Stiri

Mediatek, aproape să câștige un război important cu rivalii de la Qualcomm. Taiwanezii conduc piața globală în 2021

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Potrivit unor informatii oferite de presa internațională, specialistii se așteaptă ca MediaTek să conducă cota de piață globală a procesoarelor, cu un nivel de 37%, comparativ cu previziunea în ceea ce privește gigantul Qualcomm, care ar atinge doar 31% din cota de piață globală. Mai multe informații, în cele ce urmeaza.

MediaTek va conduce piața globală a procesoarelor pentru telefoane în 2021

Producatori precum Mediatek și Qualcomm vor continua sa domine piata procesoarelor si in 2021, se arată intr-un raport oferit de specialisti si citati de presa internationala. Mai exact, este vorba despre o cercetare a celor de la Counterpoint, care dezvăluie de asemenea cateva predictii foarte interesante.

Conform cercetărilor Counterpoint Foundry & Application Processor (AP / SoC), livrările globale de chipset-uri AP (Application Processor) / SoC (System on Chip) vor crește cu 3% pe an în 2021, în ciuda impactului constrângerii ofertei, alături de creșterea rapidă a Smartphone-uri 5G și dinamica competitivă aferentă.

Comentând cercetarea , directorul Counterpoint , Dale Gai, a declarat: „Când ne descompunem prognozele în ceea ce privește dinamica actuală a cererii-ofertei, MediaTek va continua probabil impulsul trimestrului patru din 2020 până în 2021 și va capta 37% din cota unitară a tuturor smartphone-urilor AP / SoC” a spus acesta.

Cota de piață globală a producătorului de chipset-uri în 2020 a fost de 32%, adică a fost din nou mai mare decât cea de 28% a celor Qualcomm. Anul acesta, MediaTek este de așteptat să constituie 37% din cota globală, comparativ cu previziunea acțiunii Qualcomm de 31%. Cu aceasta, MediaTek va conduce piața pentru a doua oară la rând. Pe de altă parte, se așteaptă ca Apple să își crească cota cu doar 1% pentru acest an.

„Această creștere anuală potențială a cererii de 20% este o funcție a portofoliului 5G competitiv care alimentează smartphone-uri 5G sub 150 USD fabricate la TSMC fără nicio constrângere de aprovizionare și o cotă în creștere în segmentul 4G. Mai mult, MediaTek în prima jumătate a anului 2021 va beneficia de ceea ce face Qualcomm, care are constrângeri de aprovizionare în jurul RFIC-urilor (circuite integrate cu frecvență radio) de la Austin fab Samsung, circuite integrate de gestionare a energiei (PMIC) și randamente de producție relativ mai mici de 5 nm „, a adăugat Gai.

Gai prezice, de asemenea, că gigantul Qualcomm va reveni puternic în a doua jumătate a anului 2021, asigurând o capacitate mai mare la TSMC pentru a-și spori portofoliul Snapdragon la nivelul telefoanelor cu suport 5G. El spune că cipurile de ultimă generație realizate cu procesul de fabricație de 7 nm, 6 nm și 5 nm vor constitui aproape jumătate din volumul de livrare a smartphone-urilor în 2021. Nodurile avansate (de exemplu, 11/12 / 14nm la TSMC și Samsung) vor deservi chipset-urile mainstream 4G LTE în 2021. Analistul Parv Sharma arată că Counterpoint se așteaptă ca Qualcomm să își crească cota de piață pentru procesoarele 5G pentru a crește la 30% în 2021, de la 28% în 2020. La includerea livrărilor în bandă de bază 5G către Apple, cota de piață globală a chipset-urilor 5G sare la nivelul de 59%. Sharma adaugă în continuare: „MediaTek utilizează TSMC și portofoliul său accesibil 5G este bine poziționat pentru a-și dubla aproape cota de piață în segmentul de smartphone 5G SoC / AP. Împreună, MediaTek și Qualcomm ocupă aproape două treimi din cererea de pe piața SoC a smartphone-urilor 5G, dar diferența dintre cele două s-a micșorat” a mentionat acesta.

Etichete:

MediaTek Qualcomm