Reviews, Stiri

OnePlus 5 review, pret, specificatii si imagini

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

OnePlus 5 review, pret, specificatii si imagini ⇒ OnePlus 5 a fost lansat oficial de catre compania chineza dupa o lunga asteptare. Dupa ce OnePlus 3 si OnePlus 3T au fost adevarate lovituri de imagine pentru producator, noul model de top al companiei este dovada ferma ca OnePlus si-a tonificat limbajul hiperbolic si incearca sa lasa dispozitivele sale sa vorbeasca de la sine. Analizele interne au demonstrat deja ca cei care cumpara produsele de top ale companiei tind sa se indrepte spre o arie mult mai tehnica, probabil superioara utilizatorilor de rand ai Android, mai ales daca tinem cont ca terminalele OnePlus nu pot fi achizitionate imediat de la operatorii locali.

Modelul OnePlus 5 lansat aseara oficial aduce imbunatariri in multe sectoare, inclusiv la nivel de constructie. Este probabil cel mai bun telefon de pe piata pe care il veti putea achizitiona la un pret de sub 500 de dolari. Device-ul este mai ieftin decat terminalele de top ale concurentilor OnePlus, iar acest lucru tinde sa devina remarcabil odata ce veti arunca o privire peste specificatiile telefonului si peste acest OnePlus 5 review pe care l-am pregatit pentru dumneavoastra.

OnePlus 5 review: iata specificatiile cheie ale handset-ului

OnePlus 5 specificatii cheie

  • »Procesor: Snapdragon 835
  • »Memorie RAM: 6/8 GB
  • »Memorie ROM: 64/128 GB
  • »Camera foto principala: 20 si 17 Megapixeli cu stabilizare optica de imagine, geo-tagging, touch focus, face detection, HDR, panorama
  • »Camera foto frontala: 16 MP, f/2.0, EIS (gyro), 1.0 µm pixel size, 1080p, Auto HDR
  • »Senzor de amprenta: Da, montat pe partea din fata
  • »Placa video: Adreno 540
  • »Baterie: Non-removable Li-Ion 3300 mAh cu fast charging
  • »USB Type-C (2.0), headphone jack: Da
  • »Sistem de operare: Android 7.1.1
  • »Grosime: 7.25 milimetri

OnePlus 5 review: Design

S-a zvonit o lunga perioada de timp despre asemanarea dintre noul OnePlus 5 si iPhone. La prima vedere, aceasta asemanare nu pare evidenta, cel putin din punctul meu de vedere. OnePlus 5 arata si conform primelor informatii se simte, complet diferit de un iPhone. Ba chiar, sustin unele surse, arata chiar mai bine. Chiar daca exista cateva similaritati, eu personal le consider a fi oarecum superficiale (amplasamentul camerei duale spre exemplu). iPhone 7 are un spate plat si margini rotunjite, in timp ce OnePlus 5 are un spate care pare mult mai sigur si mai confortabil. Nu cred ca cineva ar putea confunda cele doua telefoane vreodata.

In schimb, calitatea constructiei se ridica la nivel de iPhone in opinia mea, totul pare impecabil aranjat si gandit, de la butoane pana la glisorul de alerta marca OnePlus 5. Cred ca din punct de vedere al design-ului si mai ales a constructiei telefonului, OnePlus sta acolo sus intr-un clasament virtual, langa Apple si Samsung. Materialele de calitate se extind pana la nivel de display (smartphone-ul beneficiaza de un ecran AMOLED). I-as reprosa faptul ca nu a fost gandit in maniera bezel less, pentru ca dupa ce te-ai „jucat” cateva saptamani cu Samsung Galaxy S8 sau LG G6, este destul de greu sa te intorci la un device cu rame normale. Cu toate acestea, design-ul sau este unul de foarte buna calitate, construind perceptia utilizatorului ca se va bucura de un handset varf de gama. Care are in plus si un pret foarte accesibil. Pentru OnePlus 5 pret puteti arunca o privire pe finalul acestui articol.

OnePlus 5 review 4

Noul OnePlus 5

OnePlus 5 review: software si performanta

OnePlus 5 ruleaza Oxygen OS bazat pe Android 7.1.1 si are interfata stock precum si mod de gaming. Daca esti in mijlocul unui joc care te captiveaza poti seta telefonul sa nu te deranjeze prin notificarile diferitelor aplicatii. Indifrent ce tema vei alege pentru OnePlus 5 aproape sigur de fiecare data se va mentine aspectul de Android Pur, ceea ce mi se pare o realizare. Timpii de raspundere sunt mai buni decat la OnePlus 3  sau OnePlus 3T dupa ce mai multi utilizatori s-au plans de aceste detalii in trecut. OnePlus pare ca a invatat din greseli si a rezolvat aceasta problema. Foarte bun motorul de vibratii al telefonului, care pare de asemenea superior celor pe care le-am vazut la modelele anterioare.

