Stiri

Oppo Reno specificatii tehnice. Device-ul apare in baza de date a site-ului AnTuTu

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Cei de la Oppo pregatesc de ceva vreme lansarea oficiala a smartphone-ului Oppo Reno. Noul telefon este deja prezent in baza de date a site-ului AnTuTu, prilej pentru a-i analiza rapid specificatiile tehnice.

Pareri si specificatii Oppo Reno

Este unul dintre cele mai asteptate terminale ale companiei Oppo din acest an. Reno se anunta un succes, in principal datorita raportului calitate-pret pe care producatorul chinez il anunta. Noul smartphone va fi disponibil in varianta cu procesor Snapdragon 710, dar si intr-o varianta mai puternica, ce va include super chipsetul Snapdragon 855.

Chiar daca AnTuTu nu explica pe larg aceste detalii, Oppo Reno cu Snapdragon 710 va avea cel mai probabil denumirea de Oppo Reno Lite. Abia varianta cu procesor Snapdragon 855 va fi cunoscuta ca Oppo Reno.

Din informatiile prezentate de site-ul AnTuTu, aflam ca Reno Lite va avea la bord un ecran cu rezolutie Full HD Plus (2340 x 1080 pixeli), dar diagonala este momentan necunoscuta. Cel mai probabil, varianta Lite va avea o diagonala diferita de cea a lui Oppo Reno, insa rezolutia urmeaza sa fie cel mai probabil aceeasi.

Modelul cu procesor Snapragon 710 va fi cuplat cu placa video Adreno 616 GPU si va avea o memorie RAM de 6GB, plus 256 GB dedicati stocarii de date. Cel mai probabil, modelul cu Snapdragon 855 la bord se va baza pe 8 GB RAM si versiuni de 256 GB, respectiv 512 GB pentru stocarea de date.

Ambele terminale vor avea Android 9.0 Pie la bord, iar momentan nu avem detalii si despre specificatiile tehnice ale camerelor foto. Atat Oppo Reno cat si Oppo Reno Lite vor avea insa in mod cert dotari foto puternice, cu selfie-cameras spectaculoase. Cei de la TENAA vorbesc despre o camera principala duala cu senzori de 48 de megapixeli si 5 megapixeli, plus o camera foto frontala de 16 megapixeli pe versiunea Lite si 32 megapixeli pe versiunea clasica.

In testele AnTuTu, device-ul cu procesor Snapdragon 710 a reusit sa obtina un scor de 166.935 de puncte. Bateria lui Oppo Reno Lite va avea 3680 de miliamperi si va fi echipata cu tehnologie VOOC 3.0 dedicata incarcarii rapide.

Snapdragon 710 vs Snapdragon 855

Intre cele doua procesoare exista diferente semnificative. Este cert ca Oppo Reno Lite va fi o versiunea mai blanda in termeni de performanta a lui Oppo Reno, telefon care va fi se pare echipat cu cel mai puternic procesor pentru telefoanele Android din acest moment, Snapdragon 855.

Noua platforma Snapdragon 710 este construita pe un proces de 10 nanometri si asigura o performanta dubla din punct de vedere al capabilitatilor de inteligenta artificiala, prin comparatie cu Snadpragon 660.

Mai mult decat atat, noul procesor de la Qualcomm pentru zona medie, imprumuta cateva detalii importante de la Snapdragon 845, predecesorul lui Snapdragon 855. Platforma celor de la Qualcomm are la bord doua nuclee Kryo 360 Cortex A75 tactate la frecventa de 2.2 Ghz si alte sase nuclee Kryo 360 Cortex A55, tactate la frecventa de 1.7 Ghz. Procesorul octa-core este cuplat cu placa video Adreno 616, care conform producatorului asigura imbunatatiri majore la nivel de gaming, oferind o performanta cu pana la 35% in ceea ce priveste partea grafica.

Pe de alta parte, Snapdragon 855 este cel mai puternic procesor pe care il poate avea un telefon cu Android in acest moment. Este vorba despre un chipset dedicat device-urilor premium, de top. Dupa Apple A12 Bionic si Kirin 980 de la Huawei, Snapdragon 855 devine cel de-al treilea chipset construit pe o arhitectura de 7 nanometri. Noul procesor primeste acum performantul procesor grafic Adreno 640, dar si un procesor de imagine nou, care face ca fotografierea sa se poata face cu ajutorul algoritmilor AI pentru procesare.

Snapdragon 855 de la Qualcomm poate filma 4K cu 60 de cadre pe secunda, folosindu-si doar 20-25% din puterea folosita anterior. Se vorbeste astfel despre primul Computer Vision din industrie.

Viteza de pana la 2.8 Ghz va avea Snapdragon 855. El va integra patru nuclee eficiente de 1.8 Ghz, un nucleu foarte rapid cu viteza de care aminteam anterior (2.8 Ghz) si alte 3 nuclee de calibru, care ating viteze de 2.4 Ghz. Noul procesor integreaza Qualcomm 3D Sonic Sensor, cititor de amprenta ce va fi integrat in display. Teoretic acesta ar putea sa recunoasca degetul chiar si atunci cand este umed.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Oppo
Product Name
Oppo Reno