Stiri

OPPO A5 – un telefon de buget care se anunta interesant

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

OPPO A5 este unul dintre viitoarele telefoane ale companiei OPPO. Cei de la OPPO au dat o mare lovitura prin anuntul oficial al noului dispozitiv, Find X. Pe blogul nostru gasesti un review OPPO Find X care te va elucida asupra ofertei foarte tentante a handset-ului futuristic pe care il propune in acest an producatorul chinez si, totodata, cel mai scump smartphone creat vreodata de OPPO.

Dar, daca Find X este un device foarte scump, asta nu inseamna ca subsidiara BBK Electronics nu acorda in continuare importanta sectorului de buget. Aici, OPPO se pregateste cu un telefon care se anunta foarte interesant. Despre OPPO A5 discutam in cele ce urmeaza, dupa ce device-ul a primit deja primele randari in media chineza.

OPPO A5 specificatii tehnice neoficiale

Primele specificatii tehnice (neoficiale) pentru OPPO A5 au ajuns in mediul online, iar device-ul pare mai mult un mid-range de buget, decat un entry level, asa cum era el anuntat.

OPPO A5 (3)

Noul OPPO A5

Primul detaliu cu adevarat important, care atrage atentia la noul telefon este faptul ca Oppo a ales sa-l echipeze cu bretonul de tip iPhone. Acest decupaj, va fi prezent pe un ecran de 6.2-inch cu rezolutie 1520 x 720 pixeli. Chiar daca partea de sus beneficiaza de prezenta acestui „breton”, marginile telefonului si in special partea sa de jos sunt destul de evidente. Lateralele par intr-adevar subtiri, dar exista.

Sub capota, producatorul s-a oprit asupra unui procesor de la Qualcomm, un chipset Snapdragon 450, pe care il va cupla cu 4GB memorie RAM si cu 64 GB dedicati stocarii de date. O configuratie promitatoare, care intr-adevar incadreaza terminalul in sectorul mid-range.

OPPO A5 (4)

Pe spate, OPPO A5 are o camera foto duala care primeste sprijinul unor senzori de imagine de 13 si 2 megapixeli. Frontal, in interiorul decupajului de tip iPhone, OPPO A5 va beneficia de aportul unei camere pentru selfie-uri si video calling de 5 megapixeli. Momentan, nu se cunosc detalii despre nivelul de expunere al acestora si nici despre optiunile lor.

In schimb, stim deja ca noul OPPO A5 se va baza pe o baterie de 4.230 miliamperi si va rula din fabrica, proaspat scos din cutie, direct Android 8.1 Oreo. Se pare ca modelul nu beneficiaza de senzor clasic de amprente pe spate, astfel ca este foarte posibil ca OPPO A5 sa aiba tehnologie de deblocare faciala. Conform GizmoChina, A5 va avea o grosime de 8.2 milimetri si o inaltime de 156.2 milimetri. Latimea sa ajunge la 75.6 milimetri.

OPPO A5

OPPO A5

Nu pare un telefon dificil de manevrat si nici de utilizat. Aspectul este placut si, chiar daca ofera un ecran mai mare, ne duce usor cu gandul spre Huawei P20 Lite. Spatele beneficiaza de un design modern, sub forma unui poligon, si din primele randari pare acoperit de sticla. Un amanunt care pare destul de familiar cand vine vorba de Oppo, pentru ca am mai vazut un astfel de aspect pe modelul Oppo Realme 1 despre care am scris si noi in trecut.OPPO A5 (2)

Bazandu-ne pe imaginile surprinse online, OPPO A5 va putea fi achizitionat in mod sigur pe doua culori: roz si albastru. Nu este exclus insa ca producatorul sa ofere si alte alternative cand vine vorba de culoare. Nu va fi privat de portul USB (de tip micro) si nici de mufa pentru casti de 3.5 milimetri. Pretul poate fi momentan doar speculat, insa bazandu-ne pe specificatiile telefonului si pe oferta producatorului de pana acum, anticipam ca OPPO A5 va costa in jur de 150 de dolari, adica undeva la 600 de lei. Un pret bun, pentru un telefon decent, fara prea mari pretentii, dar cu cateva argumente importante pentru acest sector de activitate.

Mai degraba pare un telefon de buget foarte puternic decat un mid-range slabut. Cel putin, aceasta este prima intentie. Un plus pentru design si maniera in care producatorul a acordat atentie finisajelor si materialelor folosite. Si un alt plus oarecum anticipat, pentru ca OPPO A5 nu va costa mai mult decat trebuie. Vom reveni cu informatii despre acest dispozitiv.

Specificatii cheie Oppo A5

  • – Ecran de 6.2 inch cu rezolutie 1520 x 720, protectie Gorilla Glass si breton tip iPhone
  • – Procesor Snapdragon 450 de la Qualcomm
  • – Memorie RAM de 4 GB
  • – Memorie flash de 64 GB
  • – Camera duala de 13Mp+2Mp
  • – Camera frontala de 5Mp
  • – Baterie de 4.230 mAh
  • – Android 8.1 Oreo
  • – 8.2 milimetri grosime
  • – 75.6 milimetri latime
  • – 156.2 milimetri inaltime
  • – Deblocare faciala, mufa de 3.5 mm, port microUSB 2.0
Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 3 votes
Brand Name
OPPO
Product Name
OPPO A5