Stiri

Probleme uriase pentru Huawei. In curand, producatorul chinez ar putea sa nu mai scoata telefoane cu slot microSD

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Administratia Donald Trump a luat decizia de a interzice activitatea companiei Huawei pe teritoriul Statele Unite. Presedintele american a decis sa interzica tuturor companiilor americane sa mai foloseasca un echipament tehnologic de la alte companii care reprezinta un risc potential pentru securitatea nationala a Statele Unite.

Pare un soi de paraonia, dar cert este ca razboiul americano-chinez dus pe plan economico-tehnologic va afecta cel mai mare producator din China. Donald Trump a avertizat ba chiar amenintat public, in mai multe randuri, ca producatorul chinez (si nu numai) spioneaza prin intermediul tehnologiilor folosite pentru constructia de telefoane mobile. Detaliul este cu atat mai interesant cu cat Huawei este singurul producator de telefoane care a reusit sa ameninte serios liderii pietei, Samsung Electronics si Apple Inc.

Pe langa Huawei, Statele Unite s-a indreptat recent si spre o alta companie chineza. Este vorba de ZTE care a fost acuzata de asemenea ca „lucreaza” pentru a fura secrete comerciale. Exista riscul ca pe viitor, Uniunea Europeana, la indemnul Statele Unite sa intoarca spatele si tehnologiei 5G din acealeasi motive.

Huawei pierde teren si colaboratori. SD Association, a scos de pe lista ei cel mai important producator de telefoane din China

Dupa ce a primit interdictie in Statele Unite ale Americii, din ce in ce mai multe companii hi-tech din lume, furnizori de componente si producatori de chipset-uri pastreaza o distanta oarecum fireasca de Huawei.

Momente grele pentru cel mai mare producator de telefoane din China. Huawei a fost interzis in Statele Unite, iar vestile proaste pentru producatorul chinez nu se opresc aici.

Huawei (2)

SD Association, o organizatie non-profit cunoscuta pentru implicarea in proiectatea si dezvoltarea de produse care suporta carduri de memorie microSD sa refuze Huawei. Pe lista Asociatiei sunt trecute companii care pot produce si vinde produse cu carduri microSD si care accepta standardele SD. Pana acum cateva saptamani, Huawei se afla pe aceasta lista a celor de la SD Association. Din senin, numele celui mai mare producator de telefoane mobile din China a disparut de pe lista, anunta Sumahoinfo.

Observand absenta celor de la Huawei, publicatia Android Authority a contactat SD Association pentru a primi o explicatie. Asa cum va asteptati, SD Association se conformeaza practic ordinului Departamentului de Comert din Statele Unite ale Americii, un ordin care a dus la excluderea Huawei de pe lista institutiilor care pot colabora cu SD Association.

Cei de la Android Authority au discutat chiar si cu oficialii companiei Huawei, in speranta ca vor primi un feedback asupra acestei chestiuni din partea acestora.

Un oficial al companiei chineze a explicat ca toate cardurile de memorie vor functiona in continuare pe toate dispozitivele Huawei existente deja pe piata, dar a refuzat sa discute despre viitoarele telefoane ale companiei. De remarcat ca cele mai recente flagshipuri ale producatorului chinez nu sunt echipate cu sloturi dedicate pentru cardurile de memorie microSD! Totusi, ele folosesc un nou standard, dezvoltat in-house, denumit Nano-Memory. Un fel de cartela de memorie in forma de cartela SIM.

Huawei (1)

Cu toate acestea, toate telefoanele din zonele entry-level si mid-range detin inca un slot microSD in configuratia lor. Decizia celor de la SD Association vine la scurt timp dupa ce compania britanica, ARM (cea care creeaza chipset-uri si este utilizata de Huawei pentru procesoarele sale Kirin) a suspendat colaborarea cu cel mai mare producator de telefoane din China. Semn ca situatia companiei este din ce in ce mai dificila.

Cu toate acestea, liderul vanzarilor de pe piata chineza nu se da batut. Compania pastreaza colaborarea cu Google, precum si cu alti furnizori pentru a gasi o solutie. Mai nou, China si-a anuntat sprijinul pentru Huawei pe termen nedeterminat.