How To

Probleme Spotify: care sunt și cum se rezolvă

Home  »  How To

CatMobile.ro

acum 2 ani

Spotify este unul dintre cele mai mari servicii de streaming pentru muzică din lume, dar se întâmplă ca uneori aplicația să sufere unele probleme. Suntem aici pentru a le rezolva pentru tine. Deci care sunt cele mai importante probleme Spotify și cum se rezolvă ele. Aflăm din cele ce urmează.

Cum rezolvi problemele care apar în aplicația Spotify

Vorbim așadar despre  unul dintre cele mai importante servicii de streaming de muzică din lume, un serviciu folosit de milioane de oameni prin intermdiul diverselor platforme, inclusiv PC, Android, iOS și sau televizoare inteligente.

Utilizatorii ascultă muzică în flux în timp ce călătoresc, se plimbă, gătesc sau fac alte activități, iar experiența în general este una foarte plăcută. Cu toate acestea, nu totul este perfect, iar această afirmație se poate aplica și Spotify. Pentru că, nu-i așa, nimic nu e chiar perfect.

Se întâmplă uneori ca utilizatorii să întâmpine anumite probleme atunci când folosesc aplicația pe smartphone-urile lor Android. Din fericire, acestea sunt comune și pot fi remediate cu ușurință folosind ghidul de mai jos. Iată care sunt principalele probleme întâmpinate de utilizatorii aplicației pe platforma Android și, evident, care sunt soluțiile pentru rezolvarea acestor dificultăți întâmpinate:

🅿 Aplicația Spotify se închide singură

Aplicația Spotify poate forța oprirea din mai multe motive, inclusiv din cauza lipsei unei memorii RAM suficiente pe dispozitivul respectiv. Sistemul de operare oprește aplicația pentru a economisi bateria, o situație care se poate întâmpla destul de des.

Soluție: Pentru a rezolva această situație, puteți încerca să reinstalați aplicația. Acest lucru rezolvă de regulă orice situație care a avut loc înainte. Sau puteți deschide Setările telefonului > căutați „Optimizați utilizarea bateriei”> faceți clic pe „Aplicații neoptimizate” și selectați „Toate”> căutați Spotify și dezactivați optimizarea bateriei. Acest lucru se face astfel încât sistemul de operare să nu închidă automat aplicația pentru a economisi mai multă baterie. De asemenea, puteți încerca să actualizați aplicația din Magazinul Play dacă este disponibilă vreo actualizare.

🅿 Conectarea prin intermediul Facebook eșuează

Conectarea Facebook este una dintre modalitățile cele mai ușoare de a vă conecta la Spotify. Cu toate acestea, uneori, logarea prin Facebook poate eșua și nu vă va permite să vă autentificați din cauza faptului că nu vă veți putea accesa contul.

Soluție: De cele mai multe ori, poate fi o problemă la nivelul serverului, ceea ce înseamnă că problema se poate rezolva de la sine și puteți încerca din nou mai târziu.

Dacă nu se rezolvă, puteți crea o parolă Spotify pentru a vă conecta cu adresa dvs. de e-mail. Puteți accesa pagina de resetare a parolei a Spotify, puteți introduce adresa de e-mail și apoi resetați parola. Aceasta înseamnă că nu trebuie să utilizați butonul Facebook pentru a vă conecta. Puteți introduce adresa de e-mail Spotify și noua parolă.

🅿 Spotify nu reușește să adauge melodii offline

Spotify oferă posibilitatea de a descărca melodii și de a le asculta offline, adică chiar și atunci când nu ești conectat la internet. Această abilitate este disponibilă numai pentru cei care s-au abonat la abonamentul premium Spotify. Cu toate acestea, uneori aplicația nu vă permite să descărcați melodii offline, dar există o soluție și în această situație.

Soluție: Înainte de toate trebuie să verificați dacă aveți o conexiune stabilă la rețeaua de intenet și, mai ales, dacă aveți acces la internet. Asigurați-vă că aveți suficient spațiu de stocare disponibil pentru a descărca muzica pentru a o asculta offline. Puteți verifica acest lucru accesând setările Spotify și făcând clic pe „stocare”.

Rețineți că puteți descărca melodii doar pe până la cinci dispozitive simultan. Dacă încercați să descărcați pe un al șaselea dispozitiv, Spotify va elimina automat descărcările de pe oricare dintre celelalte dispozitive pe care le utilizați cel mai puțin.

În plus, Spotify are o limită maximă de descărcare care se oprește la 10.000 de melodii. Spotify nu vă va lăsa să descărcați mai multă muzică până când nu eliminați descărcările vechi și nu faceți spațiu pentru altele noi dacă depășiți limita.

🅿 Spotify nu se conectează la internet

Una dintre cele mai frecvente probleme legate de Spotify este că serviciul pur și simplu nu se va conecta la internet în timp ce restul dispozitivelor tale funcționează bine și au acces la internet.

Soluție: Pentru a rezolva problema, va trebui să adăugați Spotify la lista de excepții dacă aveți un firewall de rețea activat sau orice alt tip de software de confidențialitate sau securitate.

Acest lucru se datorează faptului că unele programe blochează automat aplicația, deoarece aceasta utilizează conexiuni peer-to-peer. De asemenea, puteți încerca să reporniți routerul Wi-Fi, să vă reconectați la rețea după deconectare sau o nouă instalare.

🅿 Funcțiile Spotify Premium nu pot fi accesate

Dacă ați decis să renunțați la reclame și să vă bucurați de experiența Spotify premium, asta înseamnă că deja utilizați serviciul la potențial maxim, inclusiv cea mai bună calitate audio, descărcare offlin și multe altele. Cu toate acestea, uneori plătiți pentru Premium, dar nu beneficiați de funcții Premium sau nu sunteți disponibil chiar și după conectarea la contul corect. Iată cum poți rezolva asta.

Soluție: deconectați-vă și reconectați-vă. Acest lucru poate forța o actualizare între dispozitiv și cont. Dacă acest lucru nu funcționează, verificați starea abonamentului, deoarece este cel mai probabil să fi expirat și ar trebui să-l reînnoiți. De asemenea, verificați starea plății dacă plata dvs. Spotify este marcată ca „în așteptare” pe extrasul dumneavoastră bancar. Aceasta înseamnă că s-ar putea să nu fi trecut cu succes.

Deci, acestea sunt cele mai comune probleme cu care se confruntă utilizatorii care folosesc aplicația. Unele soluții mai generale pentru majoritatea problemelor includ repornirea dispozitivului și ștergerea datelor cache din setările aplicației. Aceste soluții vă pot ajuta să reveniți la bucuria de a asculta muzica dumneavoastră preferată pe una dintre cele mai populare aplicații din lume.