Stiri

Microsoft investește în Paytm. Toate detaliile colaborării sunt aici

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Microsoft a decis să revină puternic pe piață în plină pandemie. Presa din Statele Unite anunță că gigantul este aprape de un acord cu cei de la Paytm pentru o investiție de 100 de milioane de dolari.

Microsoft investește 100 de milioane de dolari în Paytm

Conform celor de la ET Tech, compania Paytm încearcă să strângă fonduri de 1 miliard de dolari, ca urmare a planurilor de extindere a finanțării. Sursa citată subliniază în plus că Paytm a inițiat discuțiile cu Microsoft încă de anul trecut, dar cu toate acestea, compania nu a putut participa la finanțare atunci.

Microsoft caută acum să pompeze bani în Paytm. Dacă se demonstrează că acest lucru este adevărat, aceasta va fi cea mai mare investiție a Microsoft în India, în afară de infrastructura sa cloud. Și demonstrează, fără doar și poate, planurile gigantului de a reveni puternic pe piață și nu oriunde. Ci pe una dintre cele mai bine cotate piețe de desfacere din lume.

De cealălaltă parte, pentru Paytm, noua rundă de finanțare îl va ajuta să lupte împotriva celorlalți jucători de plată digitali importanți, cum ar fi Google Pay și PhonePe. Paytm a pierdut teren în sectorul plăților digitale, deoarece Google Pay și PhonePe ocupă acum primele locuri.

Microsoft s-a axat pe extinderea produsului Microsoft Azure în India. Compania s-a asociat cu Flipkart în 2017, ceea ce a permis Flipkart să folosească Azure ca platformă publică exclusivă. De asemenea, Microsoft a făcut parteneriat cu Reliance Jio, prin care oferă soluții cloud pentru întreprinderile mici și mijlocii din India. Între timp, Paytm și Vodafone Idea au anunțat un parteneriat și împreună au lansat planul „Reîncărcare Saathi”. Acest lucru va permite Paytm să alimenteze exclusiv reîncărcări de telefoane mobile preplătite pentru clienții Vodafone Idea. Microsoft simte că e loc de mai bine pe această piață atât de importantă, una pe care Apple spre exemplu nu reușește încă să facă față.

Compania spune că, ca parte a programului, orice client Paytm, inclusiv farmaciști, operatorii, furnizori de ziare, chiar și persoane fizice, precum agenții de pază, pot reîncărca orice număr Vodafone și pot începe să câștige. Toate reîncărcările și tranzacțiile s-ar întâmpla în siguranță în aplicația Paytm din secțiunea de plăți preplătite / postpagate din categoria „Stați acasă esențiale”.

Vă reamintim că anul trecut, Microsoft, cea mai mare companie producatoare de software din lume, a confirmat achizitionarea GitHub pentru o suma impresionanta. Nu mai putin de 7.5 miliarde de dolari (parte din ei in actiuni la bursa) a platit compania pentru o tranzactie care s-a incheiat inca din luna iunie.

Dacă tot vorbim de cea mai mare companie producatoare de software din lume, aceasta a ieșit încet, încet de pe piața dispozitivelor mobile. Cu toate acestea, gama sa Lumia continuă să fie una apreciată. Ai acum, la eMag, Telefon mobil Microsoft Lumia 640, 8GB, 4G, Orange, la un preț imbatabil.

Etichete:

Microsoft