Reviews

LG Q52 a fost anuntat oficial. Toate specificatiile si primele impresii sunt aici

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

De ceva vreme, nu prea am mai avut noutati din partea companiei LG. Iata insa ca un nou telefon din seria Q a companiei isi face loc pe piata. Este vorba despre modelul LG Q52, un smartphone echipat cu ecran de 6.6 inch in diagonala cu rezolutie HD Plus si ”gaura” de tip punch hole in ecran. Toate specificatiile sale si primele impresii sunt aici.

Specificatii tehnice si impresii despre LG Q52

Nu se stie momentan daca LG vrea sa duca modelul LG Q52 in Europa sau in afara Coreei de Sud. Momentan, noul device al companiei, LG Q52 a fost anuntat in aceasta tara si este disponibil in aceasta zona. In lipsa unui anunt oficial din partea companiei, indraznim sa credem ca LG va avea si alte planuri cu acest model de telefon. Pana atunci, sa vedem ce aduce el nou si cat costa.

Din primele informatii culese din presa sud-coreeana, LG Q52 este disponibil pe piata in versiunea de 4GB RAM si 64GB dedicati stocarii de date. Poate fi cumparat pe culori precum alb sau rosu si costa aproximativ 1200 de lei in traducere romaneasca, fara taxele de rigoare incluse. Sa vedem insa ce aduce in materie de specificatii tehnice la acesti bani.

LG Q52 este echipat, asa cum va scriam si mai sus, cu un ecran de 6.6-inch in diagonala, de tip Full Vision, cu rezolutie HD Plus. Smartphone-ul vine cu o gaura de tip punch hole, un decupaj ceva mai mic, care creste raportul dintre ecranul si corpul telefonului.

Acest handset este echipat cu un procesor de tip octa core, cu viteza maxima de 2.3 Ghz. Alaturi de el, functioneaza memoria RAM de 4GB si cei 64GB dedicati stocarii de date. Memoria nativa a telefonului poate fi extinsa cu ajutorul cardului de memorie, cu mentiunea ca acesta trebuie sa fie de tip microSD. LG a decis sa includa in configuratia acestui model un slot dedicat pentru astfel de carduri, o sansa in plus pentru utilizatorii care nu se multumesc cu cei 64GB dedicati (nativ) de catre producator.

LG Q52 vine cu un setup quad camera, in care remarcam senzorul principal de 48 de megapixeli. Al doilea senzor are 5 megapixeli, iar următorii doi vin cu rezolutii de 2 megapixeli. Este vorba despre un senzor macro si de unul pentru adancimea campului.

Pentru selfie-uri si sesiuni de video calling, LG Q52 este pregatit cu un shooter de 13 megapixeli, care este gazduit de decupajul despre care vorbeam mai sus.

Modelul LG Q52 va avea o autonomie buna. Producatorul isi bazeaza afirmatia pe capacitatea de 4.000 de miliamperi a bateriei cu care este echipat acest handset, dar si pe prezenta sistemului de operare Android 10. Scannerul de amprente este montat in zona laterala, iar telefonul are 8.4 milimetri grosime si o inaltime de 160 milimetri.

La nivel de conectivitate, LG Q52 se bazeaza pe 4G VoLTE, pe tehnologie WiFi 802.11, bluetooth 5.0, NFC, mufa audio de 3.5 milimetri pentru casti si port USB de tip C, cu ajutorul caruia se poate incarca bateria de 4.000 de miliamperi. Foarte bine! Si tot la nivel tehnologic performant, as mai adauga eu faptul ca acest model se bucura de certificare militara de tip MIL-STD-810G. Un detaliu cu care LG ne-a obisnuit in ultima vreme pe telefoanele sale mid-range.

Una peste alta, LG Q52 este un device din zona mid-range interesant. Arata bine, are cateva specificatii bune pentru aceasta zona si o baterie destul de mare. Telefonul este bine construit si detaliile de calitate la constructia sa par evidente. Raspunde asa cum trebuie si pe zona de conectivitate, in timp de sectorul foto nu se distinge in mod deosebit, dar telefonul va acoperi dorintele de baza ale utilizatorilor. Ramane de vazut daca va ajunge in Europa si mai ales la ce pret. Pentru ca suntem siguri ca pentru LG concurenta este destul de mare.

Iata spre exemplu, Huawei iti ofera un telefon din zona mid-range macar la fel de interesant. Pe eMag, acum ai Telefon mobil Huawei P40 Lite, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Crush Green la numai 939 lei. Mai multe detalii despre acest telefon gasesti pe blogul nostru, in sectiunea review telefoane.

Etichete:

LG Q52