Un powerbank serveste drept incarcator extern pentru telefonul dumneavoastra, dar si pentru alte dispozitive electronica. Aceste dispozitive mai sunt denumite si „baterii mobile”, „baterii externe” sau „baterii de rezerva”. Conceptul de powerbank a fost dezvoltat impreuna cu cresterea rapida si popularizarea produselor digitale, iar definitia sa exacta ar putea fi urmatoarea:
„O sursa de alimentare portabila, usor de transportat, cu o capacitate foarte mare tradusa in miliamperi”
Powerbank-urile si 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ele
Intr-o lume dominata de smartphone-uri si diverse dispozitive mobile (purtabile), un powerbank este o adevarata necesitate. Acum ca am stabilit ce inseamna exact un acumulator extern este important sa aflam si alte lucruri interesante despre aceste surse de alimentare purtabile. Iata 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre acumulatoarele externe
1. Ce ne spune si cum ne ajuta capacitatea unui powerbank?
Sa luam ca exemplu acest acumulator extern 10200 mAh Samsung. Si tot ca exemplu, smartphone-ul de top al Samsung din 2016, modelul Galaxy S7. Stim ca acest model are o baterie de 3000 de mAh. Astfel, daca vrei sa incarci un astfel de telefon la capacitate maxima, fara sa te folosesti (pentru ca este posibil sa nu poti) de incarcatorul sau original, poti achizitiona acest acumulator extern.
Vei avea nevoie de un powerbank cu o capacitate mAh mai mare decat capacitatea acumulatorului de pe telefonul tau. Si cum 10.000 mAh inseamna de trei ori mai mult decat 3.000 mAh, aceasta sursa de alimentare portabila este excelenta pentru modelul Galaxy S7 si te poate scoate dintr-o reala incurcatura daca nu ai la indemana incarcatorul original al telefonului. Powerbank-urile vin in diferite marimi si capacitati si, cu alte cuvinte, cu cat mai multi mAh are acumulatorul extern, cu atat mai mare si mai bun este.
2. Pot aceste powerbanks sa incarce inclusiv laptop-urile?
Ei bine da, pot! Nu toate, dar pentru a raspunde strict la aceasta intrebare, raspunsul este „da, pot!”. De ce nu pot toate bateriile externe sa faca asta? Pentru ca majoritatea au iesire USB de 5V, iar pentru a incarca un laptop este nevoie de un voltaj ceva mai mare (16V sau chiar 20V) in functie de specifiactiile laptop-ului dumneavoastra.
3. Cat ma tine o astfel de baterie externa?
Bateriile Lithium-Ion si chjiar si cele Lithium-Polymer folosite de acumulatoarele externe isi pierd in timp capacitatea (de regula intre 200 si 1000 de cicluri, in functie de constructie si compozitia chimica). Cu cat este mai mare in capacitate o astfel de baterie mobila, cu atat mai putine cicluri de incarcare necesita, ceea ce inseamna ca va „imbatrani” mai greu. Smartphone-urile tind sa se descarce zilnic, astfel ca bateriile lor se vor distruge mai repede decat bateriile unui powerbank.
4. De ce anumite acumulatoare externe incarca mai greu un telefon?
Multe dintre acumulatoarele externe pot fi incarcate via USB, in functie de capacitatea lor. Unele pot intarzia incarcarea la maxim a unui smartphone si pana la 40 de ore. Pentru o incarcare mai rapida vei avea nevoie de un acumulator cu un voltaj de minim 5V. Poti achizitiona spre exemplu acest acumulator extern 10000 mAh Remax Kingree RPP-18 si vei fi „safe”.
5. Te rog, nu incarca telefonul la maxim cu acumulatorul tau extern!
De ce? Pentru ca telefoanele mobile consuma energie chiar si cand se incarca, probabil mai multa decat in modul standby. Cand telefonul atinge pragul de 80% sau 90%, bateria scade din intensitatea cu care se incarca pe masura ce se apropie de un full charge capacity. Va dura mai mult sa incarci cei 10% sau 20% ramasi si vei irosi energie, ba chiar s-ar putea sa dai peste cap, atat telefonul, cat si acumulatorul, in timp. Recomandam sa nu incarci smartphone-ul printr-un acumulator extern decat pana la maxim 90%. Va fi suficient!
Concluzie
Powerbank-urile sunt foarte utile in zilele noastre in special pentru ca oamenii nu au suficient timp pentru a-si incarca telefoanele, sau, de multe ori, nu au incarcatoarele cu ei. Cu ajutorul lor poti incarca chiar si in metrou sau in autobuz terminalul, sau poti chiar incarca doua device-uri simulan. Un powerbank bun cu energie suficienta, te poate ajuta sa incarci de doua, trei sau chiar patru ori telefonul tau pana se va consuma.
Majoritatea acumulatoarelor externe din oferta noastra sunt elegante, micute si puternice. Nu au preturi mari si nu se deterioreaza deloc usor, in timp. Puteti obtine mai multe informatii apeland la unul dintre consultantii nostri disponibili la numerele de telefon de pe site-ul catmobile.ro.