră pop-up – și un ecran curbat, noul OnePlus 8 pare și se simte tot mai mult ca un Samsung Galaxy. Si spunem asta, într-o maniera cat se poate de onorabila. La 180 g, OnePlus nu este la fel de ușor ca S20, dar fiind un telefon foarte înalt și îngust 20: 9, este surprinzător de ușor de tinut in mana si de controlat chiar cu o singura mana. Deoarece nu există teleobiectiv, camera de pe spate nu este la fel de ridicată și inestetică ca pe 8 Pro. Finisajul din sticlă mată este minunat, de fapt eu personal l-as prefera eforturilor considerabile depuse de Huawei în estetica telefoanelor sale din ultimii ani. Cu toate acestea, este un magnet pentru amprente, asa ca va recomand cu incredere sa cumparati o husa OnePlus 8 de pe CatMobile. Telefonul arată extrem de elegant si, pe majoritatea celor care il vor cumpara, acest detaliu ii va impresiona de la prima interactiune.
Folosind OnePlus 8 ca telefon principal, este greu să ii găsești o eroare. Senzorul de amprentă integrat in ecran este suficient de rapid și de încredere încât să nu vă gândiți la problemele pe care le poate ridica securitate. Calitatea apelurilor este bună. Ecranul mare, de 6.55in cu rata de refresh de 90Hz (deși nu este de 120Hz din 8 Pro mi se pare OK). La nivel software OxygenOS continua sa impresioneze si pot spune ca nu există niciun tip de UI atât bine gandit pe telefoanele Android in acest moment.
Dotarile foto
Camerele OnePlus se îmbunătățesc în fiecare an, dar OnePlus 8 nu as spune ca ne va da pe spate la acest capitol. Totuși, asta nu înseamnă că smartphone-ul nu beneficiaza de o configurație solidă a camerelor sale foto. Sigur, obiectivul macro și modul portret nu sunt nimic special și nu există niciun obiectiv cu … teleobiectiv aici, dar obiectivul principal de 48MP și 16MP, este excelent în aer liber
Camera frontala are 16 megapixeli si te va ajuta sa faci selfie-uri bune, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte. Sigur, ”bune” nu este echivalent cu ”excelent”, dar in opinia mea, tinand cont de pretul final al flagship-ului, acest detaliu va conta mult prea putin.
Performanta
Modelul OnePlus 8 foloseste procesorul de top al celor de la Qualcomm, Snapdragon 865. Qualcomm Snapdragon 865 este succesorul oficial al modelelor Snapdragon 855 si Snapdragon 855 Plus, chipset-uri care au fost introduse anul trecut sau inceputul acestui an. Noul nucleu CPU Kryo 585 aduce o imbunatatire de pana la 25% la nivel de performanta pe acest procesor, iar noua placa video Qualcomm Adreno 650 GPU are o viteza cu pana la 25% mai buna la nivel de performanta comparativ cu generatiile anterioare.
La nivel de memorie, avem mai multe variante disponibile pe piata. Puteti achizitiona OnePlus 8 cu 8GB RAM la bord, sau cu 12 GB RAM. Capacitatea de stocare a datelor difera de asemenea in functie de versiunea pe care o alegeti. Avem OnePlus 8 cu 128GB la bord, dar si cu 256GB. La nivel de conectivitate remarcam prezenta optiunii NFC, dar si a unor componente de ultima generatie cand vine vorba de WiFi sau Bluetooth.
Nu există o versiune 4G a acestui telefon; este 5G sau nimic. Difuzoarele stereo duale sunt destul de bune, de asemenea, dovedind că producătorul își remediază punctele slabe pe dispozitivele sale. Și OnePlus spune că recunoașterea feciala funcționează acum perfect.
N-am uitat de autonomia telefonului si a bateriei sale. Este o legătură între OxygenOS 10.5 și autonomia excelentă a bateriei? Probabil. Ne place OxygenOS, pentru că este o adevarata bucurie să il folosești zi de zi. Bateria OnePlus 8 are 4.300mAh – mai mare decât 4.000mAh de la Samsung Galaxy S20 – si tinde să dureze o zi bună până la o zi și jumătate, chiar și cu această rată de actualizare ridicată (nu am testat încă cu utilizarea 5G). În plus, încărcarea rapidă WarpCharge 30T a primit 8 – 50% în mai puțin de jumătate de oră. Nu există nicio încărcare wireless rapidă, ca în cazul 8 Pro, dar n-as face un mare caz din asta.
Verdict
Ar trebui sa va cumparati noul OnePlus 8? Da, probabil. Este un telefon Android care costa cam 3000 de lei și mai mult o alegere buna pentru mulți dintre noi, comparativ cu majoritatea flagship-urilor. Dacă nu cumva noul iPhone SE (fara 5G) va starneste interesul, cred ca OnePlus 8 este o varianta excelenta.