Reviews

Oppo A9x pret, specificatii tehnice, detalii oficiale, pareri si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Oppo nu renunță la piața mid-range și revine puternic. Compania din China a lansat oficial noul model Oppo A9x, un smartphone care atinge un procent impresionat al raportului dintre ecran și corp: 90.7%. Avem detalii despre acest device în cele ce urmează.

Oppo A9x pret, pareri și specificații tehnice

După ce a lansat oficial modelul Oppo A9 luna trecută, producătorul chinez iese acum pe piașă cu un nou model mid-range din seria A. Este vorba despre Oppo A9x, un terminal care devine disponibil în China începând de astăzi. Este vorba despre un smartphone mid-range, cu preț avantajos și specificații tehnice destul de puternice.

Terminalul este evaluat la 1999 de yuani și pentru moment, va fi disponibil prin intermediul magazinelor Oppo. Totodată, Oppo A9x va putea fi achiziționat pe culorile alb (jade white) și negru (meteorite black). Ce specificații tehnice ascunde noul Oppo A9x la acești bani? Aflăm imediat.

Oppo A9x (1)

Oppo A9x vine cu un ecran de 6.53-inch în diagonală și cu protecție de cea mai nouă generație, Corning Gorilla Glass 5. Rezoluția ecranului este 2340 x 1080 pixeli, adică full hd plus. Vorbim despre un display cu decupaj de tip waterdrop, care impresionează înainte de toate prin raportul formidabil dintre ecran și corpul telefonului. Conform celor de la Oppo, acest raport ajunge la un procent de 90.7%!

Sub capota sa, Oppo a optat pentru a include un procesor de la Mediatek. Este vorba despre Helio P70, chipset mai puțin performant decât procesoarele mid-range de la Qualcomm, dar cu siguranță mai eficient. Este un chipset construit pe un proces de 12 nanometri, cu viteză maximă de 2.1 Ghz. Avem patru nuclee Cortex A73 și alte patru nuclee Cortex A53, cuplate cu acceleratorul grafic ARM Mali G72 MP3 GPU.

Din punct de vedere al memoriei RAM, Oppo A9x stă din nou foarte bine. Avem 6GB dedicați memoriei RAM și 128GB pentru stocarea de date. Utilizatorul primește șansa de a extinde memoria nativă a dispozitivului până la 256 GB cu ajutorul slotului dedicat pentru carduri de memorie microSD, un slot unde se pot introduce astfel de carduri care permit mărirea capacității de stocare a datelor.

În departamentul foto, Oppo A9x vine cu o cameră principală duală care ascunde o combinație impresionantă. Senzorul principal are 48 de megapixeli, LED Flash și apertură f/1.7. Al doilea senzor de imagine are o rezoluție de 5 megapixeli. În ceea ce privește camera frontală, dedicată selfie-urilor și sesiunilor de videocalling, Oppo A9x este echipat cu un senzor de imagine de 16 megapixeli, cu apertură f/2.0. În principiu, device-ul va fi capabil să efectueze instantanee de bună calitate, chiar și în condiții ceva mai dificile, inclusiv la o intensitate a luminii ceva mai scăzută.

Oppo A9x rulează din fabrică Android 9.0 Pie, un sistem de operare de la Google, pe care producătorul l-a cuplat cu interfața ColorOS 6.0. Terminalul este susținut de o baterie de 4.020 miliamperi, acumulator care beneficiază și de tehnologie de încăcarcare rapidă VOOC 3.0 Fast Charging. Opțiunile de conectivitate includ dual 4G VoLTE, Wi-fi în standardele 802.11 ac, tehnologie bluetooth 4.2, GPS cu opțiunea GLONASS, mufă audio de 3.5 milimetri pentru căști, precum și funcția Radio FM. Oppo A9x cântărește 190 de grame și are o grosime de 8.3 milimetri.

Oppo A9x

Oppo A9x

Concluzie: Noul Oppo A9x este un telefon mid-range foarte interesant. Are un aspect plăcut și un design modern, oferă câteva specificații foarte bune pentru zona mid-range și are un preț decent de achiziție. Se încadrează perfect în tiparul telefonalor Oppo gândite pentru acest sector și care vizează un raport calitate-preț cât mai bun pentru utilizator. În plus, terminalul vine cu cel mai nou sistem de operare de la Google, cu dotări foto de bună calitate și cu un acumulator excelent, echipat cu tehnologie rapidă de cea mai nouă generație.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Oppo
Product Name
Oppo A9x