Reviews

Pareri despre Cubot X20 Pro. Specificatii tehnice, avantaje, dezavantaje, pret și disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Eticheta care s-a lipit de compania Cubot pare destul de clara. O companie mica din China, care aduce cu seriozitate maxima, telefoane bune și ieftine, chiar si pe piata din Europa. Este si cazul modelului Cubot X20 Pro, unul dintre cele mai interesante ca raport calitate pret pe care il poti procura si in tara noastra.

Am gasit pentru tine cea mai bună ofertă pentru Cubot X20 Pro. Poti profita de super reducederea de la eMag, acolo unde ai Telefon CUBOT X20 PRO, 4G, Helio P60, 6.3″, 6+128GB, Dual-SIM. Albastru la numai 999 de lei. Ceea ce nu e putin lucru, daca tinem cont ca pretul de plecare al acestui telefon in Romania era in urma cu cateva luni, 1700 de lei.

Cu un display rezonabil, un design modern si cateva specificatii interene bune, Cubot X20 Pro s-ar putea sa te surprinda foarte tare. Motiv pentru care ti-l recomandam si noi, in cele ce urmeaza, cand vom discuta despre configuratia sa interna si despre ceea ce propune el. Totul despre Cubot X20 Pro, mai jos.

Cubot X20 Pro


  • Puncte PRO:
  • – Display Full HD Plus de 6.3-inch foarte bun
  • – Construcție modernă, de bună calitate, cu detalii si finisaje excelente
  • – Android 9 și o experiență software bună
  • Puncte CONTRA:
  • – Camera tripla de pe spate nu e impresionantă
  • – Nu are NFC, nici conectivitate 5G
  • – Pare o clonă de iPhone 11

Cubot este unul dintre mulții producători chinezi de telefoane mobile al căror nume nu poate fi familiar românului obișnuit, dar care oferă unele dispozitive atractive la prețuri extrem de tentante. Cu toate acestea, multe dintre aceste telefoane chinezești nu pot fi achiziționate direct în România.

În timp ce branduri ca Xiaomi, Oppo și Honor au devenit ușor disponibile în ultimii ani, dacă vă place un telefon de la unul dintre cei mai puțin cunoscuți producători chinezi precum Cubot, Doogee, Elephone sau Ulefone, atunci va trebui să cumpărați direct din China prin intermediul Gearbest sau AliExpress. Nu este si cazul modelului Cubot X20 Pro, care poate fi achizitionat prin eMag, la un pret bun in aceasta perioada.

Cubot X20 Pro: ce trebuie sa știi despre el


Acest terminal este un pariu pe care trebuie să ți-l asumi, dar cel puțin pe hârtie, Cubot X20 Pro este un smartphone de buget solid. Are un ecran masiv de 6,3 inch FHD + (2.340 x 1.080), 6 GB RAM, 128 GB spațiu de stocare expandabil și o baterie mare de 4.000mAh. Singurul dezavantaj ar putea fi MediaTek Helio P60 un procesor relativ puternic, dar care nu este comparabil cu ceea ce aduc pe telefoanele lor alte companii importante din China precum Huawei, Xiaomi sau OnePlus.

Cu toate acestea, Cubot X20 Pro are un total de trei camere pe partea sa din spate; constând dintr-o cameră obișnuită de 12MP, un senzor cu unghi larg de 8MP și o unitate de detectare a adâncimii de 20MP. Există, de asemenea, o cameră de 13MP în partea din față a telefonului, încorporată într-o crestătură de tip waterdrop. Device-ul are argumente pro si contra, la fel ca orice device de buget de pe piata. Dar, ceea ce este cel mai clar, este ca nici telefoanele Motorola sau Sony nu au un ecran Full HD sau mai mult de 32 GB de stocare încorporată la bord.

Design
Calitatea construcției și aspectul lui Cubot X20 Pro este impresionantă pentru acest nivel. In ciuda prețului mic, dacă îl așezi alături de un Huawei P30 Pro sau un iPhone 11, diferențele sunt destul de mici, si nu sunt neapărat vizbile de ochiul mai puțin experimentat. Atenție, device-ul este bine construit și arată impecabil, dar faptul ca este lucios îl face destul de alunecos, dar și un magnet pentru amprente.

Faptul că pare o clona de iPhone 11 Pro este evident, si chiar daca pentru multi, acest detaliu este un „avantaj” din punctul meu de vedere, este un aspect neplacut si atat de pitoresc vechiului peisaj tehnologic „made in China”. Pentru un telefon cu diagonala de 6.3-inch, X20 Pro este greut, pentru ca are 192 de grame. Grosimea sa mi se pare potrivia, 8.3 milimetri, iar layout-ul este conventional. Calitatea audio de pe Cubot X20 Pro este una de nivel decent, iar ceea ce vei observa este calitatea finisajelor pe care Cubot s-a străduit să le facă cât mai vizibile.

