Stiri

Procesoarele Helio G70 si Helio G70T au fost anuntate oficial. Ce specificatii tehnice au

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Noile procesoare Helio G70 si Helio G70T de la MediaTek au fost lansate oficial pe piata. Este vorba despre doua chipset-uri dedicate gamei de buget care vor imbunatati experienta telefoanelor ieftine in ceea ce priveste gaming-ul si nu in ultimul rand, performanta generala. Mai multe detalii, in cele ce urmeaza.

Procesoarele Helio G70 si Helio G70T au fost anuntate oficial

Compania MediaTek din Taiwan a anuntat oficial lansarea pe piata a doua noi procesoare dedicate sectorului de buget.

Este vorba despre Helio G70 si Helio G70T, doua chipset-uri care apartin brandului asiatic si pe care le vom descoperi destul de curand in mai multe telefoane accesibile ca pret de pe piata.

Compania a dezvaluit informatii noi despre cele doua noi procesoare, dar informatiile complete le avem in acest moment doar despre chipset-ul standard Helio G70. Pentru inceput, trebuie precizat ca Helio G70 beneficiaza de MediaTek HyperEngine Game Technology, adica o tehnologie care permite o experienta in gaming imbunatatita, chiar si la nivelul smartphone-urilor entry level.

Helio G70 are patru nuclee Cortex A75 la bord tactacte la viteza de 2.0 Ghz, dar si alte patru nuclee Cortex A55, tactate la frecventa de 1.7 Ghz. Chipset-ul primeste sprijinul placii video Mali-G52 2EEMC2 GPU a carei viteza ajunge la 820 Mhz. De mentionat ca chipsetul Helio G70 poate suporta rezolutii de pana la 2520 x 1080 pixeli pe display-urile viitoarelor terminale, iar performanta la nivel de inteligenta artificiala este de asemenea, mult imbunatatita, inclusiv la nivel foto. De altfel, camera AI a telefoanelor va putea indeplini formalitati importante precum recunoasterea obiectivelor, detectarea scenei sau cadre de tip bokeh. Noul chipset include MediaTek NeuroPilot.

Procesorul Helio G70 accepta memorii RAM de pana la 8GB LPDDR4x si include suport eMMC 5.1 pentru optiunile de stocare date. La capitolul optica, G70 include Camera Control Unit (CCU), Electronic Image Stabilization (EIS) sau Rolling Shutter Compensation (RSC), tehnologii moderne si utile. Ultima dintre ele poate creste viteza de inregistrare video cu pana la 240 cadre pe secunda. Procesorul va suporta camere foto de 16 megapixeli in combinatie sau de 48 megapixeli pe un smartphone cu single camera.

Nu incheiem descrierea noului chipset Helip G70 fara a va prezenta optiunile de conectivitate importante pe care le veti descoperi cel mai probabil pe viitorele smartphone-uri. Acestea ar urma sa includa suport pentru 4G Carrier Aggregation (CA), CDMA2000 1x/EVDO Rev. A (SRLTE), 4G FDD / TDD, Cat-7 DL/Cat-13 UL, HSPA +, Beidou, Galileo, Glonass, GPS, Wi-Fi 5 (a/b/g/n/ac) si conectivitate de tip Bluetooth 5.0.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
MediaTek
Product Name
Helio G70