In interior gasim cel mai puternic procesor de pe piata, Snapdragon 835 de la Qualcomm, cu 8 GB memorie RAM si cu 128 GB UFS 2.1 capacitate de stocare a datelor. Pe piata va fi insa disponibila si o versiune mai „slaba” cu 6 GB memorie RAM in spate si 64GB spatiu nativ de stocare a datelor. OnePlus 5 nu beneficiaza de slot pentru carduri microSD, dar probabil ca nici nu are neaparata nevoie de el. Revenind la procesor, stim deja cat de puternic si de ofertant este Snapdragon 835. Facem preciza ca octa-core-ul cuprinde patru nuclee Kryo de 2.45 Ghz si alte patru nuclee de acelasi tip dar setata la 1.9 Ghz. Placa video pe care o foloseste terminalul este Adreno 540.

Indiferent cat este de pasionat sau nu de gaming si indiferent de fel de jocuri vrei sa rulezi pe OnePlus 5, te asigur ca nu vei intampina niciun fel de probleme la instalarea lor si ulterior la felul in care te vei bucura de aceasta experienta. In acelasi timp, sistemul de operare al device-ului asigura experiente agreabile si mai multa deschidere multitasking.

OnePlus 5 review 3

OnePlus 5 review: dotari foto

Cea mai notabila poate noua caracteristica a lui OnePlus 5 este sistemul sau fantezist dual-camera. Fotografiile pe timpul zilei sunt impecabile, culorile fiind vibrante si naturale. Fotografiile realizate in lumina slaba sunt mai putin consisente chiar daca telefonul beneficiaza de stabilizator optic. Configuratia handset-ului se apropie totusi de nivelul Galaxy S8 sau Google Pixel, dar acum intelegem exact de ce compania anunta ca marea lor preocupare pentru noul model a fost partea de software, unde intr-adevar s-au descurcat minunat. Modul portret este elementul principal al caracteristicilor foto, iar acesta este un capitol unde OnePlus 5 poate face diferenta fata de competitorii sai in sectorul fotografie.

Camere foto duale de pe spate sunt echipate cu senzori de imagine de 20, respectiv 16 megapixeli si exceleaza in lumina scazuta. Apertura este impresionanta ( f/1.7 ), exista stabilizare optica de imagine, autofocus, zoom optic 2x, HDR, panorama. Terminalul poate filma in format 1080p cu 30 sau 60 de cadre pe secunda, dar si in format 2160p cu 30 de cadre pe secunda. Camera pentru selfie-uri atinge 16 megapixeli si are o apertura f/2.0 de asemenea foarte buna, beneficiind de functia Auto HDR. Sistemul foto al OnePlus 5 nu este perfect, dar cred ca se apropie de terminalele cele mai bune de pe piata si pare mai bun decat am vazut pana acum la Huawei.

OnePlus 5 review 2

OnePlus 5 review: display si dimensiuni

Noul OnePlus 5 se bazeaza pe un display capacitiv touchscreen de tip AMOLED in 16 milioane de culori. Acesta are o diagonala de 5.5 inch si o rezolutie full HD, in speta 1920×1080 pixeli. Ecranul beneficiaza de protectie Corning Gorilla Glass si de un raport cu corpul telefonului de 73%. Densitatea pixelilor este de asemenea foarte buna: 401 pixeli per inch. Calitatea constructiei pare una excelenta, dar, in ciuda acestui fapt specialistii recomanda achizitionarea unei huse OnePlus 5 Full Cover.

Doar 153 de grame cantareste acest dispozitiv, care in acelasi timp masoara 7.3 milimetri grosime, demonstrandu-ne ca designul sau este unul slim. 154.2 milimetri inaltime si 74.1 milimetri latime are OnePlus 5.

OnePlus 5 review: acumulator

Ultima piesa din ecuatia OnePlus 5 se leaga de autonomia device-ului. Handset-ul vine cu o baterie generoasa si acest detaliu nu ne surprinde neaparat. Stim deja ca OnePlus 3T asigura o durata de viata impresionanta a bateriei sale, iar daca este totusi sa vorbim de o surpriza aceasta ar fi urmatoarea: OnePlus 5 are o baterie putin mai mica decat modelul 3T, dar ofera autonomie imbunatatita. Insasi compania ne anunta ca terminalul asigura cu 20% mai mult autonomie prin bateria de 3300 mAh prin comparatie cu dispozitivul OnePlus 3T. Tehnologia fast charging care insosteste bateria este de asemenea superioara si asigura o incarcare mai rapida, precum si o economie de energie necesara.

OnePlus 5 review

OnePlus 5 review: pret si verdict

Din 27 iunie, noul model OnePlus 5 poate fi achizitionat si atentie: va costa 499 euro versiunea bazata pe 6 GB memorie RAM si 64 GB spatiu de stocare a datelor, respectiv 539 de dolari versiunea bazata pe 8 GB memorie RAM si 128 GB spatiu de stocare a datelor. Este fara indoiala unul dintre cele mai bune telefoane ale anului si asa cum am spus, probabil cel mai bun telefon pe care il puteti cumpara cu o suma sub 500 de euro sau apropiata de 500 de euro. Pe pagina oficiala OnePlus au inceput deja „solicitarile”.

OnePlus 5 pret si disponibilitate in Romania
Modelul OnePlus 5 poate fi achizitionat acum si in Romania prin intermediul celor de la Cel.ro. Magazinul ofera versiunea de 64 GB pe culoarea negru la pretul de 2799 RON

 

VIDEO: Review OnePlus 5 by The Verge

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4.5 based on 14 votes
Brand Name
OnePlus
Product Name
OnePlus 5
Price
EURO 499