Moto Mod este unul dintre cele mai interesante proiecte pe care compania Lenovo le pregateste in acest an cu ajutorul echipei Motorola. Probabil ca numele de Moto Mod nu va spune prea mult, insa Motorola V3 sunt cu siguranta mult mai familiar. La fel ca si legendarul Nokia 3310 (citeste aici review Nokia 3310), unul dintre cele mai bine vandute terminale la vremea sa, Motorola RAZR V3 se va intoarce dupa mai bine de 13 ani de la lansarea sa oficiala, intr-o formula noua din punct de vedere tehnologic. Anuntul a fost facut chiar de catre Motorola, care a publicat pe contul oficial de facebook al companiei o fotografie tease prin care anunta: „Un simbol se intoarce…sub numele de Moto Mod”.
Motorola V3 devine Moto Mod in 2017
Departamentul Motorola din Malayezia (verifica aici cele mai noi huse Motorola de pe piata) se afla in spatele acestei idei si chiar pe pagina de oficiala pregateste printr-un tease revenirea telefonului despre care spune ca „a schimbat perceptia anilor 2000 despre telefoanele mobile”. Compania anunta acum ca nu este neaparat vorba despre o „renastere” ci mai degraba despre un device nou si mult imbunatatit care ca functiona sub numele de Moto Mod. Pana la Moto Mod insa, sa vedem ce insemna Motorola V3 in 2004, an in care a fost lansat.
Modelul V3 (Motorola RAZR V3 denumire completa) a aparut in al treilea trimestru al anului 2004 si beneficia de un ecran cu diagonala de 2.2 inch si rezoltuie 176×220 pixeli. Densitatea pixelilor era calibrata la 128 ppi, iar domensiunile sale erau de 98x53x13.9. Motorola RAZR V3 a impresionat la acea vreme prin faptul ca era un telefon foarte usor, intr-o lume a telefoanelor mobile in care greutatea era o problema. V3 cantarea insa doar 95 de grame si venea cu slot mini-SIM si un display TFT in 256 de mii de culori, ceea ce in acel an, nu era deloc putin lucru. Modelul nu beneficia insa de slot pentru card si avea o capacitate de stocare de numai 5.5 MB
Acumulatorul sa se putea scoate si inlocui si avea o capacitate de doar 680 mAh care-i permitea o autonomie in stand-by de pana la 280 de ore si o autonomie in convorbiri de pana la 7 ore. Alte functionalitati importante erau portul miniUSB. bluetooth versiunea v1.2 sau jocurile Skipping Stones, Golf sau Billiards. In schimb, nu exista aplicatia Radio, nici WLAN si evident, nici GPS. Camera sa foto principala (si singura de altfel) era un VGA, mai bun decat ceea ce puteai gasi pe piata in 2004, dar fara termen de comparatie cu ceea ce avem astazi in segmentul entry-level la smartphones. Design-ul cu clapeta, elegant si rafinat pentru acea vreme, culorile disponibile (arginitiu si negru), dar si faptul ca telefonul era unul subtire au atras rapid cumparatorii. La toate aceste „ingrediente” se adaugau specificatiile bune pentru anul in cauza.