Stiri

Primul iPhone pliabil ar putea fi lansat in 2023

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Continua zvonurile care anunta ca Apple ar urma sa lanseze un smartphone pliabil. Presa internationala scrie despre un smartphone pliabil Apple care ar urma sa aiba afișaj Quad HD + si care ar urma sa fie lansat pe piata abia in 2023.

Presa internationala: Apple lucreaza la un telefon pliabil. Cand apare primul iPhone pliabil

Inca din noiembrie 2020, mai multe site-uri de specialitate din strainatate au anuntat că Apple lucrează la un iPhone pliabil. Iata ca noi informatii ies la suprafata și un nou raport dintr-o sursă mai de încredere spune că un iPhone pliabil ar putea ajunge pe piata în 2023. Informatia dezvăluie chiar și câteva dintre specificațiile viitorului iPhone pliabil.

De ce consideram ca informatia este una de incredere? Pentru ca ea vine pe filiera Ming Chi Kuo, adica unul dintre cei mai de încredere analiști cand vine vorba despre informatii legate de compania Apple. Ming-Chi Kuo (prin MacRumours ), care a anuntat într-o notă adresată investitorilor că „Apple va lansa probabil un iPhone pliabil cu un ecran OLED flexibil QHD + de 8 inci în 2023, cu SDC ca furnizor exclusiv de afișaje și Samsung Foundry ca furnizor exclusiv de turnătorie de tip DDI”. Nota menționează în continuare că se așteaptă ca „iPhone‌ pliabil să utilizeze soluția tactilă de nanofil argintiu TPK datorita mai multor avantaje față de tehnologia Y-Octa a SDC. În plus, se consideră că obiectivul de expediere al dispozitivului pliabil în cauză este cuprins între 15 și 20 de milioane de unități.

„Viitoarele dispozitive pliabile vor necesita o tehnologie tactilă care să accepte mai multe pliuri (față de o singură pliere asa cum au smartphone-urile pliabile actuale), rulabile, afișaje de dimensiuni medii și mari și durabilitate. Când se compară avantajele specificațiilor de mai sus, nanofirul argintiu este similar sau superior Y-Octa SDC ”, spune Kuo. El menționează, de asemenea, că Apple folosește deja același nanofil argintiu pentru interfața tactilă a HomePod, permițând Apple să „stăpânească tehnologia” la un cost mai mic folosind producția de volum mic.

Nu se cunoscut prea multe alte informatii legate de noul iPhone pliabil, dar ne puteam astepta, mai scrie presa internationala, ca noul telefon sa coste in jur de 1499 de dolari. Raportul anterior a sugerat, de asemenea, că noul iPhone pliabil va înlocui iPad-ul și va rula și pe sistemul de operare iPad.