Stiri

Nokia 9, flagshipul impresionant al Nokia in 2017

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Nokia 9 este conform ultimelor informatii flagshipul pe care il asteptam in acest an din partea HMD Global. Dupa ce recent au iesit la iveala informatii cu privire la lansarea oficiala din vara a terminalelor Nokia 7 si Nokia 8, acum incep sa se contureze in sfarsit si primele detalii importante despre varful de gama pe care Nokia il va lansa in acest an. Terminalul va fi denumit Nokia 9 si va avea parte de o configuratie hardware de invidiat.

Nokia 9 specificatii posibile

La Mobile World Congress 2017, HMD Global a lansat printre altele terminalele Nokia 3 (review aici), Nokia 5 (review aici) si Nokia 6 (review aici), confirmand totodata informatia ca 2017 va fi un an in care tot mai multe device-uri vor lua nastere pe filiera Nokia-HMD Global. Desi s-a crezut initial ca Nokia 8 sau Nokia P1 va fi varful de gama al companiei finlandeze in acest an, aflam ca Nokia 8 va fi un mid-range sofisticat, in timp ce adevaratul flagship va fi tot mai probabil, Nokia 9.

E drept, pana la urma specificatiile Nokia P1 (asa cum era denumit generic online modelul vizat ca varf de gama penetru Nokia) par sa fie cele mai apropiate de ceea ce se vrea a fi Nokia 9. Impresia pare sa fie foarte puternica, intrucat HMD Global va face din lansarea acestui varf de gama un adevarat eveniment. Iar lista specificatiilor este una intr-adevar spectaculoasa.

Nokia 9 va miza pe un procesor senzational: Snapdragon 835 de la Qualcomm! Cel putin asa reiese din zvonistica din ultima perioada, ceea ce sustine teoria conform careia, HMD Global se pregateste de lansarea unui super-terminal. Alaturi de acest procesor impresionant, se pare ca vor „functiona” 6 GB memorie de tip RAM si 128 GB nativi destinati spatiului de stocare al dispozitivului. Nokia 9 va avea conform asteptarilor un display cu tehnologie OLED ce va imbraca o rezolutie Quad HD de 2560×1440 pixeli. Impresionant! Se zvoneste ca in functie de zona geografica, Nokia va lansa si o versiune cu 64 GB spatiu de stocare in loc de 128 GB, o teza care pare foarte posibila.

Nokia 9, flagshipul Nokia pe care il asteptam cu totii 1

Pasul pe care il facem spre dotarile foto ne indreptateste sa credem ca flagshipul finlandezilor poate candida fara discutie la titlul de smartphone-ul anului. Nokia 9 va fi echipat cu o camera principala cu senzor de 22 de megapixlei plus lentile duale de cea mai buna calitate, marca Carl Zeiss. S-a zvonit destul de accentuat in ultima perioada ca Nokia va intrerupe colaborarea cu reputata firma Carl Zeiss, dar iata ca cel putin in acest an, sunt sanse mari sa avem parte de o continuare a acestei colaborari. Camera secundara a noului Nokia 9 va beneficia de un senzor de 12 megapixeli.

Smartphone-ul de top al Nokia nu va fi lipsit de o baterie de foarte buna calitate cu o capacitate de 3800 mAh din cate se pare plus tehnologie Quick Charge 4.0. De asemenea, tehnologia de sunet Nokia OZO va fi utilizata in premiera pe acest dispozitiv, aceasta fiind o noua tehnologia audio care poate reda si captura in 3D. Revolutionar, nu-i asa?

Nokia 9, flagshipul Nokia pe care il asteptam cu totii

Nokia 9 va rula Android 7.1.2 Nougat, iar TheAndroidSoul.com sustine ca smartphone-ul va fi construit in intergime din metal, desi exista posibilitatea ca pe spate sa descoperim o piele foarte calitativa. Vestile in privinta acestui terminal circula cu o intensitate debordanta in mediile online si momentat, par la nivel de speculatie. Este insa cert ca Nokia 9, daca va fi lansat intr-o astfel de configuratie impresionanta, are sanse mari sa devina unul dintre cele mai bune telefoane lansate vreodata de compania finlandeza si indiscutabil unul dintre punctele de atractie ale acestui an 2017, pe piata de telefonie mobila. Asteptam cu interes alte informatii despre acest dispozitiv revolutionar si va invitam sa ramaneti alaturi de blog.catmobile.ro si pentru alte detalii. Acest articol va fi updatat atunci cand vor aparea informatii oficiale noi despre Nokia 9.

sursa info: The Android Soul

sursa foto: Concept®

Summary
Nokia 9, flagshipul impresionant al Nokia pe care il asteptam cu totii
Article Name
Nokia 9, flagshipul impresionant al Nokia pe care il asteptam cu totii
Description
Nokia 9 va avea procesor Snapdragon 835 si va rula Android 7.1.2 Nougat intr-o configuratie hardware fascinanta