Stiri

Pareri despre Infinix Smart 5. Telefon cu baterie de 5.000 de miliamperi si ecran de 6.6-inch

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Compania Infinix continua sa scoata pe piata telefoane interesante. Mai nou, grupul indian a anuntat oficial modelul Infinix Smart 5, un device de buget, care tinde sa devina unul interesant pentru acest segment de piata.

Infinix s-a remarcat in ultimii ani printr-un portofoliu care insumeaza mai multe terminale atractive, al caror pret de achizitie este unul bun. Foarte probabil, acesta va fi si cazul modelului Infinix Smart 5, cel care continua gama „Smart” a producatorului.

Va reamintim ca Infinix lucreaza si la lansarea oficiala a modelului Infinix Zero 8, despre care puteti citi mai multe informatii pe blog.catmobile.ro. Revenind insa la modelul „Smart” pe care producatorul l-a confirmat deja oficial, haideti sa aruncam o prima privire peste el si sa vedem ce configuratie are, dar si daca merita el investitia.

Pret si disponibilitate Infinix Smart 5

Noul model din gama „Smart” se cheama Infinix Smart 5 si a fost listat la nivel global pe site-ul oficial al producatorului.

Infinix Smart 5 are 3GB RAM si 64GB dedicati stocarii de date si va fi disponibil pe culorile Ice Blue (albastru), Midnight Black (Negru) si Quetzal Cyan (Cyan). De notat ca device-ul va fi disponibil si in versiunea de 2GB RAM si 32 GB pentru stocarea de date. El urmeaza sa fie disponibil pentru inceput in Nigeria, ceea ce pare sa fie o decizie surprinzatoare a producatorului, dar o confirmare a procesului de globalizare in care a intrat compania indiana. Va costa 39500 NGN, adica echivalentul a 88 de euro, ceea ce inseamna putin peste 400 de lei, in „traducere romaneasca”.

Specificatii tehnice Infinix Smart 5

Noul model Infinix Smart 5 are cateva avantaje, dar si numeroase dezavantaje daca il vei compara cu telefoanele de buget de la marii producatori.

Pe scurt, device-ul impresioneaza prin ecranul sau de 6.6-inch cu tehnologie IPS LCD si rezolutie HD Plus adica 1600 x 720 pixeli. Avem un procesor de 1.8Ghz la bord, insa producatorul face mentiunea ca pentru varianta nigeriana, device-ul vine cu un procesor de 1.3 Ghz si 2GB dedicati memoriei RAM. Altfel, Infinix Smart 5 are 3GB RAM la bord si un procesor mai puternic pentru celelalte zone, 1.8 Ghz.

Scannerul de amprente este clasic si montat pe spatele dispozitivului. La nivel global, Infinix Smart 5 are 64GB dedicati stocarii de date, dar atat versiunea globala, cat si cea care ajunge in Nigeria, pot fi extinse prin intermediul unui slot microSD pana la 128GB sau 256GB in functie de varianta disponibila.

Spre deosebire de versiunea care ajunge pe piata nigeriana (care are doar doi senzori pe camera principala) varianta globala are trei senzori de imagine pe modului de baza. Avem 13 megapixeli cu doi senzori QVGA la bord, fata de 8 megapixeli cu un senzor QVGA pe piata din Nigeria. Frontal, Infinix Smart 5 are un singur senzor de imagine, de 8 megapixeli, dedicat sesiunilor de video calling sau selfie-urilor.

Foarte atractiv la acest device este bateria de 5.000 de miliamperi, care suporta incarcare rapida la 10W. Device-ul ruleaza Android 10 din fabrica, cu versiunea Go Edition. Conform producatorului, telefonul are 8.75 mm grosime si o inaltime de 165.4 milimetri. Pe partea de conectivitate, remarcam ca Infinix Smart 5 este dotat cu suport 4G, dual band, Bluetooth. GPS, microUSB, Wi-Fi ac si mufa audio de 3.5 milimetri pentru casti.

Concluzie personala
Din punctul meu de vedere, la acesti bani, Infinix Smart 5 ofera cateva argumente solide. Functioneaza cu Android 10 Go Edition, are o baterie mare, vine cu 3GB RAM la bord si un procesor decent pentru acest nivel. Nu conteaza foarte mult din punct de vedere foto, dar nici nu cred ca cineva are pretentia ca un telefon de 400 de lei sa devina un expert in selfie-uri. In schimb, te va ajuta la nivel day-by-day in tot ceea ce inseamna browsing, gaming, multitasking. Pe partea de gaming, este clar ca Infinix Smart 5 nu este nici aici un expert, dar te vei putea juca la majoritatea jocurilor din Google Play, fara sa exagerezi la nivelul jocurilor foarte solicitante, care ii vor da serios de furca lui Smart 5. Una peste alta, un telefon de buget interesant, care iti va scoate din buzunar aproximativ 400 de lei, si care, mai presus de toate, vine cu o baterie de 5.000 de miliamperi, incarcare rapida la 10W si o autonomie destul de buna.

Daca esti interesat de un device din zona mid-range, care arata si mai bine, si are si un plus serios la nivel de configuratie interna, noi iti recomandam un smartphone mid-range din oferta eMag. Pe eMag, acum ai Telefon mobil Huawei P40 Lite, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Crush Green la numai 1099 lei.

Etichete:

Infinix Smart 5