Display
Ecranul de pe Cubot X20 Pro este poate cel mai interesant si major avantaj al telefonului. Vorbim despre un IPS de 6.3-inch, cu rezolutie 2340 x 1080 pixeli si o densitate a pixelilor stabilită la 409 pixeli per inch. Este frumos si stralucitor, permite o luminozitate maxima de 538 cd/mp2 si este capabil sa afiseze 92.6% din gama de culori sRBG colour gamut. Rata de contrast ajunge la 1490:1, ceea ce il face să primească un loc la masa unor telefoane care depasesc ca pret probabil 2000-2500 de lei. Cubot ne asigura ca un procent de 92.8% din partea frontala a telefonului este ocupata de superbul sau ecran, iar asta nu este putin lucru.

Performanță internă și performanță a bateriei
Performanta modelului X20 Pro de la Cubot se leaga de procesorul Helio P60 MediaTek MT6771, care este un octa core chipset (4 x 2GHz ARM Cortex-A73 and 4 x 2GHz A53) ce functioneaza alaturi de placa video AMR Mali G72 si de 6GB LPDDR4 RAM. Este un procesor mid-range capabil si rezonabil, care se apropie ca scor de performantele bifate de alte telefoane macar la fel de scumpe precum Xperia L3, Moto E6 Plus sau Xiaomi Redmi 7A. Procesorul poate fi util si pe partea de gaming. El poate suporta foarte usor jocuri preucm Real Racing 4, PUBG Mobile, Modern Combat 5 sua Shadow Legends. În mod neobișnuit, pentru un telefon care are un asemenea preț, X20 Pro are 128 GB de stocare la îndemână, care este util dacă intenționați să instalați o serie de jocuri mari.

Cu o baterie de 4.000mAh, nu va așteptați totusi ca X20 să funcționeze bine. Nu are nicio opțiune de încărcare rapidă și nici o încărcare fără fir despre care să vorbim, dar, în cazul în care a fost supus testului standard de recenzii ale expertilor, bateria X20 a durat 13 ore.

X20 Pro rulează Android 9 fără niciun bloatware pre-instalat, în afară de un radio FM. Din păcate, întrucât Cubot este un mic producător chinez, nu m-aș aștepta la o eventuală actualizare la Android 10. Este mai bine să presupunem că veți fi blocat la versiunea 9.0 de la Android și veți fi recunoscător pentru orice corecții de securitate care ar putea sa vina.

Desigur, puteți utiliza deblocarea faciala și pare suficient de sigur, dar fiabilitatea scade atunci când luminozitatea scade, forțându-vă să apelați la un cod PIN sau model. Nu există conectivitate NFC, iar modemul Wi-Fi este doar de 2,4 GHz 802.11n.

Dotari Foto
Setarea triplă a camerei X20 Pro arată puternic pe hârtie, constând dintr-un shooter principal Sony IMX486 12MP, o cameră de adâncime Sony IMX350 20MP și o cameră de 125 de grade cu unghi larg de 8MP. Din păcate, în ciuda hardware-ului capabil, performanța camerei este de fapt destul de slabă.

Camera selfie de 13MP face o treabă destul de decentă când lumina este bună, dar din nou, performanțele se sting pe măsură ce lumina devine mai putin intensa. Videoclipurile se pot face la o rezoluție de 1.920 x 1.080 și 30 fps si chiar arata bine. Intr-o nota pozitivă, meniul de setări al camerei oferă o selecție decentă de setări manuale „Pro” pentru cei care doresc să obțină mai multă creativitate și o multitudine de filtre pentru utilizatorul mai casual.

Cubot X20 Pro verdict


Problema cu telefoanele care par mult mai scumpe decât sunt în realitate este că vă simțiți puțin dezamăgiți când vă dați seama că alte părți ale pachetului corespund de fapt prețului. Calitatea de constructie, chipset-ul, capacitatea de stocare, performanța bateriei și, în special, ecranul excelent ar face dreptate pentru un telefon care costă de patru ori mai mult decât X20 Pro, dar experiența fotografică neplăcută și absența unui scaner de amprente amintesc că am cheltuit mai putini bani pentru acest device.

Cubot X20 Pro pare o adevarata concurența la preț redus pentru Huawei P30 Pro sau iPhone 11, evident, pastrand proportiile. Cu un software de cameră mai bun si un scanner de amprente decent, X20 Pro ar putea fi un device mult mai interesant. Altfel, il putem descrie ca fiind un low budget mid-range decent, care isi face bine treaba, dar la care e bine sa nu ai asteptari foarte inalte. Vizual, telefonul este super atractiv, iar acest detaliu poate conta mult.

Etichete:

Cubot X20 Pro
Summary
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Cubot
Product Name
Cubot X20 Pro