Philips Xenium X 588 review, specificatii, pret, imagini si verdict → Philips Xenium X 588 este un smartphone 4G care continua seria Xenium a producatorului olandez Philips. Telefonul a fost lansat pe piata din Rusia in aceasta perioada si beneficiaza la fel ca si Philips Xenium X818 (review aici) de un acumulator de foarte buna calitate cu o capacitate foarte generoasa. Propunerea Xenium X588 este una interesanta din partea companiei europene, pe o piata care cauta mid-range-uri de buna calitate si un aspect cat se poate de stilat. Philips Xenium X 588 dispune de un astfel de design, oarecum intr-o nota obisnuita a celor de la Philips, dar cu vizibile imbunatatiri fata de ceea ce anunta presa de specialitate in privinta acestui terminal.
Philips Xenium X 588 review: componente si specificatii
Cel care atrage la prima vedere atentia in privinta Philips Xenium X 588 este indiscutabil acumulatorul acestui terminal. Bateria Lithium-Ion nu se poate inlocui, dar capacitatea sa este una remarcabila. Cei 5000 de mAh pe care ii pune la dispozitia utilizatorului asigura o autonomie foarte buna pentru un terminal mid-range, iar oferta generoasa a celor de la Philips nu se opreste aici. Acumulatorul spectaculos al terminalului Philips Xenium X 588 este dotat cu tehnologie fast charging, care asigura viitorii cumparatori de faptul ca item-ul se va putea incarca cu pana la 50% in aproximativ o ora. Aceasta baterie se poate incarca prin intermediul unui port de tip USB Type-C si al unui incarcator de 2 amperi. O veste buna pentru pasionatii de detalii, care vor gasi cu siguranta aceasta functie importanta si interesanta.
Ce ofera insa bagajul Philips Xenium X 588? Ei bine, la capitolul specificatii si caracteristici descoperim un terminal mid-range cu abilitati excelente. Smartphone-ul gestioneaza o memorie RAM de 3GB si un spatiu de stocare nativa de 32 GB. Acest spatiu poate fi insa extins pana la 128 de GB pentru ca Philips Xenium X 588 beneficiaza de slot pentru carduri de tip MicroSD. Procesorul pe care Philips l-a ales pentru acest dispozitiv este unul mid-range. Un octa-core pe 64 de biti, foarte des utilizat in aceasta categorie de telefoane. Chipsetul se bucura asadar de sprijinul unui MediaTek MT6750 tactat la frecventa de 1.5 Ghz. Alaturi de el, producatorul olandez a asociat placa video Mali T860 MP2 si 8 nuclee Cortex A53 la bord. Prin intermediul lor, Philips Xenium X 588 se descurca fara probleme la capitolul browsing, video player sau multitasking si asigura o functionalitate mai mult decat decenta in ceea ce priveste partea de gaming. Sigur, nu orice joc pe care il veti testa pe Philips Xenium X 588 va rula fara probleme, dar cea mai mare parte a gamei de jocuri moderne va raspunde corespunzator si mai mult decat satisfacator. Nu cred ca vom avea parte de lag-uri excesive si nici de probleme simple, dar iritante. Includerea acestui tip de procesor in terminalul mid-range pe care il propune Philips in Rusia (deocamdata) mi se pare o idee excelenta si o strategie bine gandita din punct de vedere calitate-pret.
Philips Xenium X 588: display si dotari foto
Display-ul Philips Xenium X 588 este un IPS cu rezolutie HD si tehnologie Soft Blue. Mi-ar fi placut sa putem discuta despre un ecran Full HD in cazul acestui dispozitiv, dar chiar si-asa, oferta pe care Philips o pune la dispozitie la acest capitol prin Philips Xenium X 588 mi se pare una decenta. IPS-ul are o diagonala de 5 inch si o rezolutie de 1280×720 pixeli. Dupa cum stim, Philips continua in aceasta gama sa mearga pe tehnologia SoftBlue, care are ca scop reducerea luminii de culoare albastra a display-ulul, asa cum am descoperit cu placere si in cazul Philips Xenium X 818. Afisajul de asemenea beneficiaza de un strat antibacterian, la fel ca si in cazul telefonului pe care l-am amintit mai devreme si despre care am discutat si noi ceva mai pe larg, in urma cu cateva saptamani.
Dotarile foto nu incalca regula mid-range-ului, dar sunt destul de bune din perspectiva mea. Avem la dispozitie o camera foto frontala pentru pasionatii de selfie-uri, camera care poate surprinde poze decente prin intermediul unui senzor de imagine de 5 megapixeli. Nu stim exact cine a produs senzorul, dar experienta Philips ne face sa credem ca selfie-urile cu aceste camere frontala echipate cu astfel de senzori vor fi decente. Camera principala in schimb se bucura de functii precum autofocus si flash LED si incorporeaza un senzor de imagine de 13 megapixeli. Se putea mai bine? Cu siguranta, dar nu as spune ca acest capitol ridica nemultumiri acute.
Philips Xenium X 588 review: conectivitate si sistem de operare
Din pacate, Philips Xenium X 588 nu vine cu Android 7.0 Nougat. Smartphone-ul se bazeaza pe Android 6.0 Marshmallow, ceea ce nu trebuie insa privit ca un handicap, tinand cont de pretul final al telefonului si de oferta pe care o gasim in dreptul specificatiilor sale. Avem la dispozitie un senzor de amprente pozitionat pe partea din spate a terminalului, precum si butoane de operare integrate in display. Androidul este bine rulat si bine optimizat, iar la capitolul conectivitate, dual-sim-ul Philips Xenium X 588 asigura acces la reteaua 4G VoLTE, un jack audio de 3.5 milimetri, WiFi 802.11 b/g/n, GPS cu A-GPS si GLONASS, precum si un port infrarosu cu care ne-am obisnuit atunci cand vine vorba de aceasta gama. Un detaliu care merita mentionat si pe care l-am remarcat din specificatiile sale, fara sa am insa contact vizual cu telefonul: Philips Xenium X 588 pare totusi un terminal gros! Desi, design-ul sau imi pare sofisticat si bine construit, X 588 are o grosime de 9.3 milimetri, ceea ce mi se pare putin cam mult.
Philips Xenium X 588 review: pret, verdict si disponibilitate
Incheiem Philips Xenium X 588 review intr-o nota personala. Asadar, Philips Xenium X 588 este un terminal mid-range cat se poate de interesant, cel putin in opinia mea. Memoria RAM de 3GB, procesorul care nu iese din tipare, dar care din experienta mi se pare unul bun pentru un mid-range serios, bateria de 5000 de mAh si dotarile foto decente (bazandu-ma atat pe specificatii cat si pe experienta Philips), il fac un telefon dezirabil. Imi place ca design, desi il consider in continuare un telefon destul de gros, caruia i-ar fi prins bine un display ceva mai solid din punct de vedere al peformantei. Smartphone-ul poate fi achizitionat in acest moment pentru suma de 200 de dolari pe piata din Rusia si foarte probabil il vom vedea si in Romania. Nu este exclus ca Philips Xenium X 588 sa intre in oferta celor de la RCS&RDS, insa vom reveni cu detalii asupra acestui amanunt important. Puteti verifica intre timp oferta noastra de huse de telefon Philips, unde cu siguranta in scurt timp vom include si huse Philips Xenium X 588.