Stiri

OFICIAL | Nokia 8 Sirocco actualizare la Android 9.0 Pie. Ce modificari aduce noul OS

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Nokia 8 Sirocco este unul dintre cele mai atractive telefoane lansate de HMD Global in ultima vreme. Prezentat oficial la Mobile World Congress 2018, varful de gama al companiei este incadrat in programul Android One, dar primeste acum actualizarea la Android 9.0 Pie.

Android 9.0 Pie pe Nokia 8 Sirocco

Actualizarea la cel mai nou sistem de operare al celor de la Google, inseamna un upgrade important pentru terminalul produs de HMD Global. Printre noutatile pe care le propune noul sistem se numara modificarile aduse la nivelul interfatei telefonului (in marea majoritate a meniurilor), posibilitatea unei autonomii imbunatatite (datorita functie speciale denumite Addaptive Battery via Google), controlul prin intermediul inteligentei artificiale al luminozitatii ecranului care poate fi ajustata in permanenta pentru a reduce consumul de energie, modificari structurale la nivelul centrului de notificari si asa mai departe.

Daca detineti un device Nokia 8 Sirocco si inca nu ati primit notificarea pentru actualizarea la Android 9.0 Pie, puteti opera manual aceasta modificare importanta. 1.38 GB este marimea acestui update astfel ca va trebui sa fiti conectati la o retea Wi-Fi inainte de a descarca actualizarea de pe serverele HMD Global. Specialistii recomanda de asemenea si efectuarea unui back-up al telefonului inainte de aplicarea noului update, pentru a diminua riscul pierderii de date.

Odata conectati la Wi-Fi, puteti forta livrarea pachetului OTA de update. Din pacate, noua actualizare nu are si patch-ul de securitate pe luna ianuarie, care este deja disponibil pe telefoane precum gama Pixel. In schimb, update-ul aduce pe Nokia 8 Sirocco patch-ul de securitate pe luna decembrie, care ar trebuie sa fie suficient pentru moment.

Specificatii tehnice Nokia 8 Sirocco

• Ecran de 5.5” in format 18:9, 2K, OLED display
• Procesor Octa-Core de 2.45 Ghz, Qualcomm Snapdragon 835
• Memorie RAM de 6 Gb
• Memorie flash de 128 Gb, extensibila via microSD
• Camera principala duala 12+13 MP; camera selfie 5MP
• Android 8.0 Oreo (Android One) la bord cu update acum la Android 9.0 Pie
• 4 G LTE Cat 12
• Incarcare Wireless
• Protectie Corning Gorilla Glass 5
• raport screen-to-body 81.1%

Va reamintim ca spre deosebire de modelul Nokia 8 de anul trecut, acest device denumit Nokia 8 Sirocco nu are buton fizic Home (cu senzor de amprente inclus). HMD s-a aliniat trendului si a mutat senzorul de amprente pe spatele din sticla al handset-ului din acest an. In versiunea sa de 128 GB, modelul de top al companiei Nokia costa acum la emag 1899 de lei.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 8 Sirocco