Stiri

Jocuri smartphone: Nintendo promite noi surprize in 2017

Home  »  Stiri

Florin Codreanu

acum 5 ani

Nintendo, una dintre cele mai cunoscute companii din lume pentru dezvoltare si publicare de jocuri, promite prin vocea presedintelui sau, Tatsumi Kimishima, noi jocuri smartphone pentru 2017. Compania fondata in septembrie 1889 de legendarul Fusajiro Yamauchi a inceput sa faca jocuri electronice in 1983, iar in ultimii ani s-a remarcat si pe piata de jocuri smartphone prin cateva productii interesante si extrem de populare.

Noi jocuri smartphone in 2017 de la Nintendo

Jocuri smartphone Nintendo

Jocuri smartphone Nintendo

Compania cu sediul in Kyoto a rebrenduit celebrul joc Super Mario pentru smartphones, raportand o crestere impresionanta a profitului in ultimul an, ca urmare a prezentei pe piata de telefonie mobila. Pe segmentul octombrie-decembrie 2016, Nintendo a atins „cifra record de 569 de milioane de dolari, aproximativ 65 de miliarde de yeni”, noteaza sci-tech-today, adica dublul profitului inregistrat in aceeasi perioada a anului in 2015. Actiunile la bursa ale companiei japoneze continua insa declinul categoric din ultimii ani, o situatie alarmanta pe care Nintendo incearca sa o „rezolve din mers” anunta aceeasi sursa.

Nintendo vinde anual peste 2 milioane de console de jocuri, iar modelul „The Switch” este de departe cea mai importanta realizare a companiei nipone din ultimii ani. In luna martie, noul model „The Switch” se va lansa pe piata din Asia si America de Nord, dar va costa putin mai mult decat presa de specialitate anunta pe finalul anului trecut: 300 de dolari. Tatsumi Kimishima sustine insa ca Nintendo traverseaza o perioada foarte buna si ca nu se simte sub nicio forma amenintat de zvonurile din ultima perioada care tradeaza o situatie de urgenta in cadrul companiei din Kyoto. Mai mult, Kimishima sustine ca succesul reputat pe piata de jocuri smartphone este foarte important pentru continuitatea la cel mai inalt nivel al companiei japoneze, mai ales dupa colaborarea de succes pentru deja celebrul joc, Pokemon: „Piata smartphone reprezinta o provocare pentru noi, iar tinerii gameri se simt din ce in ce mai atrasi de politica noastra. Avem parte de colaborari de prestigiu si de colaboratori de cel mai inalt nivel. Ne bazam pe expertiza unor specialisti foarte importanti in acest domeniu si credem ca Nintendo isi poate continua traictoria ascendenta pe piata de telefonie mobila.” a marturisit CEO Tatsumi Kimishima.

Jocuri smartphone de la Nintendo, compania condusa de Tatsumi Kimishima

Jocuri smartphone de la Nintendo, compania condusa de Tatsumi Kimishima

Designer-ul cel mai important al companiei nipone, Shigery Miyamoto sustine ca patrunderea pe piata de jocuri smartphone s-a demonstrat a fi un „real succes” indiferent cat de mult considera „anumiti specialisti in materie ca vanzarile pe alte sectoare de activitate au scazut”. Miyamoto marturiseste: „Anul trecut, Super Mario Run a devenit disponibil pentru iPhones, iar acum a atins un record absolut de aproape 80 de milioane de downloads. Inseamna ca facem o treaba buna”. Aceeasi voce autorizata din cadrul companiei Nintedo a explicat: „Receptia si reactia generala a gamerilor vis-a-vis de Pokemon Go a fost impresionanta. A fost o colaborare de succes, care confirma ca am gandit bine fiecare pas pe care l-am facut. Piata smartphone este un target important pentru compania noastra si chiar daca eventuala reusita este imposibil de prognosticat in acest moment, eu sunt convins ca suntem pe cel mai bun drum” a incheiat Miyamoto.

Conform declaratiilor oficialilor companiei nipone, in 2017 Nintendo va lansa cinci jocuri noi pentru smartphone. „Se poate spune ca e un numar mic, insa cu fiecare joc pe care-l vom lansa in 2017 tintim spre un anumit target. Fiecare dintre aceste jocuri au ca scop sa detina suprematia intr-un anumit sector de gaming. Sunt ferm convins ca vom reusi” a comentat Shigeyuki Takahashi, directorul financiar al comapaniei Nintendo.

Esti un gamer pasionat si vrei sa te poti juca pe smartphone-ul tau chiar si in aceasta perioada cand frigul a curprins pe deplin Romania? Avem o solutie potrivita pentru tine! Achizitioneaza o pereche de manusi touchscreen si vei observa diferenta.

Summary
Jocuri smartphone: Nintendo promite noi surprize in 2017
Article Name
Jocuri smartphone: Nintendo promite noi surprize in 2017
Description
Nintendo, una dintre cele mai cunoscute companii din lume pentru dezvoltare si publicare de jocuri, promite prin vocea presedintelui sau, Tatsumi Kimishima, noi jocuri smartphone pentru 2017
Author
Publisher Name
Catmobile